Melyik nevet adnátok? És miért? (Átlagos vezetéknévhez menne, mind illik hozzá)
Sarolta, Rebeka, Olívia, Gréta, Zsófia vagy Anna.
(Korábban az Annát akartuk, de nagyon gyakori, így kivettük a sorból. Aztán született egy kisfiunk, nem is kellett ezzel foglalkozni. Most pedig nagy tanakodásunkba mégis visszakerült a sorba.)
Nálunk talán a Zsófia, Sarolta, Anna a legesélyesebbek.
Sarolta: nem tetszik, asszonyos.
Rebeka: nem tetszik, csak nagyon fura embereket ismerek ezzel a névvel és nem a jó értelemben
Olívia: tucat de ezt adnám talán egyedül
Gréta: borzasztó egy név, nem is értem miért népszerű
Zsófia: rettenetesen tucat, biztos nem adnám
Anna: ugyanaz mint a Zsófia kiegészítve azzal, hogy a legsemmilyenebb név ami valaha létezett
Hát nekem mindegyik nagyon tetszik.
Tucat-vezetéknévhez tényleg jobb lenne valami különlegesebb, de sajnos az Annával én is elfogult vagyok, a kedvenc nevem.
Szerintem fontos, hogy vezetéknév mire végződik, magánhangzóra vagy mássalhangzóra. Mert a "gördülékenységet" jól segíti, hogyha pl ha magánhangzóra végződik a vezetéknév, akkor mássalhangzóval kezdődjön a keresztnév, és fordítva.
A Sarolta szerintem borzalmas! A Gréta csak ha nagyon muszáj kategória, a többivel nincs baj.
(mindenhol azt írják, hogy gyakori az Anna, én a 32 évem alatt 1 Annát ismertem meg, ő is 60+os)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!