Mitől születhet ilyen kis súllyal egy baba?
Figyelt kérdés
Egy távoli ismerősön nemrég szült, és 1800 g-os lett a babája. Nem volt koraszülött, 10 nappal született a kiírt időpont előtt. A szülők átlagos testalkatúak, az anyuka nem dohányzott soha. Egyébként állítólag egészséges a baba, csak nagyon pici. Mitől lehet ez?2010. júl. 29. 20:55
1/5 anonim válasza:
Én is ennyivel születtem. 39 hétre. Intrauterin sorvadt, méhen belüli sorvadásnak hívják. Több oka lehet: Nálam állítólag anyukám ablakot pucolt és picit leszakadt a placentából, nem kaptam elég tápanyagot, de lehet placenta korai elöregedése is.
2/5 anonim válasza:
A lanyom nem volt ugymond kicsi baba, de sokkal nagyobb vold es lefogyott a pocakban.
Ratekeredett a koldokzsinor a labara es nem kapott megfelelo mennyisegu taplalakot.
Ezert korabban is szuletett 2 hettel, mert tudta, hogy ki kell jonnie:)
3/5 anonim válasza:
Az én fiam is kis súllyal született, 1760 grammal, néztem is nagyokat, amikor szülés után megmondták a súlyát. Kicsivel korábban jött, a 37. héten, de a kora szerint már nem volt koraszülött. Nekem a doki azt mondta, hogy valami miatt nem kapott elég táplálékot, valami kis elzáródás lehetett, de konkrétumot azóta sem tudok. Én végig dolgoztam a terhességem alatt, talán nem kellett volna, de már mindegy, van egy egészséges fiam. És igen, méhen belüli sorvadásnak hívják. Szépen be fogja hozni a társait egyébként, és lehet, hogy elfogult vagyok, de a kicsik sokkal aranyosabbak, mint az óriási babák.
4/5 anonim válasza:
En vagyok a 2. valaszolo
a lanyom 5.5 honapos moat.5 hosan volt 9500g es 75cm....tehat joval nagyobb mint az atlag babak....mindig mondtam, hogy egyen, mert ilyen minike marad....O nem akart mini maradni es lehagyott mindenkit :D
5/5 anonim válasza:
a fiam 38+3 hétre született 2590 gramm és 49 centi volt.Szintén méhen belüli sorvadás miatt.Szegénykémen látszott, hogy nagyon le volt fogyva,szó szerint nem volt rajta hús,beesett volt az arca.Szerencsére hamar kigömbölyödött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!