Két értelmi fogyatékos embernek lehet épeszű gyereke?
Persze, de a valószínűsége attól is függ, hogy mitől fogyatékosok. Ha örökletes genetikai probléma miatt, akkor a genetikus meg tudja mondani, mennyi az esélye ennek.
Ha pl. szülés közben (vagy után) sérültek, oxigénhiányos állapot miatt, akkor a gyereknek semmi baja nem lesz, azt nem lehet örökölni.
Szerintem nem, csak nagyon ritka esetben. Ha netalántán az épeszű gyereknek lesz gyereke valószínű, h az értelmi fogyatékos lesz .
Ilyen emberekkel dolgozom. Sok esetben ismerem az adott családott. Vagy ha nem is az egészet akkor a gyerekeit. hidd el egy értelmi fogyatékos embernek több valószínüséggel születik nem egészséges gyereke.
Ui: ég és föld az értelmi fogyatékosság Vagy valami féle testi fogyatékosság.
Azt tudtad, h a pszichiátriai betegséggel élő emberekket is fogyatékkal élőnek sorolják?
Láttam mentális sérülteket. A gyerekek szeme nem jo és kisegitobe járnak.
Ha fogyatékpsoknak egészséges is lenne a gyerekuk, a gyerek a fogyatekos mintát fogja másolni, csak hátráltato, lehuzo, tényezői egy egeszseges babának. Szoval ő meg nem genetikai hanem származékos alapon lesz fogyatékos.
Egészseges kornyezeti ingerekre van szukseg.
Lasd akiket vadállatok neveltek mivé lettek.
Kedves régi ügyfeleim, egy születésüktől fogva siket - némák, egészséges halló és beszélő kislányuk született, aki már kicsi korban megtanulta a jelbeszédet, és megtanult beszélni rendesen mert a szülők fizettek ezért mivel ők otthon csak a jelbeszéddel kommunikálnak.
Azóta már 12 éves a lányzó, és pl ha arról van szó hogy telefonálni kell akkor a lány telefonál a szülei helyett.
#1 és #7 válasz szerintem teljesen kimeríti a kérdést.
Ha meg valaki csak egyszerűen annyira "buta", vagy alacsony értelmi szintű, hogy már "fáj", akkor az eléggé genetikai és neveltetésbeli téma, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy nem a Harvardon fog végezni a gyerekük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!