Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vennétek turkiban újszülöttnek...

Vennétek turkiban újszülöttnek ruhát?

Figyelt kérdés
Én úgy félek, hogy főleg a mostani helyzetben elkap valamit a baba. De anyósom vett pár dolgot, már szóltam neki, hogy nagyon aranyos, de most mi ezt nem merjük. Mivel fertőtlenítsem ki azt a pár darabot? Elvileg vegyszert nem szabad használni, de ilyen téli vastag zokni, meg plüss bady, hát szinesek is, a vasalót se tudom, hogy bírják -e. Ötletek? Őszi baba lesz, gondolta sok ruha kell majd neki és a drágák, majd ő megoldja, de én tényleg félek, hogy visszajön ez a koronás gebasz, és majd még egy megfázásra is azt fogom hinni, hogy nagy a baj ... Hogy tűnnek el a bacik és vírusok úgy, hogy a babának ne legyen ártalmas?

2020. júl. 17. 20:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Már miért mosnál vegyszer nélkül?

Használj mosószert, mert a zsíros kosz nem fog kijönni a ruhákból. Öblíts alaposan. Sok mosógépen extra öblítést is be lehet állítani.

2020. júl. 17. 21:24
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Anyatejes kaki, na az nem fog kijönni mosószer nélkül. :D Még azzal sem biztos. Mindent besárgított nálunk.
2020. júl. 17. 21:25
 13/29 anonim ***** válasza:
95%
60 fokos mosás dupla öblítéssel elég. Nem kell túl parázni.
2020. júl. 17. 21:27
 14/29 anonim ***** válasza:
88%

Te tudod, hogy terjednek a nemi betegségek? Nem használt babaruhával.

Mosás, vasalás, de dm-ben lehet kapni fertőtlenítős öblítőt is.

[link]

Ha ezek után aggályaid vannak, akkor ne adj rá használt babaruhát. De amúgy mit gondolsz, az újat nem fogta meg senki a gyártás során? Azt kismanók varázsolták becsomagolva az áruház polcaira? A felsorolt betegségek miatti félelem meg ilyen formában vicces

2020. júl. 17. 21:30
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

Nem

Szoktam

De

Emiatt nem foglalkoznék vele

Textilen 3 nap..

Kimosod aztán ennyi

2020. júl. 17. 21:36
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Van sanytol fertőtlenítős nosószer, max utána átmosod újra babáknak való mosószerrel is.
2020. júl. 17. 21:41
 17/29 anonim ***** válasza:
94%

Én adtam használtat, vettem pár 50es ruhát, pont azokból nem akartam teljesen új készletet amit egy hétig hord.

Elsőnek 60fokos mosás sima sensitive mososzerrel és öblítő és vasalás. Én utána csak 40fokon mosom kivéve ha kakas lesz vagy leeszi.

Eszembe se jutott hogy ettől baja lenne, hogy használtat kap, az új ruhákat is fogdossak emberek, nem az a plusz egy csecsemő test fogja össze fertőzni.

2020. júl. 17. 21:47
 18/29 anonim ***** válasza:
76%

Újszülött korában sok ruhát kaptunk és vettünk is, így nem volt szükség rá, de mikor elkezdtük a hozzátáplálást 5 hónaposan, onnantól rendszeresen vettem neki turis ruhákat - természetesen csak a szinte új, márkás darabokat. Egyébként ezerszer inkább veszek egy alig hordott Next-et vagy Gap-et mint egy új pepcosat, ami három mosás után fakó és kinyúlt.

De a kérdésedre válaszolva: Sanytol mosószeradalék, 60 fok, dupla öblítés hogy biztos semmi ne maradjon benne és max hőfokos vasaló. Ezek után én, (aki azért szoktam parázni), teljesen biztos vagyok benne, hogy semmilyen kórokozó nem maradt benne. :) Egy ilyen kezelés után én újszülöttre is nyugodt szívvel rá merném adni a secondhand ruhákat.

2020. júl. 17. 22:21
 19/29 anonim ***** válasza:
81%
Én nem csinálok ebből gondot, 40 fokon mosok mindent, szárítózom, aztán csók.
2020. júl. 17. 22:28
 20/29 anonim ***** válasza:
89%
Ha már ennyire bele akarsz menni, egy Vadi új jó vegyszeres ruhában több kártékony anyag van a baba bőrére nézve mint egy használatban. Kimosod és kész. Mi sokat kaptunk rokonoktól több babát megjárt cuccot, semmi bajuk
2020. júl. 17. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!