Mit csináljak, hogy ne legyen mindig cirkuszolás a végén?
Figyelt kérdés
Egyéves babóm 4 hónapos kora óta elaludt magától. Most 3 hete,sír ha kijövök, ha viszont ott maradok, elkezd ugrálni,beszél hozzám, huncutkodik, én próbálok nem figyelni rá, de 20 perc után feladom,és kimegyek.Erre ő sír utánam,majd visszamegyek, és ő szinte erőlködik, hogy elaludjon addig még én ott vagyok.Fél szemmel figyel,hogy ki megyek-e,ilyenkor 1-2perc és alszik.Olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy minden este így kell elaludnia,eddig olyan szépen ment,most mit csinálhatnék, hogy leszokjon erről?2010. júl. 27. 20:57
1/6 anonim válasza:
Altatsd el, semmi bajod nem lesz tőle, ő még pici, nem kell ez a poroszos szigor.
18 év múlva meg majd örülni fogsz, he egyáltalán otthon alszik:-))))
2/6 anonim válasza:
semmit. Nálunk is ugyanez volt a helyzet hullámok vannak. Egy ideig bent maradtam nála és mikor minden jó volt akkor rövidítettem az időt aztán egy re kevesebb lett. igy hiszti sirás nélkül aludt tovább egyedül. Egy darabig aztán megint egy uj alvási szokás azt is felvettem aztán azt is abbahagytuk:-))
Szoval türelem és kitartás.
Én azt szoktam mondani neki ha nem ugrál hanem lefekszik és alszik akkor maradok ha nem akkor Anya kimegy. Ez hatásos. (legalábbis nálunk).
3/6 A kérdező kommentje:
Már én is mondtam neki, de még lehet, hogy nem érti.Én nem lennék szigorú, bennt maradnék, de játéknak veszi, és az istennek nem akar elaludni.Azért megyek ki ilyenkor...
2010. júl. 27. 21:06
4/6 anonim válasza:
az nem baj. gyere ki nyugodtan utána ugy is be kell menned hogy lefeküdjön. Le fog szokni róla. Csak rögötn az elején menj ki ne várj 20 percig. esetleg egy 5 perc játék még közösen, aztán kifelé. Hidd el abbahgyja nem hülye:-) csak kicsi gyerek:-)
5/6 anonim válasza:
Szerintem meg minél többet járkálsz ki-be, annál inkább azt gondolja, hogy játék és nem fog arra figyelni, hogy mit mondasz! Arra figyel, amit csinálsz. Szerintem maradj bent, és úgy mondd el neki, amit itt javasoltak, hogy ott maradsz, de csak ha lefekszik és becsukja a szemét. Mondhatsz neki egy rövid mesét akár és ha elaludt, akkor gyere ki. Biztos nem fog 20 percnél tovább tartani :D
6/6 A kérdező kommentje:
Ezen már túl vagyunk,de hiába.Egy ideig nyugton van, de aztán újra kezdi.Ha bennt maradok játszik, ha kinnt keservesen sír.Van hogy hagyom sírni, és akkor feladja és elalszik, de közben a szívem szakad meg,é s ilyenkor általában egy óra múlva sírva felébred.
2010. júl. 27. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!