Szerintetek 20-21-22 évesen teherbe esni a mai világban gáz? Úgy érzem megérettem az anyaságra és biztos párkapcsolatom van.
Nem gáz. Én 21 évesen szültem az első gyereket. Most 29 vagyok a másodikat várom.
Sok idő kiesett de most értük el azt, hogy saját hitelmentes házunk és autónk van. Így bátran válaltuk be a másodikat.
Ha nem "anyádnyakára" szülöd, van hol lakni (nem olyan, ahonnan bármelyik nap kitehetnek), van megfelelő munkaháttered, párodnak fix munkája, amivel fenn tudja tartani a családot (a mi esetünkből indulok ki, hogy a gyed klasszisokkal kevesebb mint a fizetésem volt ezért jobban férjem fizetése a számottevő), fix a kapcsolatotok (nem ilyen 1-2honapja tartó fellángolás) akkor simán.
Én is ilyen "fiatalon" szerettem volna szülni, de nekem ezek a feltételek nem adódtak meg akkor, így csak 27éves koromban szültem meg a fiamat.
Szerintem kicsit igen. Mert ez azt jelenti, hogy vagy tovább nem tanultál, vagy dolgozni nem dolgoztál még eleget. Egyik sem túl jó. Mert oké, hogy most jó a párkapcsolatod(még csak nem is házasság?), de mi van ha később nem lesz az. Így egész életedben egy függésben kell élned majd, mert esélytelen leszel eltartani magad és a gyereket normális szakma nélkül, vagy munkatapasztalat nélkül.
Persze másrészről nyilván vannak kivételek, akiknek sikerült ilyen fiatalon megfelelő egzisztenciát megteremteni, vagy akik tényleg örök szerelemben élnek a párjukkal, meg pont semmi közöm amúgy sem az egészhez. De általában nem szokott az ilyeneknek jó vége lenni. Én is fiatal anyuka tervezek lenni, de nálam ez olyan 25-26-ot jelent, amikor már lesz diplomám, több év munkatapasztalatom és házas leszek.
Utolsó!
Szerintem nem kell ahhoz diploma, hogy valaki gyereket vállaljon :D
Nekem 1 szakmám van, azt az érettségi után 2 év alatt szereztem, simán találtam vele munkát, simán ha otthagynám lenne helyette máshol.... és nem 100ezerért.
Én pl terhesen, 27évesen szereztem még1 szakmát, 3év mulva ismét megyek tanulni... akkormár remélhetőleg 2 gyerekkel.
Nem azt mondom, hogy nem jó amit irtál, csak nem feltétlen mindenki úgy gondolkozik ahogyan te.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!