Van itt még valaki, aki nem akar gyereket? Ha kérdezik, el mered mondani? Meg tudod fogalmazni, miért nem akarsz?
Én sem akarok és nem is akartam soha, nem is vagyok már igazából benne a korban. Utálom a gyerekeket, idegesítenek, semmi aranyosat nem látok bennük. Gyerekként is inkább voltam felnőttek között. Ez a rövid indoklásom, ezt el is szokták fogadni. Ha valaki nem nyaggat akkor eddig jutunk ebben a beszélgetésben. Egyébként magamtól sosem hoztam fel csak ha valaki cseszegetett, hogy miért nem szülök hát a gyerek az élet értelme (ami sokszor megesik).
A bővebb indoklásomról meg ezer oldalt tudnék írni. Szomorú, de részben a többi szülő miatt nem akarok. Hiába nem szeretem a gyerekeket akkor is a szívem szakad meg amikor látom, hogy mennyi szar szülő van akinek egy szép szava nincs se a gyerekről se a gyerekhez. Miért vállalta szegényt ha semmi kedve hozzá, ha a háta közepére se kívánja és kiül a gyűlölet az arcára? Meg a rengeteg idióta akik családi vagy társadalmi nyomásra szülnek, akik félelemből vagy a párjuk megtartása miatt, akik bizonyítási vágyból, hogy majd ők jobb szülők lesznek mint az ő szüleik voltak stb stb. Ez mind mind annyira szar és káros motiváció amivel nem lehet egy gyereket értelmesen felnevelni. Ők azok akik nagyon hamar rájönnek, hogy nem is akarják a gyereket. Csak akkor már megvan és muszáj egy életen át kínlódni vele. Én ezek közé nem szülök. Ha ez így megy a 9 millió lelkibeteg országa leszünk. Hiába neveled normálisan a gyereked ha ilyen lelkileg tönkretett, nem is igazán akart gyerekek között nő fel. Szerencsére ezt életem párja is így gondolja.
Én is önzőnek érzem magam a babához. Örülök hogy nem vagyok egyedül ezzel.
Köszönöm a válaszokat! 😉
14: Az emberek nagy többsége is így érez, én ezt elfogadom és megértem. Kérlek te is értsd meg azt, hogy én nem látom csodának a gyermekáldást.
A válaszod az, amit a legtöbben mondanak amikor gyerekekről van szó, és falra mászok tőle. Mindig az "ősanya" szó jut róla eszembe, amikor nem érti hogy nem akarhat valaki gyereket, szóval mindenáron próbálja meggyőzni a másik felet, hogy márpedig ez egy csoda.
De köszönöm a véleményed!
Nekem nincsem semmiféle testi/lelki/anyagi/párkapcsolati /stb. gondom, csupán így döntöttem, hogy nem akarok.
Nem feltétlen kell fogni valamire, még ha nehéz is felfolgozni a információt hogy valaki megvan gyerek nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!