Miért adják sokan a pár hónapos/hetes babának a cukros teát, cukros tejpépet?
Te tetted fel a Sinlac Zero-s kérdést is?
Csak annyit írok, hogy az anyatej elképesztően édes! Legalábbis az enyém az volt... Nem csoda, hogy édessszájú a gyerekem.
A kisbaba az édeset eszi meg könnyen.
Mivel édesítőt és mézet nem kaphat, ezért muszáj cukrozni a tápot, hogy megegye. Ez van. Nem lehet sós vagy keserű, mert egy baba sem enné meg, éhen halnának.
Magába a táp meg nem olyan jó ízű, mint az anyatej.
Én nem hallottam mostani generációtól ilyet.
A teát azért cukrozták régen, mert éjjel nem volt javasolt szoptatni, hanem a teát javasoltàk, amit keserűn nem ivott meg a baba.
Olyat, hogy vki a tápszert cukrozná, még nem is hallottam.
A tejpèpekre meg rá van írva, hogy milyen korosztálynak van, többség elvileg nem cukros, de így is szeretni szokták a babák.
En adtam a kisfiamnak. A PIC-en is kapott. Nem mondanám, hogy marha sokat gondolkodtam a miérten. De amúgy hamar leszoktam róla, mikor hazajöttünk. Egyszerűen nem volt rá szükség.
De van akinek a cukros kamilla tea jó. Pl szorulásos gyerekeknél beválhat. Amúgy nem gondolom, hogy hű de ártalmas. Engem picit már ez a SZENT anyatej marhaság idegesít. Jó az anyatej, de amit mostanában művelnek körülötte az hányinger. Valahogy sose sikerül a helyén kezelni a dolgokat. Mindig muszáj valami végletbe esni. Nem értem.
Mi a kaki miatt adtunk neki, gywrekorvos és védőnő tanácsára cukros kamilla teát, mert 9 naponta kakilt a baba.
Egyébként minden évben más az ajánlás, egyszer ezt lehet, máskor azt.
Mindenki döntse el saját maga és mások ne szóljanak bele. Nekem mindegy, hogy a szomszéd Gizike mit ad a gyerekének, nekem attól se jobb se rosszabb nem lesz.
Van védőnő és gyerekorvos, ők hivatottak tanácsot adni, aztán anyuka saját belátása szerint dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!