Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokadik hasfájós baba kérdés....

Sokadik hasfájós baba kérdés. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lassan 4 hetes, tápszeres baba.

22-23:00 között kezdődik, és órákig tart. Üvölt, mintha nyúznánk, húzza a lábát, gyűri az öklét, vígasztalhatatlan, látszik, hogy nagyon fáj neki, hiába fáradt, nem tud aludni.

Biogaiat, espumisant kap, tornáztatjuk, simogatjuk, masszírozzuk, felvesszük az alkarunkra hasra fordítva, de semmi. Néha használ, ha felvesszük és ringatjuk, vagy ha a mellkasomra fektetem, de az éjjel már az sem működött. Torna közben kijön 1-2 puki, de továbbra is sír. Tápszert is váltottunk. Tehetetlen és tanácstalan vagyok. Rossz nézni ahogy szenved.

2020. ápr. 6. 11:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Szia! Segíteni sajnos nem tudok, mert mi is úgyanebben a cipőben járunk... Egy hetes babánknál kezdődött, egy héttel ezelőtt. Azóta kap Espumisan és Biogaia cseppeket. Mi is tornáztatjuk, hasra fektetjük de semmi változás nincs!

A szelek járják, folyamatosan pukizik, de kakilni mégsem tud. Van hogy csak minden másnap van széklete.

Mi is tápszeresek vagyunk. Milumil HA 1 Optima tápszert kap. Kérdeztem a Doktornénit, hogy nem e lehetne váltani, de azt mondta ettől jobbat nem tud ajánlani, úgyhogy maradjon ez a tápszer! Hát nem tudom...

Te mit milyen tápszert cseréltél le?

Valóban nagyon rossz nézni ahogy szenved!

2020. ápr. 6. 17:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi ezt váltottuk sensitivere. Állítólag hasfájós babáknak van. Nekem 4 hónapos ikreim vannak a fiammal szenvedtünk. Espumisan biogaia gripe water, meggymag párna, mi is kipróbáltunk mindent. Az idő segített. Nekünk is az esti etetés volt borzasztó, illetve volt hogy délután is. Éves közben is sírt. Az idő segített nekünk. Koraszülöttek, kb 2 hete szűnt meg, de azóta jön a foguk 😑 kitartás.
2020. ápr. 6. 20:02
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mi pont erről a Milumilról váltottunk. Vettem Mecsek baby teát, meg egy új cseppet, hátha, bár nem reménykedem. Egyelőre a teát nem is merem adni, azt olvastam sok babának csak rosszabb lett tőle, bár ettől nem hiszem, hogy lehetne rosszabb, a szomszéd meg pont ezt ajánlotta.
2020. ápr. 6. 20:47
 14/23 A kérdező kommentje:
A Milumil amit használtunk és amit most használunk Beba is sensitivek.
2020. ápr. 6. 20:50
 15/23 anonim ***** válasza:

#11-es vagyok

Mecsek teát mi is itattuk vele. Talán az első alkalommal használt, de utána csak bélgázokat csinált.

Ha ti változtatok tápszert és minden változatlan akkor nem is a tápszer volt a gond! Nem igaz?!

2020. ápr. 6. 22:30
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem az a gond. Sajnos ez van, túl kell élni valahogy.
2020. ápr. 7. 01:09
 17/23 anonim ***** válasza:

Nálunk is 4 hetesen kezdődött és mindig ugyanígy fix időpontban. Senki nem tudja biztosra, h tényleg fáj e neki, vagy még csak szokotlan neki az emésztés, esetleg ijesztő hangok.

Nálunk is 3 hónapos korára múlt el, de 4 honaposan már nem is emlékeztem erre az időszakra.

A tornáztatás jó, mert ugye, h még csak fekszik, nem indul be a bélmozgás.

Egyébként nekünk a hipp comfort és az espumisan vált be.

A biagiatol nem vettem észre változást, a szélcsövet egyszer használtam, kijött a kaki.

Viszont olvastam több helyen, h nagyon káros és h ezt meg kell nekik tanulni, minden baba tud kakilni, pukizni, de ez is az érés része, a kezdeti nehézségek.

2020. ápr. 7. 07:50
 18/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, fehér zaj!

Na, a porszivó sokszor megmentett minket .

Ejszaka persze nem túl jó, de a youtube-on vannak.

Üsd be, fehér zaj, baba.

Az megnyugtatja őket, azonnal abbahagyják a sírást.

2020. ápr. 7. 07:55
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, kipróbálom. Annyira sírt megint, sehogy, semmilyen testhelyzetben nem volt jó, hogy adtam neki nemrég egy kis Mecsek baby teát, azóta békésen alszik, nem tudom, hogy attól-e vagy kifáradt.
2020. ápr. 7. 08:45
 20/23 A kérdező kommentje:
Megint kezdődik. A tea is hatástalan ezek szerint. Kapott megint másik tápszert, azt mondta az orvos, hogy még nagyon kicsi, még szoknia kell az emésztést, de ne aggódjuk túl, ha nem lesz változás pár napon belül, akkor megvizsgálja. Szőlőmag párnával is próbálkozunk, eddig az sem jó, miért is lenne az... Azt mondták még, hogy ne rakjuk hasra evés után.
2020. ápr. 8. 04:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!