Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres babánál 5 hónaposan...

Tápszeres babánál 5 hónaposan elkezdhetem a hozzátáplálást? Ha igen hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sok kérdés volt ebben a témakörben,sokat el is olvastam, de lennétek kedvesek leírni nekem, hogy hogyan kell konkrétan csinálni? Értem ez alatt, hogy az alma levét pl. mikor adjam neki (tápszer előtt vagy 2 étkezés között) és először mennyit csak egy kiskanállal? ha pl. nagyon ízlene neki, akkor adhatok esetleg neki több kanálkával is vagy ne, nehogy megterhelje. Az almapűrét csak egy hét múlva kínáljam majd, ha nincs semmi probléma?

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

2008. nov. 25. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Szia! Nyugodtan adhatsz már neki. Szerintem először kezd bébiitalokkal kb. 1-2hétig. Ő sokkal jobban,gyorsabban feldolgozza azt.

Utána mehet neki a pépes dolgok. Pl:alma,körte,banán,sütőtök,répa. De ha zöldséget adsz neki,mindig legyen benne egy kis krumpli. Ez minden bébikaja alapja!

Azért hívjuk hozzátáplálásnak,mivel először tápszert adj neki,a szokásos adagot,mennyiséget,majd add neki az újdonságokat. Hetente adhatsz neki újdonságokat,ha egyiknél sem tapasztalsz allergiát,vagy hasmenést.

2008. nov. 25. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Nem, nem szabad még neki adni. 6 hónapos korig tápszeres babáknál is csak tápszert szabad adni. Nem véletlenül. Nyitott a bélrendszere, minden káros anyag átjut rajta kapásból a véráramba, a bélbolyhai pedig elpusztulhatnak. Később jelentkeznek majd a tünetek: bélbetegségek, allergiák.

Azt az egy hónapot már igazán ki lehet bírni, és akkor először egy pár kanál almalé, gyümölcslé, majd lassan jöhetnek a pépesebb ételek. Minden új ételt legalább 2-3 napig adjál, majd utána jöhet a következő.

2008. nov. 25. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kérdező nem lett kisegítve, adjon vagy ne? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy adhatok gyümölcslevet a kisfiamnak amikor még csak 4 hónapos volt, a védőnő szerint semmi 6 hónapig csak anyatej. Én adtam egy kis almalevet, nagyon szereti és már mást is kóstoltattam vele, most múlt 5 hónapos. Szerintem lassan elkezdheted a kóstolgatást, mire 6 hónapos lesz a babád, már ismerni fog több ízt.
2008. nov. 25. 18:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát, valóban nem lettem nyugodtabb e kérdés tekintetében, de köszönöm mindenkinek a válaszát. Akkor mondjuk 5 és fél hónaposan elkezdem, hogy az arany középutat válasszam.
2008. nov. 25. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyatejes babánál 6 hőnaposan,tápszeres babánál már 4 hónaposan lehet a hozzátáplálást elkezdeni. Gyümilé, gyümi,kb.2 hét után főzelék. Ez a sorrend. Sok sikert és türelmet!
2008. nov. 25. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Nyugodtan kezd el a hozzátáplálást, nagyfiam tápszeres volt 4 hónapos korától kapott mást 6 hónaposan már mindent evett, 9 hónapos korától nem fogadta el a tápszert úgyhogy tejet ivott most 9 éves, makk egészséges nem allergiás. De ismerek olyat aki 6 hónapig csak szopizott, betartották mindennel az előírt kort nehogy baj legyen és mindenre alergiás a gyerek, tejre, tojásra, gyümölcsökre. Bocs, hogy nem egészen a kérdésre válaszoltam, de már kikivánkozott belőlem a sok nehogy adj valamit a gyereknek 6 hónapos kora előtt dumától.
2008. nov. 25. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!