Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan Anyuka akinek a...

Van itt olyan Anyuka akinek a babája 10 hós kora után kezdett csak el mászni, felállni, felülni magától?

Figyelt kérdés
Mert kisfiam ezeket még nem csinálja, viszont minden rendben van vele. Azt mondták Ő csak ilyen kis lusta, de engem ez már akkor is idegesít egy kicsit. :-(
2010. júl. 25. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Lányom 28-án lesz 10 hós, még nem mászik, kúszik, csak a fenekén csúszkál :-) de nem nagy távokat, felállással csak nagyon ritkán próbálkozik, felülni is úgy szokott, ha odanyújtom a kezem, de nem én húzom fel, hanem ő kapaszkodik belém, biztos így érzi biztonságosnak, ha nem teljesen vízszintben van, akkor néha felül magától. Majd elindulnak, ha akarnak, nem kell erőltetni. Bár néha engem is idegesít :-)
2010. júl. 25. 10:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Mi is 28-án leszünk 10 hósak :-) Köszönöm a válaszod, ezek szerint nem vagyunk egyedül.
2010. júl. 25. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:

10,5 hónaposan ült fel magától, rá pár nappal mászott, 11 hónaposan állt fel, 11,5 hónaposan végigsétált a bútorok mellett, 14 hónaposan járt magától.

Két hónapos kora óta dévényre jártunk, jobb oldali izomfeszesség miatt. Most befelé áll a bokája, a csípője egyik oldalt magasabban van, mint a másikon, ha háton fekszik, jobb oldalra mintha kiflizne.

Ezzel együtt azonban nagyon ügyes, értelmes, mozgékony 19 hónapos nagyfiú.

2010. júl. 25. 11:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm!
2010. júl. 25. 11:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk a mászás késett meg.

6 hó körül elkezdett kúszni, de féloldalasan, az egyik oldalát jobban használta. 8 hónaposan felállt, majd elindult kapaszkodva. 10 hónapos korában még nem mászott. Elvittem dokihoz, de azt mondta minden rendben van, majd mászik. És így is lett, ahogy rendeződött a kúszása, elkezdett mászni, 11 hónapos volt ekkor.

2010. júl. 25. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Kisfiam is 28-án lesz 10 hós! :)

Legjobban kúszni szeret, de ha "terepen" van (fű, pléd, föld) és nem a parkettán, akkor mászik. Még nem ült fel magától: ha lefekszem a földre, felkapaszkodik rám és úgy ül csak fel. Néhányszor már sikerült felkapaszkodnia a fotelben és így felállt magától, de ritkán.

Én megmondom őszintén, egyáltalán nem aggódom a mozgásfejlődésén. Gyönyörűen halad a fejlődésben, nem stagnál, egészséges kisfiú. Ne foglalkozz senkivel és semmivel, ha látod, hogy minden rendben van, nem kell aggódni. Bízz Magadban és a Kisfiadban. Ha másfél évesen írtad volna ezeket, akkor aggódhatnál.

2010. júl. 25. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!