Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell a babákat hasra...

Miért kell a babákat hasra fektetni?

Figyelt kérdés
Itt olvastam, hogy egy anyuka erőltette, pedig sírt a baba, de muszáj hasra feketni. Miért? Én nem szoktam, 3 hónaposak vagyunk, oldalt és háton fekszik. A védőnő sem mondta, az orvos sem. Most akkor lemaradtam valmi fontosról? A fejét nagyon szépen tartja, emeli, ha a pihenőben van mintha fel akarna ülni.
2008. nov. 23. 00:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A hasonfekvéstől erősödnek a hátizmai, pláne ha emelgeti közben a fejét, de nem maradtál le semmiről, idővel úgyis hasra fordul majd magától, felesleges erőltetni.
2008. nov. 23. 01:35
 2/4 anonim ***** válasza:
84%
Azért tanácsos hasra fektetni, mert így kevésbé tud nézelődni és késztetést érez arra, hogy emelgesse a fejét. Ilyenkor erősödnek a nyak- és hátizmai, ez nagyon fontos! Legtöbb baba szeret hason lenni, ha nagyon sír természetes vissza kell fordítani hátára, de a baba érdekében ajánlatos naponta többször próbálkozni a hason fekvéssel.
2008. nov. 23. 09:10
 3/4 anonim válasza:
minden kisbaba eldönti hogyan szeret feküdni, aludni. Néha nyugodtan próbálkozz a fent leírtak miatt a hason fektetéssel. Az első két gyermekem csak hsaon aludt a harmadik üvöltött hason és csak oldalt és háton aludt. A babák tudják mi a jó nekik!
2008. nov. 23. 09:23
 4/4 anonim ***** válasza:

A hasonfekvéssel erősíti a hátát, ez befolyásolja a későbbiekben a rossz tartást, gerincferdülést stb. Ezen kívül a hasonfekvésből indul ki a kúszás, majd a mászás, eztán jön az ülés, majd az állás. A hason-háton váltakozása motiválja a forgást.

Na és persze sokkal érdekesebb a világ hasonfekve:) Körbe lehet nézni a szobában, látja anyut ahogy tesz-vesz és nem a plafont nézi.

Ne tedd azonnal fél órára hasra, mert akkor csak meg fogja utálni az egészet, hanem egyik nap hasrateszed egy percet, aztán másnap 2 percet, aztán 3-at és így tovább. Szépen fokozatosan megerősödik a háta és egyre jobban fogja szeretni.

Az én babám is hátonfekvős, visított hason, de most 4 hósan már 15-20 percet is elbámészkodik hason, mosolyog ezerrel ha hasrateszem, végre tud nézelődni, játszani. Sőt, egy hete már hasra is tud fordulni. (na de 15-20 percután meg ordít, hogy forgassan vissza :S )

2008. nov. 23. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!