Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt csak én utálom?Rászólhatok...

Ezt csak én utálom?Rászólhatok más gyerekére ilyenkor?

Figyelt kérdés
Játszótérre viszünk le játékokat(homokózó cucc,labda, kismotor) Ahogy odaérünk és lepakolunk, jön egy gyerek,általában ismerős de akkor is, és jobb esetben elkéri vagy csak elveszi valamelyiket. Kicsim másfél éves, még egyedül van nem szeret osztozkkdni,nem szereti ha más játszik a játékaival,sír is miatta,de ő se veszi el másét. És nyilván azért vittük le ezeket mert ő most azokkal akart volna játszani. De úgy látom h a többi anyuka úgy van vele,h mindenki játszhat mindenkiével,és nem szólnak az övékre h ne vegye már el.Egy 3éves kislány rendszeresen elveszi azt, amivel az enyém játszana és a miénk amúgy is. Én meg így nem merek rászólni, hát ott az anyja vegye már észre magát? Szóval én úgy vagyok mindenki játszon a sajátjával csak akkot cseréljenek ha azt mind a két gyerek akarja.

2020. jún. 8. 12:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
78%
21-es, másnak meg arra nem kellene nevelni a gyerekét, hogy a másét kérdezés NÉLKÜL elvesszük. Mert ez legalább annyira nem szép dolog, mint irigynek lenni.
2020. jún. 8. 13:46
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk jó a játszótéri közösség.

Amikor valaki megérkezik, köszön és a homokozóba egy üres helyre beszórja a homokozós játékait. Innentől kezdve bárki használhatja. Egyszerű szabály van, ha elviszed és már nem játszol vele, visszaviszed. Ha a tulaj akar vele játszani, visszaadod. És természetesen vigyázol rá.

Ha éppen homokoznak, akkor úgyis társulni szoktak a gyerekek és nem kisajátítani.

Motort, labdát és egyéb nem homokozó játékot mindig csak engedéllyel visznek el.

Nálunk is van olyan anyuka, aki nem adja oda. A gyerekek hamar megtanulták és nem is mennek oda játszani. De ők sem adják oda a játékokat. Pedig szegény kicsi már menne nézelődni.

2020. jún. 8. 13:58
 23/41 anonim ***** válasza:
37%
Ahhh 21-es válaszoló, ne is próbálkozz ilyen válaszokkal, hogy néha odaadhat valamit a másik gyereknek... :D
2020. jún. 8. 13:58
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Másfél éves lányom is szeretne más gyerekek játékaival játszani például homokozóban. De én mindig mondom neki, hogy az másé, csak akkor játszhat vele, ha a másik kisgyerek megengedi. Szerintem evvel nincs semmi baj, hadd tanulja meg, hogy tiszteletben kell tartani más holmiját. Vmikor ismerősökkel megyünk ki, ott osztozni szoktak egymás játékán. De egy idegentől szerintem csak úgy ne vegye el a játékát.
2020. jún. 8. 14:10
 25/41 anonim ***** válasza:
72%

Azért elég szomorú, hogy névtelen fórumon anyukák szálnak egymással vitába, homokozó lapátokon,vödrökön,kismotorokon.Úgy hogy elvileg mindenki tudja ,hogy egyik gyerek se az illemkódex lexikális tudásával születik,hanem tanítják a szülők és a közösség ahova hordva van.És igen, egy másfél éves gyerek amelyiknek tesója sincs és azt szokta meg, hogy minden játék az övé és bármelyiket ha leteszi fél perc múlva fel is veheti,mert nem megy onnan sehova, annak SOKK mikor a kis kagylóformát a Petike viszi és tesz bele homokot.Vagy, hogy a kismotorját Petra hajtja fél kört egyáltalán hogy bárki hozzá mer nyúlni(tudom, mert az enyém egyke).Merthogy a másfél éves nem tud osztozkodni úgy általában, számára minden az ÖVÉ kategória.A 3 éves gyerek meg alapból gyerek vagy eszébe jut kérni vagy nem.Nem azért mert rosszul van nevelve(bár nem vitatom biztos van olyan is) hanem mert a legtöbb gyerek előbb cselekszik és sok esetben csak utána gondolkodik, talán pont mikor a kérdező vérvörös fejjel üvöltő gyerekét látja, hogy esetleg valamit nem jól csinált.Legtöbb nem gonoszságból,butaságból csinál ilyet, hanem mert gyerek.

