Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig kell babavizet adni a...

Meddig kell babavizet adni a gyerekeknek? Ha lehet másfajtát, milyet vegyek, mit ne tartalmazzon?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 20:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnő,hogy nyugodtan adhatok neki Nestlé vagy Szentkirályi mentes vizet.24 óráig nem kell forralni.
2010. júl. 25. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Minél kevesebb nátrium legyen benne. :-)
2010. júl. 25. 20:37
 3/13 anonim ***** válasza:

Sosem adtam babavizet,forraltam.

Amúgy eltérőek a vélemények.Valaki 6 hónapos korig adja,van aki még 1 évesen is....

2010. júl. 25. 21:19
 4/13 anonim válasza:
szia.én úgy tudom az orvosunktól hogy legalább egy éves koráig,vagy forralod vagy babavíz.plusz a szénsavmentesek amiket lehet már babának adni.szentkirályi, stb.
2010. júl. 25. 21:33
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, a szentkirályiban van babavíz is. Eddig azt adtam én is. De most megyünk külföldre, és félek, hogy nem találok majd babavízet. Valószínű, hogy lehet is majd kapni, csak érdeklődöm, hogy ha nem lesz, mit adhatok? A csapvíz nem iható, ballonos vizet lehet kapni, szóval a forralás kizárva. A Janából a sima felnőtteknek valót lehet adni? Mert az tuti, hogy van.
2010. júl. 25. 21:55
 6/13 A kérdező kommentje:
11 és fél hós a babám, ez lemaradt.
2010. júl. 25. 21:55
 7/13 anonim ***** válasza:
11,5 hós baba már szinte csapvizet is ihat, úgyhogy amit kapsz szénsavmentest, azt már ihatja! Én is 1 éves koráig adtam neki kimondottan babavizet amit nem kell forralni, azóta változó (Nestlé, Szentkirályi, stb.). Ahogy fentebb írták, a nátrium tartalmát nézd, ha lehet választani, akkor minél kevesebb legyen benne. De a nyaralás nem tart hónapokig, nem lesz baja a babádnak, ha 1-2 hétig Na-os vizet kap. :) Nyugi! Egyébként meg az ásványvizeket is lehet forralni, ha úgy látod, hogy ahova mentek ott kérdéses az ásványvíz minősége, akkor forrald fel.
2010. júl. 27. 11:20
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 3 hós koráig forraltam, azóta csapvizet kap. Nyaralás alatt pedig ásványvizet.

2010. júl. 27. 11:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Én nem adnék neki felnőtt ásványvizet,mert magas az ásványianyag tartalma,babavíz mindenhol van,ha nincs akkor az alacsony natrium,kalium tartalmut keresd. .Vettünk egy vízszűrőt,mert nem győztem venni a babavizet,amiben időnként/ha elszineződik a betét/ cserélni kell a betétet.De ez otthoni megoldásnak kiváló,s pár ezer forint volt,neten rendeltük.
2010. júl. 27. 11:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Enyém is csapvizet kap forralás nélkül, 6 hónapos kora óta.
2010. júl. 27. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!