Azt mondják a bölcsőhalál elkerülése miatt hanyatt altassuk a babát, ha viszont a gyermekem 4 hónaposan automatikusan hasra fordul aludni, akkor ne piszkáljam, ugye?
"Amúgy a bölcsőhalál nem azert kovetkezik be, mert megfullad a gyerek, hanem mert egyszer csak már nem vesz levegőt"
Igen, és ha belegondolsz ez bekövetkezhet hason, hanyatt, oldalfekvésben is...
#4 jól leírta, hogy minden rossz és minden jó is.
Hagyd úgy, ahogy neki jó.
A miénk is (6hónapos) hason szeret aludni, de egyrészről már 1-2 hetesen is emelgette a fejét, másrészről meg ilyen csoda kókuszos, légáteresztő matraca van, ami azért (is?) jó, mert pofával lefele se fullad bele elvileg.
Írták a moro-reflexet, az a fiamat is 5-ből 4-szer felkeltette, még a kórházban. Akkor még nem is tudtam, mi az, a csecsemős nővér fejtette ki nekem, majd egy laza mozdulattal hasrafordította a kicsit. Na, onnantól olyanokat durmolt hason, öröm volt nézni, úgyhogy itthon is úgy tettem le. Légzésfigyelő volt, de sosem jelzett be egyébként. Most 4 éves, máig hason alszik el, vagy max féloldalasan.
Egyébként ez is tipikusan olyan dolog, hogy mindegyik pózzal lesz valakinek baja:
- hason ne altasd, mert bölcsőhalál-rizikó
- hanyatt ne altasd, mert visszanyeli a bukását, fulladásveszély
- oldalt ne altasd, mert árt a gerincének
Marad az, hogy telekinetikusan lebegteted a kiságy fölött... 😃
Aludjon csak nyugodtan úgy, ahogy neki, nektek jó. Pláne, ha már magától fordul át.
Maradjunk annyiban, hogy fogalma nincs a szakembereknek mitől van a bölcső halál. Ezért is mond mindenki mást.
Ami biztos, hogy a koraszülöttek, kis súlyúak, dohányos anyák gyerekei veszélyeztetettebbek. De ez így is 0.1% , mostanában pont ezért már arra gyanakodnak hogy valami genetikai/fejlődési rendellenesség miatt következik be. A hason alvás elvileg azért növeli az esélyt, mert nyomodnak a szervek. De az a gyerek amelyik magától fordul meg, az már nyilván elbírja magát. Nálunk nem volt sose ez téma, mert a kisfiam utál hason lenni. Alszik napközben 1-2 órát így azt ennyi, ha megébred már bőg is, mert nem kényelmes neki alapvetően. Hanyatt vagy oldalt viszont mint a bunda.
Szia.
Én azt ajánlom fektesd háton.Ne higgyj senkinek! Csak ugy jó!
Kokuszmatracon altasd.
Az én kisfiam 3 hónaposan ment az angyalok közé...
Volt és jól is müködőtt a légzésfigyelő!De nem segített!
A légzése állt le utóljára.36+2 napra született teljesen egézséges ikerkisfiú volt.
Mi a tesójának vettünk pulzoxit.éjjel figyeljük a véroxinénszintjét és a pulzosát.Most reménykedünk h nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!