Dévény, vagy nem Dévény?
Természetesen elfogadom, ha valakinek szüksége van rá (mert elmarad a mozgásfejlődésben). De nézzük pl az én esetemet: babám három hónaposan szupermenezett hason, 5 alkalom után teljesen egyenesen tartja magát. Azonban biztos, hogy ez a torna hatása lenne? A gyógytornász ugyanis folyamatosan olyanokat mondott, hogy tulajdonképpen minden baba féloldalas kicsit, és ha nem kóros (tehát nem marad el), akkor saját magát tudja korrigálni, amikor elkezd kúszni/mászni. A végén már azt mondta, hogy csak azért jöjjünk vissza, mert bár mindent csinál, de csinálja szebben! (??) Tehát igazából kidobtam 25000 forintot az ablakon, mert nem volt vészes a helyzete, és saját maga korrigálta volna magát.
Emellett sajnos rosszakat is olvastam erről a tornáról, hogy annál is, akinél nem kellene (lásd az én babám), olyan mozgásokat indít be idő előtt, ami nem kellene még! Lásd, hátra még nem forog 5 hónaposan de már kúszni akar... ez a védőnő szerint túl gyors.
Mi a véleményetek ezekről a dolgokról? Arról egyébként nem is beszélve, hogy végig üvöltött 5 órát, és még a térde is felhorzsolódott...
Nem ő ajánlotta, hanem én nézettem meg a szakemberrel, mert itt olvastam hogy hogyan kéne tartania magát. Az orvos azt mondta hogy ő nem ért hozzá egyébként.
Igen, én is azt írtam, hogy a mozgásfejlődésben lemaradtaknak természetesen szükséges.
De miért tornáztatnak olyanokat, akiknek igazából nincs is szüksége rá? Úgy érzem, hogy palira vettek.
Nem igazán értélek, mindenki pénzből el. A következő a véleményem az eddig hallottak alapján:
Te mindenféle orvosi javallat nélkül elvitted a babádat mert a számítógép mögött egy pocakos 60 éves aki kisgyerekes anyukának hazudja magát itt, azt mondta, hogy le van maradva.
A gyógytornász megnézte, nagy bajt ezek szerint nem látott, de hat a gyereknek igazából nem árt a torna, akkor meg miért nem húzzunk le anyukáról egy kisebb vagyont?
Te kifizetted, ok meg örültek.
Nem szabad elfelejteni, hogy ezen az oldalon sok anyuka van akinek már 1 évesen 3 nyelven beszélő tornász a gyereke.
6-os vagyok,
Így van 8-as, ez teljes mértékben etikátlan és még undorító is. De ettől függetlenül egyre gyakoribb.
Én nem csak a gyereknél, hanem más területen is azt részesítem előnyben, hogy kérek szakvéleményt olyantól (jelen esetben orvos, ha nem ért hozza a házi akkor egy másik) akinek nem érdeke a kezelés. És ha egy független azt mondja, hogy oké szerintem is szükség van rá akkor megyek tovább.
De persze mint az előző válaszomban is hangsúlyoztam ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!