Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan köztetek aki 2gyerek...

Van olyan köztetek aki 2gyereket akart,aztán született egy égedelem fia és azt mondta nem vállal még eggyet?

Figyelt kérdés

2020. jún. 12. 21:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

Haha, aranyos. Mi mindig kettőt akartunk, született egy istentelen égedelem fiúnk, aztán a múlt héten a kislányunk.

A kis ördögfióka 2,5 éves. Néha a falat kaparom tehetetlenségemben. Nehéz természet, akaratos, önfejű, lobbanékony, szertelen. Most hogy végre indul újra az egészségügy és ő is elég idős talán most elkezdhetjük majd a “módszeres kivizsgáltatást”. Pl okozhatja e a hirtelen agresszivitást szemészeti probléma. Talán sikerül eljutnunk viselkedésterapeutához, aki segíthet, hogyan kezelhetjük jól a dolgait. Mindezek mellett: nem adhd-s, nem autista. Semmifèle ilyen gondja nincs. Gyermekgondozási tanácsadó segített eddig megérteni és kezelni a miértjeit.

De, mindezek mellett sem jutott soha eszembe, hogy nem kell több gyerek. Pedig rendszeresen megkapom, hogy ő az a típusú gyerek aki legtöbbször 2-nak születik, mert ha elsőre született volna nem lenne testvére.

Én azt hogy ő született ide hozzánk úgy látom, hogy tanítani jött. Ez alatt a 2,5 év alatt többet tanultam tőle és általa, mint előtte 32 évig bárkitől (édesanyámat leszámítva).

Én úgy fogadom el őt ahogy van, mérhetetlenül büszke vagyok rá, mert tudom, hogy egy nagyszerű kis ember, akiből igazán értékes felnőtt lehet. Az apjával pedig minden nap küzdünk ezért.

Azért nem titkoltuk soha, hogy nem bánnánk, ha a húga csak egy kevéskével is de könnyebb eset lenne. Ha meg nem, akkor legalább már lesz tapasztalatunk.

2020. jún. 13. 06:56
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam mondani, hogy pont jó sorrendben jöttek a gyerekeim, tudták, hogy hármat szeretnénk, és segítettek. :)

Az első egy mintagyerek. Ilyenből bárki bevállalna hatot is.

A második egy makacs kis perszóna, de rettenetesen önálló volt már másfél évesen is, így nem volt akadálya a harmadiknak.

Aki viszont egy problémás matricagyerek volt, és 6 éves koráig gondolni sem bírtam volna új gyerekre.

Szóval ja, akár még ez is előfordulhatott volna, hogy nem szülök többet, ha nem így alakul.

2020. jún. 13. 09:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as válaszoloval egyet értek, a kislányom(2 éves lesz) is ugyanilyen, leamortizál már reggel 9-re pedig 8kor kel😂 és most vagyok 35 hetes a tesóval.

Hát tuti szörnyű lesz főleg az első év, de mi úgy voltunk vele a férjemmel, hogy legyünk túl minél hamarabb rajta, ahogy nőnek majd könnyebb lesz (remélem) most ha vártunk volna 5-6 évet a tesóval, mire nyugi akkor jönne egy újszülött, na aaazt tuti nem.

2020. jún. 13. 13:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont ilyen a kisfiam. Mondtam, hogy 1000%, hogy egyke lesz többet bőgtem a dackorszaka alatt mint előtte 10 év alatt :-D

Aztán 4 éves korára beérett a következetes nevelés, és lecsitult, olyannyira, hogy azóta bárhova, bármikor el tudok vele menni, iszonyat szófogadó, nagyon kedves személyiség lett belőle. Ezért 6év korkülönbséggel végülis bevállaltunk neki egy kistesót. Hugi már a pocakban :-)

Így, hogy látomegy ennyire rettenetes első 3 év után van kiút bele mertem menni ;-)

2020. jún. 13. 16:02
 15/18 anonim ***** válasza:
#12: mi az a matricagyerek?
2020. jún. 14. 21:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Gondolom olyan gyerek,aki totálisan rád van ragadva.
2020. jún. 14. 21:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A matricám olyan volt, hogy 1 éves koráig nem tudtam fél órára sem a mamánál hagyni. Éjjelre meg 3 éves kora után sem, pedig ugye nem is egyedül ment volna, hanem a 2 tesójával.
2020. jún. 14. 22:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Értem, köszi!
2020. jún. 14. 22:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!