Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a jó abban, ha az embernek...

Mi a jó abban, ha az embernek gyereke van?

Figyelt kérdés
Nővéremnek lett gyereke és nekem egyre inkább elmegy a kedvem tőlük. Őszintén azon kívül, hogy külsőre cukik, hisztis, önző, hálátlan kis teremtések a gyerekek, főleg a babák :D Nővéremen sem azt látom, hogy repdesne az örömtől. Akkor mi a jó a szülőségben? Ti akik szülők lettetek, úgy érzitek, hogy jobb lett az életetek, mint előtte volt?

2020. máj. 19. 10:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%
Nehéz erre válaszolni! Nekem van egy 14honapos ördögfiókám 😅 de imádom, ha ő nem lenne nem volna értelme az életemnek! Álmatlan éjszakák, a sírás a rosszasága nagyon nehéz mert most már olyanokat csinál hogy huha 🤣 de amikor rád néz rádmosolyog hozzádbujik érzed a baba illatát azt mondja hogy anya annál szebb dolog nincs a földön. De ezt úgy is majd akkor tudod meg hogy ha neked is lesz egy kis csodád 🙂
2020. máj. 19. 11:05
 2/21 anonim ***** válasza:
68%
Olyan szeretetet amit tőle kapsz és iránta érzel, soha máshogy nem tapasztalsz az életben. Igen sokszor nehéz de egy mosolya képes elfeledtetni mindent.
2020. máj. 19. 11:24
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Az ember nem azért lesz szülő, hogy önmagát szórakoztassa. Ez egy kihívás. A munkájukat nagyon szerető embereken vagy a versenysportolókon sem azt látod, hogy 0-24-ben vidáman kacagnak. Egyáltalán nem könnyű, egy kaland, kihívás. Az én felelősségem nagyrészt, hogy milyen ember lesz belőle. Nincs még egy olyan kihívás az életben, ami ennyire természetes része lenne a biológiánknak és mégis ilyen komplex és érdekes, ahpgy a civilizációban ezt meg kell oldanunk. Akkor is, ha üvöltenek, büdösek és néha az agyamra mennek. Igen, jobb lett az életem, felnevelt, sok mindent megtanított és átértékeltetett velem, még több önreflexióm lett. Jobb, mint egy pszichológus vagy egy coach :)
2020. máj. 19. 11:29
 4/21 anonim ***** válasza:
61%
Minden. 4 pici gyerekem van, sosem cserélnék senki gyermektelennel, 2 percre sem.
2020. máj. 19. 11:31
 5/21 A kérdező kommentje:

“Ő nem lenne nem volna értelme az életemnek!”

Az enyémnek gyerek nélkül is van, szeretek utazgatni, tanulni, sportolni, barátokkal, párommal lenni..én ponthogy úgy érzem, hogy gyerek mellett ezekről nagyrészt lemondhatnék, a testemet biztosan gallyra vágná, gyerekkel a nyaralás minden, csak nem pihenés, és szabadidőm az első pár évben egyenlő lenne a nullával, hacsak nincs babysitter. Szóval szerintem ez max olyan embereknek nem probléma, akiket gyerek előtt sem érdekeltek ilyen dolgok. Pl nővérem totál otthonülős, nem sportol, nem érdekli a külseje, nem utazgat, semmi hobbija nincs, így aztán neki tényleg semmit nem kellett feladnia a gyerekért.

Persze, nagy szeretet meg minden(jó adag fajfenntartási ösztönnel vegyülve :D). Lehet ahogy idősebb leszek, változni fog a véleményem, de jelenleg biztosan nem akarnék még gyereket (24 vagyok).

2020. máj. 19. 11:56
 6/21 anonim ***** válasza:
86%

"Szóval szerintem ez max olyan embereknek nem probléma, akiket gyerek előtt sem érdekeltek ilyen dolgok."

Iszonyú rosszindulatú vagy. Gyerek mellett is van az embereknek hobbijuk, barátaik, van egyéb elfoglaltságuk is, utaznak, max nem jut annyi idő rájuk, mint annak akinek nincs gyereke.

