Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet először adni a...

Mit lehet először adni a babának enni? Milyen pépet? Nem akarok tejpépet adni ami bolti! Tehát ilyenre gondolok:alma, sütőtők. ! Melyiket hogy kell adni és mennyi idősen?

Figyelt kérdés
lehet adni pl.tumixolt kajcsikat?vagy répát,vagy mivel kezdjem a hozzá táplálást?nehezebb lesz neki a kakálás?2 hónaposak vagyunk!mennyit kell neki adni?a barackot lehet adni a konzerveset,vagy fagyasztott sárga?igaz,hogy csak de.lehet adni neki?anyatejes!
2008. nov. 23. 21:36
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Egy két hónapos babának az anyagtejen kívül semmire nincs szüksége! Inkább örülj, hogy szoptatni tudsz, az én kislányom sajnos tápszeres. Az anyatejes babáknál hat hónapos korban szokták kezdeni a hozzátáplálást és általában almával, de kezdheted barackkal is majd. Mindent fokozatosan, és turmixolva, ill. centrifugálva. Első nap csak egy két kanállal és fokozatosan emelni az adagot. Így pár nap alatt kiderül ha esetleg allergiás lenne valamire. Ha nagyon akarod vagy kevesebb lesz a tejed akkor négy hónaposan elkezdheted a hozzátáplálást, de két hónaposan semmi képp nem javaslom. Üdv. 7 hónapos kislány anyukája.
2008. nov. 23. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Szia! Szerintem még ne adj neki pépes kaját, mi is csak 4 hónaposan kezdtük el. Én először krumplit föztem saját levében almával és azt turmixoltam össze, aztán lassan áttértünk a sárgarépára, sütötökre. Egyszerre csak egyfélével próbálkozz, és csak pár kanállal, ha nem izlik nem baj, pár nap múlva újra próbálkozhatsz vele. Gyümölcsök közül próbálkozz az almával, banánnal. Az anyatej a legjobb ebben a korban a babának, abban benne van minden tápanyag. Kívánom hogy sokáig tudd szoptatni.
2008. nov. 23. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem olvasd el ezt a cikket, itt találsz választ a kérdéseidre. Mi is ez alapján kezdtük el két hete először almával, aztán barackkal, majd sütőtökkel a hozzátáplálást. Holnap jön a gesztenye.

A véleményem pedig nekem is az, hogy bőven ráérsz még elkezdeni az anyatejen jívül mást is adni a picurodnak.

Üdv, 6 hónapos szintén anyatejes baba anyukája

2008. nov. 23. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hoppá, a link lemaradt. Íme:

[link]

2008. nov. 23. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
2 hónapos babának hozzátáplálást????bolti tejpépet nem akarz adni,de konzerv(!!!!)barackot igen????nem értem.4 hónapos kor előtt SEMMIT ne adj neki az anyatejen vagy tápszeren kívül.És üveges babakaját adj majd neki,ne konzervet.A tejpépek nagyon jó kaják,finomak,és mindent tartalmaznak,ami a babád fejlődéséhez kell.2 gyerekes anyuka
2008. nov. 24. 08:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Ilyen idős korban még valóban ne kezdd el a hozzátáplálást, csak 6 hós kor után. A bolti kajákkal semmi baj, steril körülmények között készülnek, minőségi alapanyagokból, védőnőnk volt az egyik gyárban és nagyon ajánlja.
2008. nov. 25. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!