Azt meg nem hiszem, hogy az itt válaszolók ha a szívükre teszik a kezüket és őszintén magukba néznek, sose láttak olyat, hogy a saját kedves csemetéjük ríkatott meg épp egy valamivel kisebbet, mert olyannal játszott amivel a másik is akart.:)Merthogy olyan gyerek nem létezik.

2020. jún. 8. 14:11
 26/41 anonim ***** válasza:
94%

De ki mondott itt olyat egy árva szóval is, hogy irigységre kell nevelni a gyereket és soha semmit nem kell/szabad/illik odaadni a másiknak?! Miért kell kiforgatni, amit ír az ember?

Azt mondja itt a nagy többség is, hogy KÉRÉS NÉLKÜL nem illik csak úgy elvenni a másik játékát, a minimum hogy megkérdezem, ha meg ennyi sem megy, azért van ott anyuka, hogy rászóljon a gyerekére. De az, hogy kiszedik alóla a kis motort vagy kitepik a kezéből a játékot, amivel éppen játszana, az igen is neveletlenség egy 3 évestől, főleg hogy ez többször is előfordul. Ilyenkor ne anyuka kérje már ki magának és vegye rossz néven, ha a másik szülő rászól a csemetéjére, hanem inkább nézzen magába, hogy miért viselkedik így a gyerek és ő hol volt, amikor ez történt!

2020. jún. 8. 14:20
 27/41 anonim ***** válasza:
18%
Az én gyerekemre én szólok rá, nem egy másik játszótéri anyuka.
2020. jún. 8. 14:24
 28/41 anonim ***** válasza:
77%

#27 Csak hogy itt nem szól rá a drágalátos anyuka a gyerekére y így kénytelen más megtenni, hogy védje a sajátját. Ilyen egyszerű, találni azon kéne elgondolkodni, hogy okkal szólt rá a másik a gyerekemre.. A kérdezővel rendszeresen fordult elő, hogy elvették a gyerekétől azt, amivel éppen játszott vagy konkrétan kiszedték alóla a kis motort és anyuka semmit nem csinált! Hisz utána is ugyanígy előfordult, akkor nehogy már ne szólhasson oda a másik anyuka, hogy ne vegye el a gyereke kezéből azt, amivel játszik.

De inkább önérzeteskedni kell, hogy "az én gyerekemre más nem szólhat rá", ahelyett hogy minimálisan megnevelné a 3 évesét annyira, hogy ilyet ne csináljon és ne legyen indok, amiért más rászólhat.

Amúgy mégis mi történik, ha más anyuka szól rá? Megakadályozni úgy sem tudod, szóval nem is ertem. :D Én az ilyenekre eddog is rászólhat és ezután is ráfogok, osztozkodni meg kell tanulni, de ez a pofátlanság tetőfoka, hogy kiszedi szó nélkül a gyerek a másik kezéből a játékot, anyuka erre semmit sem csinál, majd utána még ő kéri ki, ha valaki jelzi a gyereknek, hogy ezt ne vegye el, mert épp játszanak vele.

De hát nyilván minek elgondolkodni azon, hogy talán oka van annaky ha rászóltak a gyerekre, inkább azon kell fennakadni, hogy miért szólt rá más....

2020. jún. 8. 14:34
 29/41 anonim ***** válasza:
11%

Megakadályozni nem tudom, hogy szóljanak neki, de azért nem hagynám nyugodj meg.

Szólj rá bátran az ilyen anyákra, majd utána jól beszéljétek ki a többi anyukával, hogy milyen hallatlanul pimasz...

Ezért nem járok játszóra a gyerekkel...

2020. jún. 8. 14:40
 30/41 anonim ***** válasza:
79%

Én se járok már egy ideje játszóra, pont az ilyen anyukák miatt, akik azt hiszik az ő gyerekük szent és sérthetetlen, senki nem szólhat rá, ellenben ő maga sem szól rá és nem tanítja meg arra, hogy kérdezünk mielőtt bármit elveszünk, aztán még ki is kérik maguknak, ha a másik anyuka megkéri a gyereknek, hogy azt ne vegye el, mert éppen játszanak vele.

Egyébként én nyugodt vagyok, ha az én lányom kezéből tépkedné ki valamelyik másik a játékot többedjére és az anyja semmit nem csinál, akkor bizony rászólnék a gyerekre, hogy éppen játszanak vele, szóval légy szíves és ne vegye el és ugyanilyen nyugodtan anyukát is felvilágosítanám az alapvető illemszabályokról, ha még ő kérné ki magának, hogy miért szóltam a gyerekére.

2020. jún. 8. 14:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!