Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is retteg attól, hogy nem...

Más is retteg attól, hogy nem veszik vissza dolgozni? és akkor mi lesz?

Figyelt kérdés
Már ott tartok,hogy válalunk még egy babát, és akkor egy ideig nem kell ettől félni. De igazából néha eggyel sem bírok,hát még kettővel. Férjem azt mondja,hogy még egy gyerek után már a nevemre sem emlékeznek majd,nem hogy a munkámra,szerinte várjunk még a következővel...Ti hogylátjátok ezt?Annyit rágom magam ezen,márelrontja ezeket a szép napokat,amiket élveznem kellene.
2010. júl. 28. 14:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
én egyben szeretném letudni a két gyereket. Ha vissza mész dolgozni utána megint nehéz lesz eljönni,újra visszamenni. Persze ha elég egy gyerkőc is akkor hajrá,de ha kettőt szeretnétek én nem gondolkodnék még munkán.
2010. júl. 28. 14:43
 2/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én abban a helyzetben vagyok, hogy nincs hova vissza mennem dolgozni, mert lejárt 16 hetes terhesen a határozott idejű szerződésem. Mi lesz? Kénytelen leszek valami mást keresni, most csak azt tudom hogy túl nagy emiatt a nyomás. Én a helyedben nem biztos hogy szülnék azért egy kistesót, főleg hogy te is érzed néha az egy is sok :))
2010. júl. 28. 14:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Nálunk jött a tesó márciusban született.Ìgy még van idöm gondolkodni,de félek mert mi elköltöztünk,így alapból nem lesz hová vissza menne.....
2010. júl. 28. 14:48
 4/14 anonim ***** válasza:

Én konkrétan tudom, hogy "kivették alólam" a státuszomat, szülés után 2 héttel hívtak fel. (2. baba)

Kb. két hétig sírtam miatta, aztán próbáltam eltemetni magamban, mert csak feleslegesen idegelném magam. De azt tudom, hogy ha visszamennék dolgozni, egyből ügyvéddel megyek, mert azóta ugyanarra a munkakörre, ahol én voltam, az én megszüntetett helyemre létrehoztak 2 újat, tehát jogilag elég sánta a dolog. Ráadásul jól végeztem a munkámat, évekig elégedettek voltak velem, végzettségem, minden megvan, szóval csak egy "bűnöm" volt, hogy épp szültem.

2010. júl. 28. 14:57
 5/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, bocs, nem fejeztem még be, csak véletlenül elküldtem.

Szóval, én az első után visszamentem dolgozni, de szóltam főnökeimnek, hogy tervezzük a kistesót. Aki nagyon hamar, első próbálkozásra meg is érkezett, így elég "rosszul" jött ki, hogy mikor elkezdtem effektíve dolgozni a szabijaim után (Amit ugye Gyed után egyből ki kell adni) már terhes voltam. És sajnos nagyon rosszul viseltem, egész nap hánytam, 10 kilót fogytam, úgyhogy nagyon hamar táppénre kényszerültem, utána pedig mélyen fekvő méhlepény miatt veszélyezetett lettem. Alig tudtam ténylegesen dolgozni pár hetet. Nem így terveztem, hiszen akár hónapok, évek is letelhettek volna, mire újra terhes leszek, és ha problémamentes a terhességem, akkor simán dolgoztam volna még nagy pocakkal is.

Így viszont sajnos nem tudtam elég ideig újra dolgozni, így leépítettek.

Ebből a szempontból tehát felesleges néhány hónapra visszamenni dolgozni. Újra bele kell ásnia magát az embernek, viszavennie a munkáit, teljesíteni, stb. Hogy látszatja legyen, hogy érződjék, az legalább egy-másfél év.

2010. júl. 28. 15:06
 6/14 A kérdező kommentje:
Szeretnénk még gyereket, de úgy érzem ha biztos lenne a visszavétel,akkor még várnék vele egy pár évet.De attól is félek,hogy nem merek majd el jönni,épp ezek miatt..
2010. júl. 28. 15:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Na én viszont pont ott tartok, hogy nagyon nem szeretnék oda visszamenni, ahonnan eljöttem! Nagyon eldurvult a helyzet, és bár még csak 5,5 hónapos a fiam, fogalmam sincs, hogy mi lesz. Én ugyanis nem akartam rögtön kistesót, inkább dolgoztam volna a következő gyerkőc előtt egy keveset. De oda, ahonnan szülni jöttem, nem akarok visszamenni!
2010. júl. 28. 15:41
 8/14 anonim ***** válasza:
27%

Az első gyerekem annyira bájos, hogy szerettem volna másodikat is ennek örömére.

A férjemnek stabil az állása, én most jól keresek, saját cégben, így nem rúg ki senki.

Viszont az idén látszott először, hogy a 200 nettó jövedelmem mennyire bizonytalan tud lenni.

Ha nem tudom tartani a szintet zuhanni kezd az életszínvonalunk. Két gyerekhez nekem már kellene segítség, dada vagy baby szitter vagy házvezetőnő, viszont ennyit nem keresek.

Én úgy döntöttem hogy a második gyerek helyett, inkább tanulok és szerzek még egy másik diplomát, ami használhatóbb mint az első volt. Egy gyereket magas színvonalon fel tudunk nevelni, főleg, ha nekem is stabil állásom is lesz és még a magáncég is működik. Szerintem annak ellenére, hogy jó lett volna egy másik kisgyerek is, lemondok róla az első és a saját jövőnk érdekében.

Szerintem gondold el, milyen lenne az életetek kettő gyerekkel, hová járnának iskolába, a lakást ki és hogyan oldaná meg nekik. Mi lenne veled, mi lesz a nyugdíjas éveidben. Csak pergesd le magadban a variációkat és rögtön el tudod dönteni, hogy mi a helyes.

Ha a férjemmel meg tudjuk oldani, hogy nagyobb legyen a vagyonunk, akkor a lányunknak már lehetősége lehet arra, hogy két gyereket szüljön, és ne legyen anyagi gondja.

Inkább egy gyereket vállalunk, de ne kelljen nélkülöznie senkinek, lehessen utazni, és ne kelljen félni állandóan a pénztelenségtől.

2010. júl. 28. 15:51
 9/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van visszamennék de akkor dolgozni kéne min 1 évet és a gyed nem lenne annyira jó aztán a terhesség is hosszú idő szóval nem akarok több év korkülönbséget a gyerekek között így én 2 év múlva szeretnék megint szülni a lányom most 5 hónapos.Hogy utána mi is lesz azt nem tudom majd megálmodom.Az tuti a jelenlegi melóhelyre nem mehetek.
2010. júl. 28. 16:34
 10/14 anonim ***** válasza:
Én sem tudok visszamenni a munkahelyemre. Hát ez van... a második gyereket mi is rögtön az első utáán tudjuk le, szerintem úgy sokkal nehezebb, hogy keresek másik állást, ott elvagyok egy évig, majd három év múlva megint kereshetek egy újat. Ráadásul már nem is leszek olyan fiatal, az én munkakörömbe nem biztos, hogy felvennének 40 évesen.
2010. júl. 30. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!