Nagyon félek a csecsemőhaláltól (SIDS). Hogyan nyugodjak meg?
Ne pörögj rá erre. Ott a figyelő, mást nem tehetsz.
Ne kattogj, ne nézz utána a dolgoknak és ne olvass ilyen témákról. Hagyd ezt a témát mert be fogsz csavarodni.
Szia!
Két ötlet:
Egyrészt nem tudjátok a kiságyat leengedett ráccsal a ti ágyatok mellé tenni? Így a saját ágyában lenne a légzésfigyelővel, de mégis veletek.
Másrészt megtanultad, hogyan kell a csecsemőt újraéleszteni? Bár ha bejelez a légzésfigyelő, gyakran már egy kis ingerre újra elkezd lélegezni a baba, de az is lehet, hogy nem. Hátha jobban megnyugszol, ha magabiztosan tudod, mit kell csinálni:
https://www.youtube.com/watch?v=WyWJU6_10kI
A bukás és félrenyelés problémájáról pedig jó lenne, ha konzultálnál a gyerekorvossal, szerintem az ő tanácsát kéne megfogadnod.
Ugyanannyi esély van rá. Szerintem a legnagyobb butaság köztetek altatni,minden szempontból. Különösen, ha félsz a bölcsőhaláltól. Hason id altathatod a kiságyban, meg nekitámaszthatod a kiságy oldalának háttal is, és akkoroldalt fekszik kitámasztva, ha elfordul, akkormeg hason lesz.
Esetleg még egy megoldás a babaöböl. De én inkább a saját ágyában alvást preferálom.
A légzésfigyelő+hason altatás sokkal jobb, mint a közöttetek altatás.
Nekem is tejfehérjeallergiás refluxos babám volt, hason alattuk légzésfigyelővel, közös szobában. Most 2 éves, még mindig hason alszik, légzésfigyelő nélkül már, külön szobában. Sokkal nyugodtabb voltam így, mintha közöttünk aludt volna, és látod nincs semmi baja hál istennek.
Ahhoz képest, hogy félsz a bölcsőhaláltól, elég bátor vagy, hogy légzésfigyelő nélkül altatod. Hiába alszol mellette, egész éjszaka nem fogod tudni 1-2 éven át monitorozni. Így kb. esélyt sem adsz neki, hogy túlélje, ha esetleg gond van, míg ha a légzésfigyelő bejelez, legalább időben tudod újraéleszteni. A helyedben rákérdeznék a védőnőtől, mit ajánl ilyen esetben, én személy szerint továbbra is a kiságyban altatnám, esetleg babaöbölben az ágyunk mellett, ha az alá tudok légzésfigyelőt tenni.
Meg tudom érteni, hogy aggódsz, nehéz helyzet, de felnőtt ember vagy, meg kell tanulnod ezt valahogy kezelni, mert az ilyen pánikolás miatt szokott az ember annyi ökörséget elkövetni az első időkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!