Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt még valaki, aki nem...

Van itt még valaki, aki nem akar gyereket? Ha kérdezik, el mered mondani? Meg tudod fogalmazni, miért nem akarsz?

Figyelt kérdés

2020. jún. 15. 15:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Én sem akarok és nem is akartam soha, nem is vagyok már igazából benne a korban. Utálom a gyerekeket, idegesítenek, semmi aranyosat nem látok bennük. Gyerekként is inkább voltam felnőttek között. Ez a rövid indoklásom, ezt el is szokták fogadni. Ha valaki nem nyaggat akkor eddig jutunk ebben a beszélgetésben. Egyébként magamtól sosem hoztam fel csak ha valaki cseszegetett, hogy miért nem szülök hát a gyerek az élet értelme (ami sokszor megesik).

A bővebb indoklásomról meg ezer oldalt tudnék írni. Szomorú, de részben a többi szülő miatt nem akarok. Hiába nem szeretem a gyerekeket akkor is a szívem szakad meg amikor látom, hogy mennyi szar szülő van akinek egy szép szava nincs se a gyerekről se a gyerekhez. Miért vállalta szegényt ha semmi kedve hozzá, ha a háta közepére se kívánja és kiül a gyűlölet az arcára? Meg a rengeteg idióta akik családi vagy társadalmi nyomásra szülnek, akik félelemből vagy a párjuk megtartása miatt, akik bizonyítási vágyból, hogy majd ők jobb szülők lesznek mint az ő szüleik voltak stb stb. Ez mind mind annyira szar és káros motiváció amivel nem lehet egy gyereket értelmesen felnevelni. Ők azok akik nagyon hamar rájönnek, hogy nem is akarják a gyereket. Csak akkor már megvan és muszáj egy életen át kínlódni vele. Én ezek közé nem szülök. Ha ez így megy a 9 millió lelkibeteg országa leszünk. Hiába neveled normálisan a gyereked ha ilyen lelkileg tönkretett, nem is igazán akart gyerekek között nő fel. Szerencsére ezt életem párja is így gondolja.

2020. jún. 16. 02:12
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm pl. 35, boldog házasságban él, ő meg szokta mondani a tutit: túl önző ahhoz, hogy élvezni tudja a babás életet. Mindenki megértette. Senkinek semmi köze hozzá. Egyébként én 25 vagyok, és a környezetemben 2-3 babás kortárs van max... A többiek még 30 körül is olyan messze vannak a témától, ahogy csak lehet.
2020. jún. 16. 13:54
 13/25 A kérdező kommentje:

Én is önzőnek érzem magam a babához. Örülök hogy nem vagyok egyedül ezzel.

Köszönöm a válaszokat! 😉

2020. jún. 16. 14:13
 14/25 1Léna ***** válasza:
15%
Biztosan lehet gyermek nélkül is élni, mert a mai világ annyi mindent felajánl amivel eltölthető az idő, de semmi nem hasonlít ahhoz a csodához amikor kettő sejtből, egy új ember alakul ki és ennek részese lehet az, aki az életnek ad elsőbbséget.
2020. jún. 16. 15:06
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
#14 Igen, holtbiztosan lehet gyerek nélkül boldog és teljes életet élni és csak azért mert SZÁMODRA semmi nem hasonlítható a gyerekvállaláshoz, mást simán ráz a hideg tőle és mindennek tartja, csak csodának nem! Lehet meglepő, de akit idegesítenek a gyerekek és el nem tudja képzelni az életét velük, annak az a csoda, hogy "szabadon" élhet, örök felelősség és egyebek nélkül.
2020. jún. 16. 16:26
 16/25 A kérdező kommentje:

14: Az emberek nagy többsége is így érez, én ezt elfogadom és megértem. Kérlek te is értsd meg azt, hogy én nem látom csodának a gyermekáldást.

A válaszod az, amit a legtöbben mondanak amikor gyerekekről van szó, és falra mászok tőle. Mindig az "ősanya" szó jut róla eszembe, amikor nem érti hogy nem akarhat valaki gyereket, szóval mindenáron próbálja meggyőzni a másik felet, hogy márpedig ez egy csoda.

De köszönöm a véleményed!

2020. jún. 16. 16:43
 17/25 anonim ***** válasza:
86%
Jelen! Soha nem akartam és ebben a mai napig biztos vagyok. Egyszerűen nem vágyom rá. A gondolattól is a hideg ráz. Számomra ahhoz a csodához nem hasonlítható semmi sem, hogy nem vagyok örök életemre felelős egy másik személyért, hogy nem kell több milliót másra költenem, mikor magamra is költhetném, hogy nem kell évekig éjszakázni, kakis pelenkát cserélni, idegeskedni, aggódni stb stb. Na számomra ez a csoda, a gyermekvállalás meg maga lenne az átok, mivel hogy egyetlen porcikám sem vágyik rá. És hogy a 14es válaszoló szavaival éljek: én is az életnek adok elsőbbséget, méghozzá a sajátomnak. :)
2020. jún. 16. 17:41
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyerek mellett is van saját életem, kedves Léna és bizony millió olyan csoda van a világon ami túlszárnyalja a terhességet és a gyermeknevelést. A hozzad hasonlóan gondolkodó emberekből lesznek azok a szülők, akik meg6a 40 éves gyerekükről se tudnak leválni
2020. jún. 16. 17:56
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Akinek igazán nem való a gyerek, mert testi/lelki/anyagi/párkapcsolati /stb krónikus problémáik vannak azoknak a fejében sajnos nem fordul meg, hogy talán mégsem kellene szülni. Önzés, ugyan, a korral változik az ember, senki sem gondolja ugyanazt a világról, mint 20 éve. Ha igen, akkor elpazarolt 20 évet az életéből. Egyébként más gyereke engem is totál hidegen hagy, de a saját az teljesen más. Sokan 1 gyereknél meg sem állnak, én úgy vagyok vele, hogy legyen 1 akit feltétel nélkül szeretni tudok, és továbbadhatom a tudásom, közös élményeket élhetek meg.
2020. jún. 16. 23:02
 20/25 A kérdező kommentje:

Nekem nincsem semmiféle testi/lelki/anyagi/párkapcsolati /stb. gondom, csupán így döntöttem, hogy nem akarok.

Nem feltétlen kell fogni valamire, még ha nehéz is felfolgozni a információt hogy valaki megvan gyerek nélkül is.

2020. jún. 17. 06:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!