Alábbi vezetéknévhez milyen keresztnevet adnátok?
A vezetéknév Juricsik (remélem nem látja egy ismerősünk sem, haha:D) és egyelőre fiú és lánynevet is szívesen fogadok, nagy a tanácstalanság, hátha megtetszik valami.
Légyszi írjatok szempontokat, amik esetleg nektek segítettek névadásban, ne csak 20 név ömlesztve, tekintet nélkül mindenre, mint ahogy láttam már korábbi kérdéseknél.
Amit tudunk, hogy 2-3 szótagos, nem nagyon népszerű (tehát nem egy Bence), de nem is túl cifra (Maximilián) nevet keresünk.
Köszönöm ha segítetek:)
Juricsik Balázs, Juricsik Gábor, Juricsik László, Juricsik Zoltán...
Juricsik Klaudia, Juricsik Kinga, Juricsik Vivien, Juricsik Dornia, Juricsik Emese, Juricsik Szilvia..
A "gyerek a nevéhez formálódik", minden emberre különös módon illik a neve, szóval én a sajátomnak azt adnám, amelyik a legjobban tetszik.
Rengeteg név passzol hozzá, így egyrészt könnyű, másrészt nehéz a döntés.
Remélem tudtam segíteni. :)
Lány: Boglárka, Petra, Emese, Bettina, Enikő, Daniella, Martina
Fiú: Szilárd, Dominik, Gábor, Martin, András, Levente
Btw szerintem a K-val kezdődő nevek itt inkább ne legyenek potenciális jelöltek, tekintve hogy eléggé nyelvtörő lenne.
Mi több szempont alapján választottunk nevet: mindkettőnknek tetszen, passzoljon hozzánk (pl.túl komoly hangzású a mi párosunkhoz a férjemmel nem illett volna), jól menjen a vezetéknévhez, ne legyen nyelvtörő, elképzeltük, h. nagyobb korában hogy hangzik majd, ha bemutatkozik vlhol.
A Juricsik Dominik nem rossz szerintem sem. Meg ennek a lány párja a Dominika.
Nekem a magánhangzóval kezdődőek tetszenek hozzá.
Aliz
Annamária / pedig nem is tetszik a név, de illene nekem hozzá.. pedig hosszú is/
Emília
Alina
Anett
Imola
Klasszikus Anna
Alexa
Fiú neVek nehezebbek
Nekünk sem volt könnyű
Ádám
Alex
Péter
Levente
Nekem a mai divatos Natan, Noel.. stb nem tetszenek
Izabella- mert tetszik a csengese plusz jól lehet lehet becezni (Bella, Iza)
Bernadett ugyanezért (Betti, Detti, Berni)
Botond - mert tetszik :)
Bertold- mert az így olyan jól hangzik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!