Az anyatej lehet rossz minőségű vagy "gyenge"?
Hááát, ez jó kérdés. Sokan mondják azt, hogy nem. De nincs két egyforma anyatej. Nagyon sok múlik azon, hogy a szoptató anyuka szervezetében elegendő vitamin van-e, nem vashiányos-e, megfelelően táplálkozik-e.
Az én tejem lefejve vízszerű volt, hártya vastagságú zsírral a tetején. Barátnőm tejének tetején ujjnyi vastag zsír volt. El lehet dönteni, vajon melyik lehetett táplálóbb a baba számára.
Az anyatej mindig a te babádnak készül, a szervezeted még a saját kárára is beleteszi azt, ami kell. Hiába írja az első, hogy az övé milyen volt, a másiké meg milyen... Még a babáink se egyformák, így hiába látszik az egyik tej hígabbnak, a másik zsírosabbnak, nem biztos, hogy a két baba máshogyan fog fejlődni. A táplálkozás sem befolyásolja igazán a tej minőségét, hiszen még az éhező afrikai nők is tudják szoptatni a babájukat, amíg szopnak, azok sem alultápláltak. Sőt! A tej még egy szoptatáson belül is változik! Az eleje eleve híg, szomjoltó, édes, a vége meg zsíros, tápanyagdús, tápláló. A baba korával is változik a tej összetétele, ami megfelel egy 1 hetesnek, az már nem mindig jó egy 6 hónaposnak. [link]
Szerintem sem lehet rossz az anyatej. Falramászok anyósomtól, mikor lát egy szép kövérkés babát, és tudja h csak szopik, és azt mondja, h biztos jó erős a teje az anyának...megjegyzem nekem nem volt elég tejem, szóval ez nekem elég rosszul esik.
Meg az is igaz h minden babának más kell. A tesóm gyerekének volt tejtestvére, a tesóm gyereke kis gömböc volt, a tejtesó meg vékonyka,és látod ugyanazt a tejet kapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!