Nincs azzal baj, ha te nem akarsz, de ilyen szintre ledegradálni sem kell ismeretlen embereket, mert ők máshogy alakították az életüket. Ezzel mit akarsz kompenzálni vagy bizonyítani? Hogy te most mennyivel jobb vagy mint a nővéred?

Mellesleg ahogy előttem írták, sok dolog van az életben amit az ember bevállal, mert akar, de nem minden pillanata móka és kacagás. Tőlük is megkérdezed minek? Minek elkezdeni egy nehéz egyetemet, minek karriert építeni, de azzal az erővel minek komoly párkapcsolat is, mert a meséken kívül abban is vannak konfliktusok, és nehézségek.

2020. máj. 19. 12:51
 7/21 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is volt értelme az életemnek a gyerekem előtt is, bármilyen hihetetlen. Lovagoltam, dolgoztam, utazgattam, élveztem a fiatal házasok életét. Ahogy ma is, csak most már egy 4 hónapos kislánnyal együtt. És nem vágta gallyra a testemet sem, igaz sikerült felszednem 20 kg-t a terhesség alatt, de erről nem a gyerekem tehet, hanem én, hogy zabáltam ha kellett, ha nem végig a 9 hónap alatt. De most már csak 5 kg-t kell leadnom, hogy annyi legyek, mint terhesség előtt. Sokkal jobban érzem magam, mint előtte, most lettem igazán nő, és amikor a kislányom felnéz rám, és szabályosan gyönyörködik bennem, ahogy bámul mosolyogva, ragyog a kis szeme, hát az többet ér minden bóknál. Ne haragudj, de nagyon el vagy varázsolva magadtól, a csodálatos testedtől meg az életedtől, tipikus hedonista hozzáállás, legyen habzsi dőzsi, élj a mának, hawaii dizsi napszemüveg, csak áldozatot ne kelljen soha hozni senki másért. Nincs nekem ezzel bajom, a te dolgod, csak gusztustalan, ahogy lenézed a másik embert, többek között a nővéredet, aki nem olyan önző, egoista, mint te vagy.
2020. máj. 19. 13:17
 8/21 anonim ***** válasza:
74%
Ugyanannyi értelme van egy ember életének gyerek nélkül mint gyerekkel.Semmi hátránnyal nem jár ha nincs, főleg annak aki nem szeretne. Nem tudom, hogy akarok majd még én sem, de jelenleg jól érzem így magam. Sok olyan párt ismerek akik a házért szülni kell címszó alatt szaporodnak, és türelmetlenek a gyerekkel.
2020. máj. 19. 13:21
 9/21 anonim ***** válasza:
92%
Az első válaszoló vagyok én 23 éves voltam mikor született a kisfiam. S hidd el éltem! Nem is akárhogy! A kisfiam 2hónapos volt amikor először elmentem lazítani (már nem szoptattam) aztán a barátnőimmel belementünk az éjszakába s azóta is havonta 1-2szer összeülünk, de gyerek mellett is simán tudok találkozni a barátnőimmel pedig ott is vannak már gyerekek, de sétálunk a gyerekek alszanak mi belülünk kávézni(nyílván most nem) vagy kiülünk a padra üdítőzni. Igen feladod az akkori életedet, de sokkal jobb fejezet vár rád ha megszületik. S nem ősanya vagyok hisz láthatod ugyanúgy megyek szórakozni barátkozni csak máshogy kell szervezni a dolgokat, de ha olyan párod van aki segít s melletted van simán megoldható 🙂😉
2020. máj. 19. 14:26
 10/21 anonim ***** válasza:
87%

"testemet biztosan gallyra vágná, "

S-es volt a méretem, 2 gyerek után XS-es. Ha nem hagyod, nem vágja gallyra.

Ha a gyerekre nyűgként gondolsz, tényleg ne vállalj.

A gyerekvállalás egyfajta életmódváltás. Új kihívás, amibe ha belekezdesz nem hagyhatod abba. És folyamatos kihívások elé fog állítani.

Én is szerettem a huszas éveimet. Rengeteget utaztunk a gyerekeim apjával. Viszont egy idő után kevésnek éreztük.

Nem mondom, hogy néha ne vágynék vissza a gondtalan életembe, de azt is tudom, hogy a mostaniba is visszavágynék.

2020. máj. 19. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!