Miért nem lehet oldalra fektetni a babákat és miért ajálják mégis ezt sokan?
Kisfiam az első 2hónapban csak oldalt aludt, mostmárcsak háton.
Csípőszűrésen minden rendben volt!
Csipö nagyon sokat változik az elsö pár hónapban. mikor a baba megszüeltik max a csontok vannak a helyén (de az sem biztos) majd bele kopik szép lassan.
De a csipö puha dolog, könnyen eldeformálodhat ha pl órákon kerszetül egy oldalán fekszik a gyerek. ha kemény a matrac meg még rosszabb.
éjszakára nem ajánlják mert akkor 6-8 órát (vagy mint a kislányom 12 órát) fekszik egy pózban.
nappal tegyed oldalra, a fejének is jobb lesz, de mindig forgasd, vagy is ha egyik alvás egyik oldalt a kkor a következö másik, éjszaka meg háton.
Én is úgy tudom, hogy a csípője miatt nem szabad. Egyébként mindegyik pozíciónak megvan a maga veszélye. A háton fekvésnek az, hogy ha a baba bukik, nem tud kifolyni a száján, a hasonfekvésre ráfogják sokan a bölcsőhalált, az oldalfekvés a csípő miatt nem jó.... szóval találd ki, hogy hogy is feküdjön a pici.
Mindenesetre én azt tettem, ami kisfiamnak kényelmes volt: mindig is hason szeretett aludni. A fejét már újszülött korában átfordította, légzésfigyelőnk volt, úgyhogy én nem aggódtam. Ráadásul egy barátnőm, aki csecsemős volt, rakta először hasra a kisfiamat, és mondta, hogy nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!