Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónaposan sem egyszerűbb...

5 hónaposan sem egyszerűbb vele, mint az elején, segítség, mit csináljak, hova forduljak?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a kisbabámat, de kiborít. Éjszaka fent vagyok vele 3x, de nem akármennyit, 2 x 1 órás és 1x3 órás altatás van. Konkréten éjféltől 3-ig nem hajlandó aludni már régóta, forgolódik a kezemben és ha leteszem, sír. Így éjszaka max 7-8 órát alszik (én 4-et azt is több részletben). Nappal 3 x 1-1,5 órát alszik de csak cicin és a kezemben, ha megmozdulok, fél óra sírás jön. Telefonálni se lehet egész nap, még enni is alig tudok nemhogy főzni. Este zuhanyozni alig van erőm, mindenem fáj. Ha alszik, beszélni sem merünk az egész lakásban, így kb semmit nem tudunk csinálni a férjemmel. Hason feküdni nem szeret, pár perc után még mindig üvölt, akárhogy szórakoztatjuk. Van elég tejem szerintem, mert szépen hìzik és a cicizésnél elégedettnek tűnik. Mindig figyelek napközben, hogy ne legyen túl fáradt. Mit csináljak? Ilyenkor van gyógytornász? Lehet fáj valamije, nem tudom mire gondoljak. Bár ortopédián és neurológián nem mondták, hogy baja lenne. 5 hónapos babával már mindenki másnak könnyű, csak én érzem kilátástalannak a helyzetet?

2020. ápr. 4. 09:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A könyv baromság. A lányomnak egyéves koráig milliószor változott az alvási szokása és ezzel együtt a sikeres altatási módszer is. 4 hónaposan pl: Adamo hintában ringatózva aludt el fehér zajra. 😂 Nem, marhára nem maradt meg évekig. 9-10 hónaposan olyan is volt, hogy csak betettük az ágyba és elaludt magától. Meg olyan is, hogy 18 hónaposan megint ringatni kellett. 😂
2020. ápr. 4. 15:29
 12/16 anonim ***** válasza:
79%
Szia! Nekem ikreim vannak 9hósak. Az elejétől határozott vagyok velük én tartom a napirendet. Az nagyon sokat segít persze az első 3hónap nem volt könnyű de belejöttünk ők is mi is. Ha van segítséged az a legjobb. Tejet nem szoktál lefejni? Nálunk ameddig éjszaka is keltek mindig volt lefejt tej, így férjemmel váltva kellett csak kelnünk nagy könnyebbség volt. Alvásnál a babakocsi és adamo hinta ami segített így tudtam beállitani a napirendbe beleillő alvást. Mindig mindent ugyanakkor csináltunk, megszokták szépen. Vitaminokat szedj támogatja az idegrendszert. Hirtelen ennyi jutott eszembe
2020. ápr. 4. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:
71%
Ne haragudj, nem olvastam végig az összes választ, csak pár tippet tudok adni. 4 hónapos a kislányom, 2.5 hós korától átalussza az éjszakát. A mi titkunk az, hogy nappali alvásnál nem sötétítünk, nem járunk lábujjhegyen. Úgy van nappal minden, mintha nem aludna. Zörgünk, mászkálunk, beszélünk, világos van. Éjjel sötét, lámpa sincs. Amikor még felkelt az elején éjjel, csak pici lámafénynél pelenkáztam. Nem szórakoztattam közben se meg utána se, nehogy felpörgessem, evett és letettem. Így meg tudta különböztetni, hogy nappal élet van, éjjel alvás van. 5x eszik, az is fontos hogyan. Reggel-délben-este többet adok neki, délután kevesebbet, hogy estére jól be tudjon kajálni és puff ki van ütve. Nem minden baba egyforma persze, ennyémmel összeteszem a kezem, igen jó. De ehhez az is kell, hogy elejétől fogva így csináld. Lekéstél erről, de azért még megpróbálhatod! Sok sikert remélem helyreáll a rend. Ha lesz időm végigolvasom a váaszokat is, lehet még tudok írni arra is :)
2020. ápr. 4. 18:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13, csak mázlid van :)

Gondolhatod, hogy második gyereknél pl: ha akarnál se tudsz csendet biztosítani a nappali alvásnál, mégis kuruttyol éjjel az ebadta 😂

2020. ápr. 4. 18:51
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem fogadja el a lefejt tejet sajnos, és a cumit sem.
2020. ápr. 4. 22:35
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért a szerencséd van dologgal óvatosan. Kettő gyerekem van, a 2. 12 hetes, a nagyobb 2 éves ( 28 hós, csak hogy érzékelje mindenki, hogy a dackorszak kellős közepét tapossuk). Kell szerencse is, ez tény, de a határozottság sem utolsó dolog. Pl hogy ha nyeszeg, nyüszög a kiságyban a lányom, nem dobhatom el a fiamat, csak mert neki nincs kedve aludni. Jó, hogy nem már elhajítom a vizes gyereket, vagy hagyom egyedül a kádban, mert a kicsinek épp sarkigszemeset jatszó kedve van. Nincs messze a fürdő, így mindig beszélek hozzá, nem kockaztatom a nagy testi épségét. Láss csodát, megszokta és egy tüneményes, mosolygós, vidám baba. Első perctől kezdve alapzajban alszik mind a kettő, a kicsinek nehezebb a visongó batyja mellett, de megszokta és alszik a sikítás ellenére. Nem volt könnyű az eleje, a nagyobb " terrorizálását" kell

ett kibírnia pl mikor szopott a nagy rendszeresen megpróbálta lerángatni a ciciről, de harcias lett a kishölgy, nem adta, ami az övé, rácuppant és kapaszkodott belé. Ezzel azt akartam mondani, hogy szokja meg a rendszert, nem lesz lelki sérült attól, ha a hordozóba sírdogál míg eszel, nagydolgod van, esetleg hajat mosol.

2020. ápr. 6. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!