Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Káros lehetett már most ez a...

Káros lehetett már most ez a babájára nézve?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel majdnem egy idősek a babáink. Tegnap azzal írt rám, hogy az anyósa( aki védőnő) azzal "piszkálja" megint, hogy a babáját nem jól neveli. Meg, hogy 10 hónaposan elindult és aggasztó a járása.

Barátnőm igazi 21.századi laza anya. Tv nézés, telefon, tablet használat kezdetektől, napirend nincs fix, akkor alszik, eszik mikor épp éhes vagy álmos, de nekik mivel sokat mentek ide-oda ez vált

be.

Nálunk teljesen mások a szabályok, de én senkit se ítélek el, mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

De a barátnőm tegnap végig nekem panaszkodott így néhány dologba én is jobban beleláttam.

Van bébikompja, amit én azt hittem max párszor használtak, de nem napi szinten hosszú órákat ül a pici benne 7 hónapos kora óta,(3 hónapja folyamatosan). Mostanában el is indult egyedül, de tény, hogy még kifelé állnak a lábai és végig lábujjhegyen megy.

A másik amit mondott, hogy a pici brutálisan ordít ha valami hangosabb. Pl ha a gyerekek együtt játszottak és ott volt a nagyobbik lányom, aki már beszél, a fia végig üvöltött, pedig a lányom nem ordibált, de erre már panaszkodott már a barátnőm is többször. De nekem mivel nem láttam őket annyira sűrűn ez úgy bem szúrt szemet.

Én azt mondtam neki, hogy olvasson utána, és lehet az anyósa jó szándékkal mondta, nem bántani akarta, de kicsit éreztem, hogy nem ezt várta volna tőlem.

Szerintetek, tényleg okozhat ez gondot?

Én mint kívülálló, ugye, hogy nem kellett volna ennél jobban bele avatkozni, vagy épp az anyósa ellen hangolni?

Köszi a válaszokat!

2020. máj. 27. 09:19
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Mikor együtt voltak a kicsik, őszintén én nem láttam nagyon bele. Mesélt ezt azt, de gondoltam, hogy azért nem minden úgy van.

De tegnap ki borult és elmondta, hogy az elmúlt pár hónapban mik voltak. Igazatok van, sajnos felelőtlen. Azt éreztem rajta én is, hogy szerette a "régi" életét és annak megfelelően élnek most is, sokszor nem törődve, hogy már nem ketten vannak.

A kompot én is említettem neki hofy káros, meg ő maga is mondta, hogy olvasta, de hát ez is olyan hogy mikor mit mondanak (ezt mondta akkor, meg hogy úgyse lesz benne egész nap). Ehhez képest tegnap vált nyilvánvalóvá hogy délelőtt és délután is sokszor benne van.

A pici járása is fura, nekem a babám még javában mászik kúszik, addig náluk a mászás abszolút kimaradt, mert állni akart és hagyták. Segítettek neki, vezették, fogták és e tájt került képbe szerintem jobban a komp.

Rossz barátnő vagyok tudom, de lehet beszélek vele. Nehogy tényleg nagyobb baj legyen.

2020. máj. 27. 13:53
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is ez már inkább a felelőtlenség kategória, semmint a laza.
2020. máj. 28. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!