Nagyon félek a csecsemőhaláltól (SIDS). Hogyan nyugodjak meg?
Hú de sokan írtatok először is köszönöm.
Megpróbálok mindenre reagálni.
Azért altatom magam mellett ,mert olvastam olyan cikket, hogy felveszi az én lélegző mozgásomat és ,akkor nem áll le a légzés, plusz azért is mert mint írtam ,kisagy megemelve, elfordulás gátló párnával ugyanúgy bukik, ha szépen az oldalán msrad, akkor kifolyik, de valamiért ebben a párnában is hátra tud fordulni. Írta egy válaszoló, hogy nem lehet megfulladni a bukásban. Tényleg úgy véled? 4 napot feküdtünk kórházban és mentő vitt fel, mert félrenyelte a bukását és bekerült a légcsőbe.
Nem szexelünk még, hiszen a még nem jött el az ideje a 6 hetes kontorllnak, és császáros vagyok, még mindig tisztulok. Bekapni meg úgy kapom be , hogy akkor kiságyba teszem arra az időre, ha meg látom hogy a hátára fordul, megijedve inkább kiszedem. Mivel 1 hete történt a fulladós kórházas baleset így elég fruus és ijesztő még nekem. Köztünk úgy altatatom hogy semmi nincs ami akadályozza a légzésben, és nem a testünk mellett alszik, hanem fent a fejünknél, hogy a takaró ne húzódjon rá. Párnák nincsenek az ágyban. Légzésfigyelő használható baba öbölben? Nem érzékeli a mi mozgásunkat is?
Én akkor sem értem mi bajod a hason altatással. Igen a hason alvó babáknál gyakoribb a bölcsőhalál, de pont ezért tanácsolják, hogy a hason alvó babák alatt legyen légzésfigyelő.
A köztetek alvással nem csak a párna, meg a takaró a probléma, hanem a matrac is. Gondolom nem vettetek a saját ágyatokba kókuszmatracot, a ti matracotok pedig nem optimális egy újszülöttnek. Sem a gerincének, sem a levegő áramlásának.
Altassátok hason, a saját ágyában, kókuszmatraccal, légzésfigyelővel, közös szobában. Ez lesz a legjobb a babának, és így tudjátok a legjobban minimalizálni a bölcsőhalált.
Ne haragudj, hogy off, de erted jobban aggodnek.5hetes a gyereked, de ez mar kb.a 4.-5.parazos kerdesed.Minden hetre jut valami. Szerintem ez mar az a szint, ami megerne egy pszichologust. A fiadnak a legnagyobb eselye most nem arra van, amiktol parazol, hanem, hogy az 1.szulinapja elott megbolondul az edesanyja.
On:A kisagyban altatnam legzesfigyelovel.(Ha ne adj'isten felrenyel, nem kap levegőt, akkor pedig bejelez, azert van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!