Jó vagy rossz anya? 3 hós a babám két hete tápszeres
pótlást kell adnom neki az anyatej mellé. Fejtem,
urticát szedtem, óránként szoptattam, nem lett több
tejem.
Áhh én az első perctől folyamatosan fejem, a melleim, szoptattam, fingom nincs, hogy hogy fognak kinézni, miután lemegy a plusz felszedett kb. 15-20 kiló, ami azért jött, mert azt javasolták, hogy egyek több szénhidrátot, meg tápláló ételeket (előtte nemigen ettem rendesen, ezért jött fel ennyi). Most volt a fiam 5 hónapos, kb. a kajája negyedét sem tudtam kisajtolni a melleimből. Letettem róla. Nagyon nehéz ez most, mert szerettem volna legalább ennyit adni neki, de ez amit csinálok, már őrültség, minden a mellemről szólt, meg a fejésről, ezernyi dolgot csinálhattam volna, ha 2-3 hónapja így döntök. Nem lennék frusztrált boci, összeérő kipattogzott combokkal és fájó térdekkel.
2010. júl. 27. 10:08
Azt a marhát, aki azt terjeszti, hogy "ne adjunk gyümit és zöldséget mert halálos beteg lesz szegény"! Egyáltalán nem vagy rossz anya!! Rossz anya az, aki nem törődik a gyermekével, vagy szoptatás terén esetleg az, akinek ugyan lenne teje, de merő önzésből (kényelem, hiúság, élvezeti cikkek..) nem szoptat. Ha viszont nincs több minden erőfeszítés ellenére, akkor ez van, a babának ennie kell, és fejlődik tápszer, meg (életkorának megfelelő) zöldség/gyümi adásával is! Nem értem, miért jó mostanában bűntudatot kelteni ezzel kapcsolatban... És akinek egyáltalán nincs? Mert ha ritka is, ilyen is van! Vagy betegség/gyógyszer szedése miatt nem adhat, vagy örökbe fogadott? A tápszer nem méreg, hanem az, amit ez a téma elindít....
2010. júl. 27. 10:28
jó anya vagy,hiszen a gyermeked érdekét nézed.nem éhezik,gondolom jókedvű,szépen fejlődik.ez a lényeg és nem az,mit írnak.mindent megtettél,hogy tudd szoptatni,nem ment,ennyi.az én babám csak anyatejes volt 5 és félhónapos koráig.mégis túlesett egy betegségen.ne agyalj azon,mit mond más,szeresd a picit,ez a lényeg.
2010. júl. 27. 10:28
35 évvel ezelőtt anyukám engem nem tudott szoptatni, mert egy hónapig kórházban voltam születésem után. Mégis itt vagyok, egészséges kismamamként. Férjemet ugyancsak nem tudta szoptatni anyukája, csak mindössze 1,5 hónapig. Ő meg most boldog apuka. Nekem nagyon nehezen indult a szoptatás, engem nagyon megnyugtatott, hogy senki a családban nem erőltette rám a dolgot, sőt, azzal nyugtattak, hogy ha nem megy, akkor sincsen veszve semmi, mi is szépen felnőttünk... Én is adtam pótlást kislányomnak az elején, és ha úgy érezném, már nem megy a szopi, gondolkodás nélkül adnám újra. anyukám nagyon jó anya, anyósom is nagyon jó anya, hát úgy gondolom, én sem lennék kevésbé az!!!!
2010. júl. 27. 10:30
Az, h ki a jó anya, nem azon múlik, h szoptat- e. Ne sírj ezen, annyi dolgo van, amiért tényleg bőghetsz. Most még rossz, de kis idő múlva sokkal lazábban fogod venni. A tápszer nem bűn, b*sszus, kicsit meg kéne tépni, aki ilyennel tapossa az anyák lelkét- önbizalmát! Az én fiam 3 hetesen kapott először pótlást, most 7hós vasgyúró és eddig összesen egyszer volt kicsit náthás, még láza se volt, ennyi. Az a jó a babádnak, ha te nyugodt vagy. Nem mindenkinek van sok teje! A kevés tej, amit szeretettel adsz, sokkal többet ér, mint a sok, amit nem szívből kap néhány babus.
2010. júl. 27. 11:03
Szia, én detto ezt csináltam végig, nem vagy egyedül.zokogtam,hogy nincs elég tejem,hánytam,hasmenésem volt a rengeteg szoptatos teátol,vagyonokat költöttem mindenféle csodaszerre,de nem lett több.Már 4 hos a babám,napközben alig cicizik,tápbol 180at megeszik.Jo anya vagy, mert gondoskodsz a babádrol,szereted őt és ez a lényeg.Mikor ragyogo arccal rádmosolyog,érzed hogy minden rendben és csak ezzel törödj, te vagy neki a legfontosabb,hidd el.
2010. júl. 27. 11:21
Én 6 hetes koráig tudtam pótlással kiegészítve szoptatni kisfiamat,pedig hasonlóan hozzád mindent kipróbáltam hogy megjöjjön atejem és több legyen.Sárga volt a kórházban és aluszékonysága miatt nem szopott és nem is indult be nálam a tejcsi.Sokat idegeskedtem és is és ezzel is ártottam,hogy most tápszeres lesz és akkor mi lesz.Nem volt mit csinálni maradt csak a tépszer 6 hetes kóra óta.Most 18 hónapos átlagos súlyú/11,8kg/kiegyensúlyozott baba aki 3 napnál többet nem volt beteg.Ne aggódj így is fel fog nőni és nem vagy rossz anya.
2010. júl. 27. 15:18
Szia!
Teljesen igazat adok neked.Ez a szoptatas-hozzataplalas mizeria tul van lihegve es sajnos tenyleg mindenhol azt sugaljak,hogy rossz anya vagy ha nem szoptatsz.
En 4 honapig szoptattam aztan megjott a menzim es tobbe nem kellett a fiamnak.Pedig lefejtem,felforraltam.Nem,ugysem kellett neki.
Igy maradt a tapszer.4,5 honaposan elkezdtem a hozzataplalast es nagyon jol ment,jol fogadta.6 honapos korara mar majdnem 3 etkezest kivaltottunk.
Most 1 eves es egy kis hoemelkedesen kivul(foga miatt) SEMMI baja nem volt meg.Egezseges,eleven,ertelmes gyerek.
Ne foglalkozz te senkivel,jo anya vagy es a gyermekednek csak TE szamitasz.Az en fiam mar tejet kap de reggelente meg mindig osszebujunk es ugy issza meg az adagjat.
Fel a fejjel:)
1 eves kisfiu anyukaja
2010. júl. 27. 16:45
Miért emelted ki ezt a kérdést? Még mindig nem kaptál elég támogatást? Mit vársz még???
Talán nem kellene végletegkben gondolkodni... (10 évig szoptat, halálra ítéli babáját, stb.)
2010. júl. 29. 11:18
20/47 A kérdező kommentje:
pont ez a megjegyzésed hiányzott még hogy még szarabbul érezzem magam emiatt te biztos ősanya típus vagy én nem
Kapcsolódó kérdések: