Akinek nincs légzésfigyelője hogy altatja a babáját?
Hason,háton vagy oldalt altattok?
Nekem éjszak pólyában van (2hetes),hol az egyik hol a másik oldalán.Nappal hason pólya nélkül.
Ti nem féltek a bölcsőhaláltól?
nyari babamat hason altattam 6 hos koraig mert hasfajos volt es bukos is.
de amugy 4 hos kora korul vettunk legzesfigyelot a ferjem unszolasara mert hogy tel, nagy takaro stb.
de evi 16 gyermeket erint a bolcsohalal raadadul fokent koraszulptteket....szoval nagyobb az eselye hogy seta kozben a jardan beletek csapodik egy auto...ne tarts ettol. az egyutt alvas noveli a kockazatot, a takaro helyett halozsak jobb vagy esetleg polya ahogy irtad is.
Két babámat hason altattam, egyiket háton. A legnagyobb hasfájós volt, ő egyáltalán nem is szeretett máshogy lenni, a legkisebb pedig terpeszpelenkát hordott, ezért csak háton tudott aludni. Az ortopédián mindhármukra azt mondták, hogy ne altassam őket oldalt.
Nem féltem a bölcsőhaláltól. Én úgy tudom, ebből a szempontból a hason fektetés a túlmelegedés miatt növeli a bölcsőhalál esélyét, ugyanúgy mint például a túlöltöztetés.
Ha félsz, meg izgulsz, a magad megnyugtatására miért nem veszel figyelőt?
Használtan jó áron lehet kapni, ha nem szeretnél sokat költeni és (engem legalábbis mindenképpen) megnyugtat.
Én is rettegtem a bölcsőhaláltól, vettem is légzésfigyelőt a kiságyba ("oldalkocsis" kiságy), de nem használtuk, mert akárhányszor beletettem a babámat a kiságyba; felébredt.
Én oldalt fekve altattam a babám, hason fekve nagyon utált lenni.
Végül a kiságy csak tárolóként és leesésgátlóként funkcionál, együtt alszunk.
háton alszik kizárólag,néha együtt néha a kiságyában.fél éves
nem kell túlöltöztetni ,meg full teli hassal sem szoktam lerakni.
Nekem mindkét gyerekem hason aludt, úgy tudtak nyugodtan aludni.
Első gyereknél még féltem, aztán már nem.
Ha időre, jó súllyal, egészségesen születik egy baba, akkor nem igazán van szükség légzésfigyelőre. Meg ha valami baj van, újra tudod éleszteni?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!