Felháborít a nagyszülők viselkedése! Más is volt így?
2 éves a kisfiam, és tegnap kisebb összejövetel volt nálunk. A gyerkőc már nagyon pörgött produkálni akarta magát, és hiába szóltunk rá, nem fogadott szót. Az apja rácsapott a fenekére (persze nem nagyot), és anyukám felugrott és haza ment, hogy nem nézi tovább ezt. Nagyon kiakadtam, milyen jogon szól ő ebbe bele. Úgy csinál, mintha én soha nem kaptam volna ki (ajjaj dehogynem). Egy 37 éves apukát hogy lehet ilyenért felelőségre vonni, aki ráadásul a veje nem a fia!
Nincs igazam?
És hol tart az a korosztály, amit Ön nevelt fel? Csal, lop, hazudik, a gyerekek tanárt vernek, a szüleik helyeslik, sőt segítenek is nekik. Ezért kell megnevelni őket. Természetesen először szép szóval, de ha nem fogad szó, miért nem lehet a fenekére csapni??
Amikor én jártam általános iskolába, eszünkbe sem jutott a tanárra kezet emelni, sőt tartottunk tőlük, tiszteltük őket, pedig el-el csattant egy pofon (mármint a tanár részéről) és nem itt tartottunk.
Akkor szeretnék Öntől tanácsot kérni. A 2 évesem állandóan a konnektort piszkálja, persze vakdugó van mindegyikben, de amibe be van dugva, azt most már eléri (pl.ágyról)és simán kihúzza és próbálja visszadugni. Ez nagyon veszélyes, jó hogy elfogy a türelmünk amikor százezerszer újra csinálja.
Ja, a nagyszülőkkel, pedig nem csak ez a gond,csak most telt be a pohár már 4 hósan sülkrumplit adtak neki (ó nem lesz neki semmi baja), 1 évesen, amint elmentem tőlük fagyit adtak neki, csokit, hideg szénsavas üdítőt, hiába kértem, akkor 2 napig nem adtak neki, utána ment minden tovább. Én meg 2 nap múlva 39 fokos lázzal rohantam vele az ügyeletre, vizes ruháztam éjszaka.
Szóval azt akartam kérdezni, hogy hogyan magyarázná el szépen neki, úgy hogy meg is értse, és szót is fogadjon.
Azt meg hogy 3-4 havonta egyszer a fenekére csapunk nem nevezném "veréssel nevelésnek".
A konnektor tényleg súlyos dolog, mivel élretveszélyes. Ebben az esetben valóban komolyan fegyelmezni kell. Előbb rászólni, ha továbbra is csinálja, leültetni 2 percre, de meg kell vele értetni, miért kapta a büntetést. (nagyon hamar megérti) Ez viszont már az utolsó fázis,általában én az figyelemelterelést javaslom, ez csak azért kivétel, mert itt a testi épségét veszélyezteti.
Nos a másik eset, amikor fagyival, csokoládéval, stb. eteti a nagymama a gyereket, az már valóban nagyon helytelen. Ebben az esetben én is lépnék. Mivel az én szüleim hasonló elveket vallottak, mint mi, (ők sem etették csokival, fagyival stb. a gyerekeket, ellenben anyósomék igen. Leültem velük nyugodtan, higgadtan beszélgetni, elmondtam, mi az, amit ehet, mi az, amit nem, nálunk ráadásul még a chipsek is hozzájöttek, anyósom folyton azzal kínálta a gyerekeket, vittem nekik bio kölesgolyót, meg azokat a dolgokat, amit mi adtunk a gyerekeknek, és megkértem, csak ezekből kínáljon. Kissé nehezen ment az elején, de egy idő után rájött, mindenkinek jobb, ha betartja a szabályokat. Szerintem mindenképpen beszélni kell a nagymamával, de nyugodtan, kedvesen. Egy anyát szerintem még könnyebb meggyőzni, mint egy anyóst. Írj nyugodtan, ha hasonló gondod van, ha tudok, szívesen segítek. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!