HOGYAN és mivel kell elkezdeni a hozzátáplálást? Senki nem segít pontos infóval!
Innen töltsd le ezt a "könyvet". Szerintem nagyon hasznos!
Ha esetleg elcsesztem volna a linket: kismamablog.hu, és ott keresd meg a babaszakácskönyvet.
Nekem két gyermekem van,mindkettő tápszeres volt.A fiamnál 4,5 hósan kezdtem a hozzátápit,én is krumplit főztem előszőr neki meg sárgarépát és összeturmixoltam jó pépesre,de nem kellett neki.Pár kanállal a déli tápi előtt próbálkoztunk.Aztán mivel ez nem jött be,másnap próbáltam az almát lereszelve,na az már izlett neki.Lényeg a fokozatosság,előszőr csak pár kanál és a déli evés előtt célszerű.Aztán ahogy barátkozik sz izzel,minél több kanálla lehet adni.Egy hétig csak egy fajta új iz,tehát 1 hétig csak alma,vagy csak krumpli,vagy csak sárgarépa.Nem kell nagy mennyiségeket adni,csak amennyit elfogad a baba.Kanállal,kis Aventes pohárban összekevered,vagy más kisebb pohárban.Előszőr pár kanál püré aztán rá a tápszer.Én igy csináltam anno.Akkoriban a sütőtöknek is szezonja volt(ugyanigy nyári hónapok) és vettem,megsütöttem,a belsejét összepürésitettem és azt is imádta a fiam.De csak az alma,krumpli,sárgarépa után.Aztán ha beválnak az izek akkor utána már amiket kóstoltatok,már keverheted is pl. alma-krumpli v. alma-sárgarépa.
A kislányomnál is az alma volt a kezdő hozzátápi,3 hós kora körül kezdtem el nála.Utána pedig fokozatosan a többi izt is.
Ha úgy jobban elfogadja a babád,tehetsz egy kis tápszert a püréjéhez.
Aztán ha a déli étkezést már ki tudtad váltani pürére,utána lehet próbálkozni a tizóraival vagy uzsonnával!
Jó próbálkozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!