Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől születhet ilyen kis...

Mitől születhet ilyen kis súllyal egy baba?

Figyelt kérdés
Egy távoli ismerősön nemrég szült, és 1800 g-os lett a babája. Nem volt koraszülött, 10 nappal született a kiírt időpont előtt. A szülők átlagos testalkatúak, az anyuka nem dohányzott soha. Egyébként állítólag egészséges a baba, csak nagyon pici. Mitől lehet ez?
2010. júl. 29. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is ennyivel születtem. 39 hétre. Intrauterin sorvadt, méhen belüli sorvadásnak hívják. Több oka lehet: Nálam állítólag anyukám ablakot pucolt és picit leszakadt a placentából, nem kaptam elég tápanyagot, de lehet placenta korai elöregedése is.
2010. júl. 29. 21:02
 2/5 anonim ***** válasza:

A lanyom nem volt ugymond kicsi baba, de sokkal nagyobb vold es lefogyott a pocakban.

Ratekeredett a koldokzsinor a labara es nem kapott megfelelo mennyisegu taplalakot.

Ezert korabban is szuletett 2 hettel, mert tudta, hogy ki kell jonnie:)

2010. júl. 29. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is kis súllyal született, 1760 grammal, néztem is nagyokat, amikor szülés után megmondták a súlyát. Kicsivel korábban jött, a 37. héten, de a kora szerint már nem volt koraszülött. Nekem a doki azt mondta, hogy valami miatt nem kapott elég táplálékot, valami kis elzáródás lehetett, de konkrétumot azóta sem tudok. Én végig dolgoztam a terhességem alatt, talán nem kellett volna, de már mindegy, van egy egészséges fiam. És igen, méhen belüli sorvadásnak hívják. Szépen be fogja hozni a társait egyébként, és lehet, hogy elfogult vagyok, de a kicsik sokkal aranyosabbak, mint az óriási babák.
2010. júl. 29. 23:41
 4/5 anonim ***** válasza:

En vagyok a 2. valaszolo

a lanyom 5.5 honapos moat.5 hosan volt 9500g es 75cm....tehat joval nagyobb mint az atlag babak....mindig mondtam, hogy egyen, mert ilyen minike marad....O nem akart mini maradni es lehagyott mindenkit :D

2010. júl. 29. 23:44
 5/5 anonim ***** válasza:
a fiam 38+3 hétre született 2590 gramm és 49 centi volt.Szintén méhen belüli sorvadás miatt.Szegénykémen látszott, hogy nagyon le volt fogyva,szó szerint nem volt rajta hús,beesett volt az arca.Szerencsére hamar kigömbölyödött.
2010. júl. 30. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!