Többgyerekes anyukák! Létezik olyan, hogy az egyik gyemekedet jobban szereted a másiknál? Esetleg apán észre veszed?
6 unokából én voltam a kedvenc, anyukámnak az öcsém a kedvenc gyereke.
Sajnos ez gyakori és meg is érzi mindenki, hogy így van, még ha letagadod akkor is. Nálunk még le sem tagadták.
Én nekem 1 picurom van, nagyon szeretem, de elhatároztam ha lesz tesó, akkor próbálom a ballansztot tartani. Igazából minden fejben dől el, én előre programozom magamat. Mit tud egy kisgyerek olyat csinálni, amivel kevesebb, mint a tesója, vagy fordítva?
Egyszer beszélgettem egy 3 gyerekes anyukával erről. Megszületett a legkisebb gyerek, és a egyszer játékosan kérdezgették, hogy "anya, anya , most a kicsi tesónkat szereted a legjobban??". Erre azt válaszolta, hogy: "Van elég hely a szívemben, mindhárman odafértek!"
Nekem 4 van,és tényleg egyformán szeretem őket,most elgondolkodtam,de képtelen lennék választani köztük.
Viszont pl nagypapám engem szeretett,az öcsémet nem,nem azért mert olyasmit tett volna-kicsik voltunk mikor meghalt-,egyszerűen nem szerette.Anyukámék is egyformán szeretik az unokákat,legalábbis nem lehet észrevenni megkülönböztetést.
nekem van egy 21 és egy 2hónapos fiam.Amikor csak a nagy volt,úgy hittem én nem leszek olyan,aki egyiket másikat jobban szereti.viszont amint megszületett a kicsi,nem is az hogy őt jobban szeretem,hanem valahogy jobban féltem őt.Jobban ragaszkodom hozzá.persze tegyem hozzá,hogy a nagy fiamon azt látom,hogy mintha jobban szeretné/ragaszkodna az apjához(igaz őt ritkábban látja)és ez is közrejátszik az érzéseimben.Imádom,mert ha a karomba veszem és cuppanósat ad,elolvadok...de azt hiszem a kicsi most a favorit.vagyis mindegyik másképp a szívem csücske.
mellesleg én a középső gyerek vagyok.anyumnak a bátyám volt a kedvenc.a nagyszüleinknek is a fiúk :-S
Anyukám és apukám egyformán szeretett minket a bátyámmal. Vagy legalább is sosem vettünk észre különbséget. Viszont a nagyszülőknél nyilvánvaló volt, az egyik nagymamám engem szeretett jobban, a másik a bátyámat.
Egyik barátnőmnek két fiútestvére van, az anyukájának a barátnőm volt a kedvence, a két fiúval nem is foglalkozott.
egy lányom és egy fiam van.
Mivel a kicsi még esetllen jobban féltem de SZERETETBŐL NEM ELÉG!!!!!
Mind a kettö egyformán a szivem csükcske.Ugyan ugy szeretem őkeet!!!
Nem tudnék köztük választani!!!!
Nekem még csak egy gyermekem van de szeretnék többet. Nagyon szeretem, és pont azért akarok még többet hogy öket is szerethessem hiszen olyan öröm a gyerek! Anyukám engem és a két testvéremet is ugyanúgy szeretett, meg is mondta hogy mást szeret bennünk de ugyanannyira! Mind a hárman különlegesnek érezhettük magunkat. Biztos vagyok benne hogy mindegyik gyerekem ugyanannyira fogom szeretni.
Szerintem nem normális az aki különbséget tesz a gyerekei között ilyen módon és még ki is mondja... hiszen mindegyiket a szive alatt hordott, mindegyik belőle van, mindegyiknek ő az egyetlen anyukája akire szüksége van... hogyan is tehet valaki különbséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!