Dalma vagy Tekla legyen a kicsi lányunk, akit augusztus végére várunk?
Amúgy engem Dalmának hívnak és szeretem ezt a nevet, illik is hozzám. Becézni nem szoktak, régen Dalmi voltam, nagyon elvetemült esetekben Dalmácska de csak az egyik tanárom hívott így.
Én megértem, hogy nem akarsz cukiskodó nevet adni a gyerekednek.
A Tekla név nekem pl nem igazán tetszik,de ez ugye a ti döntésetek lesz. 😀
Én nem tudom, nekem a Dalmáról nem ez jut eszembe, hanem sértődékeny, akaratos, dirigálós, nyugodt, “szàmító” gyerek. Két Dalmát ismerek, mindkettő ilyen, de mindkettő tökéletességre törekvő, az egyik csak gyerek, nem rokonok.
Szerintem is ad a név hangzása és másokból kiváltott reakciója a személyiséghez környezeti hatásként.
Teodóra, kemény, méltóságteljes, igazságos, tiszta, nem közvetlen, nőies és egyben erős. Kicsit a játékosság hiányzik belőle, a Dalmából is.
Gréta nagyon nem?
A két név közül Dalma tetszik jobban.
A kibővített listáról a Berta számomra a legszebb.
Az én nevem Dalma és teljesen elvagyok vele. Néha talán idegesít amikor úgy hívnak hogy alma de nek nagyon érdekel:) Egyébként nekem se vagy szimpatikus hogy így beszélsz azokról a nevekről... egyik barátnőmet Nórának hívják szóval...
Egyébként a Tekla is tetszik :)
Annyira jó lenne amúgy ha az emberek nem fikáznának a név muat vagy a nevet. Legyen szép napja mindenkinek!
Azóta már egy éves lett a kicsilány.. Végül melyik név lett a befutó? :)
Most láttam csak a kérdést de én a Teklára szavaztam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!