Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azt mondják a bölcsőhalál...

Azt mondják a bölcsőhalál elkerülése miatt hanyatt altassuk a babát, ha viszont a gyermekem 4 hónaposan automatikusan hasra fordul aludni, akkor ne piszkáljam, ugye?

Figyelt kérdés
2020. máj. 5. 23:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

20

Azért nem mindegy, hogy egy koraszülött kis súlyú babáról beszélünk, vagy egy időre született jó súlyú egészséges babáról. Nem kell ijesztgetni az embereket. Megértem a bánatod és sajnálom ami történt, de akkor sem lehet összehasonlítani a kettőt

2020. máj. 16. 08:25
 22/25 anonim ***** válasza:
83%
20-as ez rettenetes tragédia és őszinte részvétem. De hogy gondolod kivitelezni egy magától hasra forduló gyereknél, hogy hanyatt aludjon? Anyuka meg apuka mostantól felváltva nem alszik és a gyereket forgatják éjszakánként? Nem bántásból kérdezem és igazad van, mindenkinek az a legjobb, ha tudja háton altatni a gyereket, de vannak babák akiknél ez az opció nem kivitelezhető. En szívből kívánom, hogy fel tudjatok dolgozni ezt a tragédiát és a másik picurnak hihetetlen jó egészséget és nagyon hosszú életet kívánok.
2020. máj. 16. 09:03
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

20!

Sajnos ilyen előfordul. Bár a koraszülött, kissúlyúak vannak nagy veszélyben, mégis ha besétálnál egy PIC-re azt látnád, hogy akit csak lehet hason altatnak, mert az idegrendszerre jó hatással van, ami náluk nagyon fontos.

Az én fiam is koraszülött és kis súlyú is volt, mégis mindig hason aludt. Csak így tudott, ez van. Most már másfél éves és a mai napig hason alszik el.

Egy már forogni tudó babát nem lehet erőszakkal így, vagy úgy altatni. Egy pici baba aki még nem tud forogni, ott érdemes persze háton altatni, de vannak babák akiknek így nem megy. Ezt a szülők hamar kitapasztalják, és kénytelenek elfogadni.

Szívből sajnálom ami veletek történt, és kívánom hogy békére lelj, de valószínűleg akkor is bekövetkezett volna ha nem hason alszik.

A bölcső halál mai napig nem tisztázott, neves szakemberek vitatkoznak azon hogy mi is történik valójában. De nem tudják, szóval egészen biztosan nem mi gyk-ok fogjuk ezt megoldani. Ami biztos, azaz hogy onnantól, hogy egy baba forogni tud onnantól úgy alszik ahogy neki jó.

Hidd el én sem voltam nyugodt, hogy hason alszik. Milliószor keltem fel az első hónapokban anélkül is hogy ő ébredt volna és néztem meg a légzésfigyelő ellenére is, hogy tuti lélegzik-e. Ha már egy picit is máshogy vette a levegőt ébren voltam, vagy ha nem hallottam szuszogni ébren voltam. Koraszülőként kicsit sem voltam nyugodt, de hanyatt 10 percnél többet soha nem aludt.

2020. máj. 16. 14:33
 24/25 anonim válasza:

Kedves Mindenki!

20-as vagyok.Köszönöm az együttéruéseteket.Nem riogatni szeretnék csak óvni.

A kisfiaim mint irtam egézsegesek voltak 3 nap után jőhettünk haza.

Az egyik babó 3005 g 50 cm míg akit elvesztettem 2650 g és 49 cm.

A kórházban volt aki időre szűlt és ekkora volt a picikéje.Nem voltak annyira kicsik.

Illetve 10 nappal a programozott császár előtt születtek.

A kórházban és azután is azt nondták h a kisebb babó élterősebb és az apgar értéke is 9 volt.

Ennek ellenére történt.

Mégegyszer nem riogatni szertetnék.Senki nem érti mi történt és miért.De ha kell felkelünk és fordítjuk a babát...Mi sem gondoltuk h mi leszünk az 1000 - ből 1.

2020. máj. 17. 08:19
 25/25 anonim ***** válasza:

20-as részvétem :(, ikerbabáknál nagyon szép súlyúak voltak, akkorák, mint egy normál, egyedüli csecsemő, és ott természetes, hogy korábban születnek, tehát nem lehet egy egyedüli, koraszülött csecsemővel összehasonlítani őket, mert ez más kategória, ikreknél ez teljesen normális.

Én pl. 2500 gr és 46 cm-el születtem (lány) és nem voltam koraszülött, sőt 1 nappal túlhordtak, nem volt ikertesóm és mégis kisebb voltam, mint a 20-as ikerfiai.

2021. aug. 10. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!