Érdekelne van e az ismeretségi körötökben akinek a babájával bölcsőhalál történt?
Mindenképp konzultalj orvossal. Inkább nézzenek ra egyszer feleslegesen, minthogy baj legyen.
Nekünk azt mondta az orvos, hogy rövid intervallumon belül egy riasztásra lehet azt mondani, hogy téves, de kettőre már nem.
Ismeretségi körben (barátnőm testvére) történt tragédia. Időre született egészségesnek tűnő jo súlyú kislány az első otthon töltött éjszaka meghalt bölcsőhalálban. Én azóta különösen leguesfigyelo parti vagyok.
2 évesen is létezik bölcsőhalál?
Úgy tudtam, hogy 1 éves korig csak.
Ott nem lehet, hogy mivel a boncolás során nem találtak semmi konkrétumot, jobb híján ezt találták ki oknak?
Egy ismerősömnek volt pár napos babája, éjszaka a kicsi nagyon sírt, nem tudott megnyugodni, az anyja maga mellé tette az ágyba. Reggel amikor az anyuka felkelt próbálta ébresztgetni a babát, sikertelenül.
Egy másik ismerősöméknek szerencséjük volt. Egy hónapos körüli volt a kislányuk mikor be riasztott náluk a légzés figyelő, anyuka teljesen lefagyott, apuka élesztette újra a picit.
A kérdés veszélye az, hogy mindenki írni fog aki találkozott ilyennel és úgy tűnhet hogy ez mindennapos eset. Persze, biztosan előfordul, többször mint gondolnánk, de azért ez eléggé "ijesztegetős" helyzet.
Mármint kedves anyuka, szerintem ezzel csak jobban fogsz aggódni :(
Inkább beszélj orvossal, hogy megnyugtasson, vagy védőnővel. Használd a légzésfigyelőt.
Az én védőnőm pl azt mondta, hogy két év alatt mióta dolgozik, nem volt a körzetében bölcsőhalál. Inkább ezekre a számokra figyelj. Országosan, globálisan biztosan sokkkkkkkaaal több ilyen esetről hallhatsz, de ez elviszi a mérleg nyelvét a bőlcső halálban elhunyt és egészségben életben maradt babák között.
Szerintem orvossal beszéld meg ezt :( És nézesd meg a babákat, hogy te is megnyugodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!