Aki NEM használ babájára gyógyszertári dolgokat, az miért teszi? Jobb a márkás?
Olyanokra gondolok, hogy fürdetőkrém meg popsikenőcs, testápoló. Nekünk ezeket felírja a doki, de itt mindig márkásakat olvasok a kérdéseknél. A miénk 4 hónapos és szép a bőre.
Káros alapanyagokat tartalmaz a gyógyszertári készítmény vagy rossz a babátok bőrének?
A védőnő szerint azért, mert sznobok, de ő ezt a szót gyakorlatilag kötőszóként alkalmazza, engem is megszól minden alkalommal azért ahol szültem.:)
A legtöbb dolognak más az állaga.
Pl. télen semmi problémám nem volt a popsikenőccsel, de a májusi gyerekemmel épp 40 fok volt, így kenhetetlen volt az állaga.
Továbbá ha baj van a popsival, akkor kell valami hatékonyabb, amúgy én is azt használtam.
Azt tudom elképzelni, hogy a csomagolás bosszant még sokakat. Pl. utazáshoz 5 zacskó kell, mert a tégelyek orrán-száján folynak.
Én nem szerettem a sok illatanyagot, így használtam őket, amíg lehetett.
2: de attól még lehet gyógyszertárit kapni, hogy nem írnak fel, nem?
4: elég durva, hogy vinni kellett nálatok a kórházba popsikrémet. jó hogy nem már nem adnak rá pelust, ha nem viszel.
Rokon kisbabanak csúnya ekcémás a bőre, pedig gyógyszertárit használnak mindenből. Erre is kapott külön krémet a pici.
Kevesebb színezéket, illatanyagot, allergiát okozó anyagot tartalmaz a gyógyszertári gondolom, de mint a fenti példa is mutatja ez még nem garantálja az egészéges bőrt. Mint ahogy biztos van olyan bolti márkást használó anyuka is akinek a babájánál semmilyen negatív hatás nem jelentkezik.
mi is kulfoldon élunk. nálunk sincs semmi gyogyszertári krém.
az orvosok azt javasoljak, hogy egy éves korig semmit ne tegyunk a vizbe (hajmosáshoz sem). testápolásra, fenék kipirosodására pedig olivaolajat vagy mandulaolajat javasolnak. késobb johetnek a jobb termékek Avene, La roche Posay, Bioderma stb.
a fiamnak ekcémája volt egy éves koráig, mi végul kecsketejes szappant tettunk a vizbe és sheavajat használtunk furdetés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!