Sokadik hasfájós baba kérdés. Mit csináljak?
Lassan 4 hetes, tápszeres baba.
22-23:00 között kezdődik, és órákig tart. Üvölt, mintha nyúznánk, húzza a lábát, gyűri az öklét, vígasztalhatatlan, látszik, hogy nagyon fáj neki, hiába fáradt, nem tud aludni.
Biogaiat, espumisant kap, tornáztatjuk, simogatjuk, masszírozzuk, felvesszük az alkarunkra hasra fordítva, de semmi. Néha használ, ha felvesszük és ringatjuk, vagy ha a mellkasomra fektetem, de az éjjel már az sem működött. Torna közben kijön 1-2 puki, de továbbra is sír. Tápszert is váltottunk. Tehetetlen és tanácstalan vagyok. Rossz nézni ahogy szenved.
Nálunk is borzasztó hasfájós volt mindkét fiam. Nekünk ami javulást hozott az sok apróságnak tűnő dolog összessége volt.
Pl. Nagy volt a kutacsa és 3 csepp vigantolt kellett adni neki. Ezt nem egyben hanem 3 etetésre (1-1csepp) kapta meg.
Vagy. Pocakmasszázst és lábtornáztatást vezettünk be minden peluscsere utánra. Elég sok levegő távozott. A szélcsövet utálják a picik. Nekünk a kórházban csinálták és borzasztó volt. Plussz nem is segített.
Aztán aventes cumisüveget használtunk, hogy ne nyeljen levegőt evésnél.
Böfit nappal mindenképpen megvártam. Éjjel max. 30 percet. Volt hogy nem kellett neki.
A sötétet se szerette nálunk a babó. Pici fényt mindig csináltunk.
Ringatás meleg takaróban. Aventes játszó cumival a szájában. Az megnyugtatta.
Napi rutint csináltunk. Mindig minden ugyan akkor és úgy történt. Ja!! És a tápszerre az van írva hogy rázd fel! De! Olvastam egy anyukát hogy kanállal keveri el a tápszert mert a rázásnál sok buborék keletkezik. Igaza volt! Soha nem ráztuk többet. És ezek összessége elég gyorsan eredményt hozott. A túletetés is okoz hasfájást. 5 hónapos a fiam. 5x eszik 140ml-t. A tápszeres doboz szerint 180-at kellene adni neki. Nem is igényli. 7 kg. Jól fejlődik. 3 hónaposan már csak 1x kelt éjjel. Szóval szerintem ezek összessége segített. Mi is kipróbáltuk a biogaiát meg az infakolt és az espumizant de csak rosszabb lett. Ezeket biztos nem adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!