Megharagudnátok ha a rokonotok nem engedné ölbe venni nektek a kis babáját?
Nem haragudnék meg, tiszteletben tartaná., viszont lehet rosszul esne, de ez függ attól mennyire közeli rokon.
Tesómtól rosszul esne.
Nem, nem furcsálnám és rosszul se esne.
Nem is értem, miért kéne mindenkinek ölbe venni egy gyereket.
Attól függ, hogy mennyire távoli rokon. Nekünk most születik a babánk pár héten belül, és egyáltalán fel sem merül bennem, hogy a közeli rokonaim (szüleim, anyósom, tesóm, pár egyéb rokon), akiket szeretek és akikben megbízok, ne vehessék majd kézbe. Tiszták, ápoltak, óvatosak, miért ne? :-) Viszont lehet az ötévente látott századfokú rokon esetén már lenne bennem ellenérzés az első hetekben.
Szóval fordított helyzetben ugyanígy reagálnék, és megbántódnék ha egy közeli rokon nemet mondana. Távolabbiakat meg amúgy sem látogatok, vagy pedig a szülés után annyival később, hogy már több hónapos a gyerek, azt meg nem féltik annyira. De még szerencsére soha nem fordult elő normális rokonnál, hogy ha megkérdeztem óvatosan hogy ölbe vehetem-e, ne vágták volna rá a "persze!" választ.
Mondjuk eszembe jut ismerős sztorija, akinek a sógornője extrémen tiltott ilyen dolgokat. Nemhogy az újszülött, de még a több hónapos gyerek kézbevételét sem engedte - nemcsak az ismerősömnek, de az apán kívül senkinek... Igaz ott szövődött a helyzet azzal, hogy a "barátok" és a rokonok csak addig voltak jók, míg aktívan segítettek a ház körül. Utána a gyerek másfél-két éves kora körül meg ment a sírás-rívás, hogy a gyerek nincs el senkivel, és neki "nincs semmi segítsége" a gyerekvigyázásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!