Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónaposan sem egyszerűbb...

5 hónaposan sem egyszerűbb vele, mint az elején, segítség, mit csináljak, hova forduljak?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a kisbabámat, de kiborít. Éjszaka fent vagyok vele 3x, de nem akármennyit, 2 x 1 órás és 1x3 órás altatás van. Konkréten éjféltől 3-ig nem hajlandó aludni már régóta, forgolódik a kezemben és ha leteszem, sír. Így éjszaka max 7-8 órát alszik (én 4-et azt is több részletben). Nappal 3 x 1-1,5 órát alszik de csak cicin és a kezemben, ha megmozdulok, fél óra sírás jön. Telefonálni se lehet egész nap, még enni is alig tudok nemhogy főzni. Este zuhanyozni alig van erőm, mindenem fáj. Ha alszik, beszélni sem merünk az egész lakásban, így kb semmit nem tudunk csinálni a férjemmel. Hason feküdni nem szeret, pár perc után még mindig üvölt, akárhogy szórakoztatjuk. Van elég tejem szerintem, mert szépen hìzik és a cicizésnél elégedettnek tűnik. Mindig figyelek napközben, hogy ne legyen túl fáradt. Mit csináljak? Ilyenkor van gyógytornász? Lehet fáj valamije, nem tudom mire gondoljak. Bár ortopédián és neurológián nem mondták, hogy baja lenne. 5 hónapos babával már mindenki másnak könnyű, csak én érzem kilátástalannak a helyzetet?

2020. ápr. 4. 09:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy könnyű mindenkinek 5 hónapossal :)
2020. ápr. 4. 09:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 8 adikan lesz 5 hónapos eddig jó alvó volt most viszont hogy, jön a foga szörnyű, ha létezem azonnal sír, napközbeni baba kocsiban alszik el (panelban lakunk) bent tologatom enni eszik de kevesebbet mint ez előtt evett mielőtt jött a foga, nálunk az vált be hogy 7utan már nem hagyom aludni fel kapcsolom a villanyt megy a zene táncolok vele és 9 fel 10 körül altatás van, olyankor be rakok neki egy Buddha zenét tudom hülyén hangzik de az a mormogas meg nyugtatja és 10 órára alszik is éjszaka 1x ébred maximum eszik és alszik tovább, kitartást kívánok, és minden jót.
2020. ápr. 4. 09:18
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor neked nagyon jól alszik.
2020. ápr. 4. 10:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A lányom másfél éves koráig éjjel 3x kelt fel. Nem enni, hanem épp annyit aludt, hogy 1-1,5 órát fent legyen és utána álomba szédüljön. Reggel 7-kor kelt. Nappal 2x aludt 2 órát, akkor szerencsére tudtam rendezkedni, de akkor az alvás kimaradt. Zombi voltam és megünnepeltem az első egész éjszakás alvást.
2020. ápr. 4. 10:30
 5/16 A kérdező kommentje:
Ez rosszul hangzik. Minden elismerésem, hogy túlélted. Én ma szerintem elértem az idegösszeroppanást, szúr a szívem és legszívesebben orditanék, egész nap bőgnék. A vírus miatt nem mehetünk sétálni, rokonok nem jöhetnek segíteni, borzasztó. Az apja nem tudja sokáig lefoglalni főleg nem csendesen. Most épp 5 órája cicin sem hajlandó elaludni és hurciban sem.
2020. ápr. 4. 10:46
 6/16 A kérdező kommentje:
Az altatásról szóló könyvben pedig azt olvastam, a 4 hónapos éjszakai szokásai megmaradnak évekig, ha nem változtatok sürgősen. Cicin szokott elaludni, úgy rakom át a kiságyba. 2,5 hónapos koráig többször sikerült a kiságyban simogatva v ringatva elaltatni, nappal meg babakocsiban, de most már egyik sem jó, csak cici ill. hajnalban azon sem alszik el.
2020. ápr. 4. 10:51
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Kitartás, lassan, de jobb lesz, illetve hozzászoksz a terheléshez. Én 2 hónapos korában kezdtem a cumit visszaadva, az ágyába téve elaltatni. Akkor kezdődött a fogzás okozta ínyérzékenysége is. Napok alatt, de elfogadta. Másfél éves lett, akkor letettem az ágyába, kimentem félig nyitott ajtónál hagyva és egyedül 20 percen belül elaludt napszaktól függetlenül. Azt az első 5 percet kellett egy helyben kibírni, amíg hívott vissza. Nem okozott neki traumát, hogy nem mentem, sőt, olyan szépen mosolyogva aludt és kelt fel, hogy csak ámultam. Akkor alakult ki nála a kedvenc játék is, az instant altatóként működik azóta is, ha fekve megkapja, percek alatt ásítozni kezd. Lassan 3,5 éves és csak egyedül alszik a szobájában, a kezét se mindig foghatjuk meg. Van fény az alagút végén!
2020. ápr. 4. 11:10
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Látod rajta, hogy álmos amikor olyan sokáig próbálod altatni? Nem lehet, hogy nem az? Nyugodj meg.. A feszültségedtől nem lesz a baba nyugodtabb és többet alvó. Nálam 3 hónapos kora előtt állt be egy rendszer, annyira figyeltem, hogy nappal világos legyen a szobájában, fürdés után sötét kint is, bent is. Akkor már nincs hangos beszéd, játék, csak etetés, simogatás és ha elaludt berakom a kiságyba a szobájában és reggel 7ig,este 8-9-től ott alszik, 1x,2x eszik közben. Nappal babakocsiban alszik a teraszon, vagy sétálok vele. Ha ébren van sokat beszélünk hozzá, szórakozunk vele és elfáradt, asitozni kezd, dörzsöli a szemét, ha ezt a fáradtsági szintet eléri, el is alszik, ha segítünk benne neki az ő igényeinek megfelelően. Ne a könyvet olvasd, a kicsit figyeld, mire hogy reagál.
2020. ápr. 4. 11:18
 9/16 A kérdező kommentje:

Este én is így szoktam, hogy már sötét és csönd van, mire kijövünk a pancsiból, aztán cici és terveim szerint alvás. Már álmos olyankor, mégis valamikor fél, valamikor másfél óra, mire elalszik. 3 óra múlva ébred, én meg addig este házimunkát intézek v tornazom, mert napközben nem tudok magammal foglalkozni.

Nappal világosban képtelen aludni, tehát a nappaliban tölti az aktív időt, a hálószobában félhomályban eszik alszik rajtam. Sajnos nem tudom fekve szoptatni soha, mert úgy tekereg és nem alszik, csak ha én ülök. Ezért is rossz az éjszaka, ezért kell visszatennem a kiságyba. Pedig nekem jónak tűnik a technika fekve is.

2020. ápr. 4. 11:54
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A fiam két és fél éves koráig minden éjjel 10-15x kelt minimum. Borzalom volt, bele voltam betegedve. Főleg mikor dolgozni kezdtem, 4kor keltem, 12 óráztam. Azt se tudtam fiú vagyok vagy lány. Igaz ő nem maradt fent, visszaaludt, de egy alvást ennyiszer megszakítani, pokol.

És egyszer csak elmúlt. Egyik napról a másikra. Fogalmam sincs mitől. Azóta átalussza az éjjelt, van, hogy egyszer felkel inni.

Már terhesen se tudtam éjjel aludni, így mondható, hogy 3 évig egy éjjelt sem aludtam át normálisan.

Nem tudok neked segíteni, remélem megoldodik a probléma mert tudom milyen rossz, de inkább arra készülj, hogy ez nagyon sokáig is elhúzódhat.

2020. ápr. 4. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!