Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azt mondják a bölcsőhalál...

Azt mondják a bölcsőhalál elkerülése miatt hanyatt altassuk a babát, ha viszont a gyermekem 4 hónaposan automatikusan hasra fordul aludni, akkor ne piszkáljam, ugye?

Figyelt kérdés
2020. máj. 5. 23:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%

"Amúgy a bölcsőhalál nem azert kovetkezik be, mert megfullad a gyerek, hanem mert egyszer csak már nem vesz levegőt"

Igen, és ha belegondolsz ez bekövetkezhet hason, hanyatt, oldalfekvésben is...

2020. máj. 6. 11:01
 12/25 Derwer ***** válasza:
31%

#4 jól leírta, hogy minden rossz és minden jó is.

Hagyd úgy, ahogy neki jó.

A miénk is (6hónapos) hason szeret aludni, de egyrészről már 1-2 hetesen is emelgette a fejét, másrészről meg ilyen csoda kókuszos, légáteresztő matraca van, ami azért (is?) jó, mert pofával lefele se fullad bele elvileg.

2020. máj. 6. 11:15
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem nagyon tudok mást tenni, mint úgy hagyom, hiszen simán átfordulhat akár az éjszaka közepén is, amikor én alszom :)
2020. máj. 6. 11:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Írták a moro-reflexet, az a fiamat is 5-ből 4-szer felkeltette, még a kórházban. Akkor még nem is tudtam, mi az, a csecsemős nővér fejtette ki nekem, majd egy laza mozdulattal hasrafordította a kicsit. Na, onnantól olyanokat durmolt hason, öröm volt nézni, úgyhogy itthon is úgy tettem le. Légzésfigyelő volt, de sosem jelzett be egyébként. Most 4 éves, máig hason alszik el, vagy max féloldalasan.

Egyébként ez is tipikusan olyan dolog, hogy mindegyik pózzal lesz valakinek baja:

- hason ne altasd, mert bölcsőhalál-rizikó

- hanyatt ne altasd, mert visszanyeli a bukását, fulladásveszély

- oldalt ne altasd, mert árt a gerincének

Marad az, hogy telekinetikusan lebegteted a kiságy fölött... 😃

Aludjon csak nyugodtan úgy, ahogy neki, nektek jó. Pláne, ha már magától fordul át.

2020. máj. 6. 12:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, a 4. válaszon valahogy átsiklottam, bocsánat...pedig kb. ugyanezt írta le, amit én. :) Na most már mindegy. :)
2020. máj. 6. 12:44
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem baj, köszi azért, jó a megerősítés :)
2020. máj. 6. 13:17
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Maradjunk annyiban, hogy fogalma nincs a szakembereknek mitől van a bölcső halál. Ezért is mond mindenki mást.

Ami biztos, hogy a koraszülöttek, kis súlyúak, dohányos anyák gyerekei veszélyeztetettebbek. De ez így is 0.1% , mostanában pont ezért már arra gyanakodnak hogy valami genetikai/fejlődési rendellenesség miatt következik be. A hason alvás elvileg azért növeli az esélyt, mert nyomodnak a szervek. De az a gyerek amelyik magától fordul meg, az már nyilván elbírja magát. Nálunk nem volt sose ez téma, mert a kisfiam utál hason lenni. Alszik napközben 1-2 órát így azt ennyi, ha megébred már bőg is, mert nem kényelmes neki alapvetően. Hanyatt vagy oldalt viszont mint a bunda.

2020. máj. 6. 13:41
 18/25 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is hason aludt szinte az elejétől. 2x fordult elő, hogy arra ugrottam fel, hogy hanyatt fuldoklik a bufiben, hát nem kívánom senkinek, soha nem altattam háton.
2020. máj. 6. 16:44
 19/25 anonim ***** válasza:
18-as de akkor ő úgy volt hanyatt, hogy arccal a plafon fele nézett? Mert az en kisfiam mindig elfordítja a fejet az arcára.
2020. máj. 6. 17:01
 20/25 anonim válasza:
30%

Szia.

Én azt ajánlom fektesd háton.Ne higgyj senkinek! Csak ugy jó!

Kokuszmatracon altasd.

Az én kisfiam 3 hónaposan ment az angyalok közé...

Volt és jól is müködőtt a légzésfigyelő!De nem segített!

A légzése állt le utóljára.36+2 napra született teljesen egézséges ikerkisfiú volt.

Mi a tesójának vettünk pulzoxit.éjjel figyeljük a véroxinénszintjét és a pulzosát.Most reménykedünk h nem lesz baj.

2020. máj. 16. 07:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!