Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vennétek turkiban újszülöttnek...

Vennétek turkiban újszülöttnek ruhát?

Figyelt kérdés
Én úgy félek, hogy főleg a mostani helyzetben elkap valamit a baba. De anyósom vett pár dolgot, már szóltam neki, hogy nagyon aranyos, de most mi ezt nem merjük. Mivel fertőtlenítsem ki azt a pár darabot? Elvileg vegyszert nem szabad használni, de ilyen téli vastag zokni, meg plüss bady, hát szinesek is, a vasalót se tudom, hogy bírják -e. Ötletek? Őszi baba lesz, gondolta sok ruha kell majd neki és a drágák, majd ő megoldja, de én tényleg félek, hogy visszajön ez a koronás gebasz, és majd még egy megfázásra is azt fogom hinni, hogy nagy a baj ... Hogy tűnnek el a bacik és vírusok úgy, hogy a babának ne legyen ártalmas?

2020. júl. 17. 20:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
83%
Mi is sok használt rucit kaptunk rokonoktól. Én sanytol fertőtlenítős mosószeradalékkal mostam és 2-szer öbtítettem (ecetet és teafaolajat öntöttem a mosógép öblítős tégelyébe=> ferőtlenítenek). Plusz átvasaltam mindent gőzölve. Az újakat is mindig jól átmosom, azokban is rengeteg vegyszer van.
2020. júl. 18. 00:45
 22/29 anonim ***** válasza:
34%
Nem
2020. júl. 18. 08:05
 23/29 anonim ***** válasza:
89%

Ennyire nem. kell tul parázni a dolgot szerintem. Anno 6 eve a lanyomnak is tiriban vettem a ruhák 90% át. 60 fokon kimostam majd kivasaltam szaradas utan. Most 33 hetes varandos vagyok, a ruhatara 99% at turiban vettem. Ugyan ugy 60 fokon kinosom majd vasalom. Gondolom nem mosatlanul adnad ra a babadra a ruhakat. En akarhol(legyen az kinai, h&m, pepco,... stb) vesuek ruhat, azt mindig először kimosom es csak itanna veszem fel.

Szoval kedves anyuka nem. kell tul felteni azt a babat, nem kell burokban nevelni majd ha megszuletik.

2020. júl. 18. 09:16
 24/29 anonim ***** válasza:
19%
Semmit nem veszünk használtan (magunknak sem), de nem a koronavírus miatt.
2020. júl. 18. 09:26
 25/29 anonim ***** válasza:
82%

Jó anyagi helyzetben vagyunk, simán vettem. Azóta már nagyok a gyerekeim, soha bőrbetegségük nem volt, futószemölcsöt is a strandon kapott el az egyikük. Tehát nagyobb esélye van, hogy egy kisgyerek össze-vissza nyalással elkap valamit, vagy strandon, mint a miénk, vagy orvosi rendelőben, sorolhatnám..., minthogy használt ruhától, ami elég nevetséges elképzelés, ismerve, hogy pici gyerekek mindent a szájukba vesznek, a kezüket is lépten-nyomon.

A használt ruhákban már semmi vegyi anyag sincsen, ellentétben az új ruhákkal.

A használt ruha vételével mindenki jól jár, csinosak, jó minőségűek vannak, nem szakadt holmik. Úgyhogy én bátran ajánlom.

Ha mégis lenne fenntartásod, vannak fertőtlenítő hatású ruhatisztítók, de véleményem szerint ezzel csak még egy rakat vegyi anyagot nyomsz a ruhába, nem pedig jót teszel.

2020. júl. 18. 10:29
 26/29 anonim ***** válasza:
91%
"Rüh, rubeola, hpv, nemi betegségek, stb." Egy turkálós ruhán? :D Figyelj, szerintem nézz utána, hogy terjednek az általad felsoroltak, mert kritikán aluli az ez irányú tudásod.
2020. júl. 18. 10:49
 27/29 anonim ***** válasza:
26-os, hát igen a futószemölcs is hpv, a strandon kapta el a gyerek valahol. Nagyobb veszély egy cseppfertőzés útján terjedő vírus vagy egy élelmiszermérgezés. Egy hasmenés, hányás elég gyakori kicsi gyerekeknél, a légzőszervi megbetegedésekről nem is beszélve.
2020. júl. 18. 11:18
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden választ, főleg azokét, akiknek nem az volt a fontos, hogy mennyire félek, és mennyire vagyok nem normális. Igen, az új ruhát is kimosom, és vasalom. Vegyszernek nem a mosóport és öblítőt gondoltam, hanem pl. klóros fertőtlenítőt, mert arról hallottam, hogy babáknál jobb ha nem. Igyekszem haladni a korral, a betegségekről annyit, hogy az egyik ismerősöméknél 3 gyerek , "úri-gazdag" család, minden a legújabb, legszebb, de apukának a torkáról leoltás hpv eredménnyel (ja a gyermek születéssel is elkaphatja anyától, nem csak nemi úton), a legkisebb gyerek meg rühes, amit gennyesre vakart. Csupán kérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy fertőtlenítés miatt egy pl. vastag színes overál, amit ugye nem tudok se vasalni, se fertőtleníteni klórral, azt mondjuk kimosom géppel 40 fokon, nem fog hordozni semmi kártékonyat? Nem teszem majd burokba, ez egy felvetült kérdés. Puszillak titeket! Szép estét! Jó éjszakát mindenkinek! Igyekezni fogok mindent jól kimosni.
2020. júl. 18. 21:39
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek bárhol elkaphat ilyeneket, ovi ilyen téren veszélyes. Apuka meg ki tudja hol járt...
2020. júl. 18. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!