Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valamit nagyon rosszul csinálo...

Valamit nagyon rosszul csinálok, hogy semmire sincs időm baba mellett?

Figyelt kérdés
Hat és fél hónapos,nincs semmi segítségünk, férjem dolgozik. Éjjel is nyugtalanul alszik a baba,hiába sikerül mondjuk fél 9kor elaltatni, sosem lehet tudni mikor kezd el sírni, így semmi időnk egymásra, intim együtt létről csak álmodunk, vagy egy filmbe is csak úgy tudunk belekezdeni, hogy biztosan félbe szakítja néhányszor. Napközben sem alszik egyedül, csak ha mellette vagyok és leginkább fél órákat (kb 3szor). Azt érzem semmire sincs időm, mindent akkor kéne elintézni, amikor ébren van, de nyilván azért órákat nincs el magában. Valamit rosszul csinálok? Nem kapkodom fel, ha nyűgös, sokat énekelek mesélek neki, nagyokat sétálunk. Úgy érzem állandó készenlétben kell lennem, ami nyilván anyaként valahol normális, de van aki tudja, most alszik a gyereke X órát, hát az enyém nem :( azok tanácsára vagyok kíváncsi, akik szintén megküzdöttek ezzel, akinek szerencséje van és a gyereke kiskora óta állandóan végig alussza az éjszakát,az sajnos nem tud szerintem ebben a témában releváns tanácsot adni
2020. jún. 17. 14:05
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem csinálsz rosszul semmit, ezt dobta a gép. Csak az idő fog segíteni.
2020. jún. 17. 14:07
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Vagy az ido sem :(
2020. jún. 17. 14:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a hordozó sokat segített. Amikor ébren volt, hátra raktam és tudtam tenni-venni.

Filmet nekünk is félbeszakította, de nem gondolom, hogy ez probléma. Megnyugszik és folytatjuk. :)

Az intim együttlétet is meg lehet oldani, bár mi sem csináljuk gyakran.

2020. jún. 17. 14:20
 4/9 A kérdező kommentje:

A filmnézés még oké, ha félbeszakítja, de én sajnos egyszerűnek nem tudom elengedni magam, ha tudom,bármikor elkezdhet sírni, márpedig nem öt perc egy együttlét, mert a szülés óta mindig fáj és elég hosszú ráhangolódás szükséges előtte

Hordozóm van, szoktam is használni

2020. jún. 17. 14:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hello, szerintem ez csak egy ilyen időszak. Az én babám 10 hónapos es kb 6 hónapos korában volt egy pont ilyen korszaka.

Következetesen ugyanakkor raktam le aludni, éjjel is csak simogattam mig vissza nem aludt. Persze voltak durva éjszakák, amikor velünk aludt, mert óránként ébredt, viszont már nem volt erom a szobájába szaladgálni.

Na szóval nem vagy rossz, úgyis megteszel sztem mindent!:)

2020. jún. 17. 14:38
 6/9 khniki ***** válasza:
100%

Szia! Nem csinálod rosszul. Az en kisfiam is 3x fél órát aludt nappal 5 és 7 hós kora között. Utána kezdett váltani a 2 nagyobb alvásra. Addig én sem tudtam semmit csinálni tőle.

Bár mondjuk 6 hónaposan mar átaludta az éjszakát ébredés nélkül. Előtte úgy kellett megoldani az együttléteket, hogy amint elaludt, mert akkor is azért az első 1 órában elég mélyen tudott aludni. Figyeld meg, mikor ébred ritkábban!

2020. jún. 17. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk este 10nél előbb nem alszik az 5 hónapos fiam, kb reggel 8tól fent van. Néha elszunnyad 2x fél órára, de ennyi.

Filmnézést úgy oldjuk meg, hogy odavisszük magunkhoz az ágyra, magunk felé fordítjuk, hasal, néz minket. Amikor éhes, megetetem és közben nézem a filmet. Ledaráltunk már így 4 évadnyi sorozatot.

Együttlét akkor van, amikor ő este elaludt. Azért olyankor nálatok is fix, hogy alszik legalább pár órát, nem?

A hordozó tényleg hasznos lehet amúgy, de mi még nem próbáltuk.

2020. jún. 17. 15:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos egyáltalán nem lehet arra hagyatkozni, hogy mikor fog pár órát aludni egyhuzamban, éjjel sem. Van, hogy alszik 3-4 órát éjjelente ébredés nélkül, de nem mindig és azt is inkább éjfél után, ha meg már végre alszunk, nincs kedvem ébresztőt állítani, hogy együtt lehessünk :D
2020. jún. 17. 15:28
 9/9 anonim ***** válasza:
73%
Ez egy ilyen időszak, próbáljátok túlélni. És semmiképp ne hibáztasd magad. Nem te tehetsz róla és nem is a baba. A férjed is legyen megértő. Túl lesztek ezen is, ne ess kétségbe.
2020. jún. 17. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!