Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy kisgyerekes anya...

Ha egy kisgyerekes anya látogatóba érkezik, kinek kell elpakolnia a gyerek után?

Figyelt kérdés

Ha eljön egy anyuka gyerekével hozzánk látogatóba, a gyerek leszedeget mindent a polcról, széthagyja a földön, kinek kell visszapakolnia? Az anyukának, vagy nekem?

A másik: anyuka közben beszélget velem, mialatt a gyerek pakol le a polcról, kijárkál a konyhába, fürdőszobába, ki tudja mit csinál ott, csak hallja az ember a pakolászást. Én megyek ki megnézni, mit csinál, mert anyuka nem megy, én meg aggódom, hogy baleset érheti, anyuka meg csak legyint, hogy semmi baj.

Csak én aggódom túl? Ha az én házamban történik valami engem érhet felelősség? Ugyanis ezek az esetek kétszer is előfordultak már velem, és nem tudom eldönteni: birka vagyok, hogy eltűröm, vagy ez a természetes egy vendégfogadótól?

Pici babám van, de én sosem nézném el, ha majd totyogós lesz, más csináljon rendet a saját házában miatta és randalírozzon a helyiségekben. Vagy csak én vagyok ilyen szigorú?

2020. márc. 4. 16:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagy szigorú, én már gyerekként is utaltam ha átjött a kisebb unokatesóm és szétpakolt...

Hány éves a gyerek? Én is aggódnék, mert gondolom nem bababarát a lakasotok, bele ihat valamibe stb...

Legalább fel kellett volna ajánlani a segítséget.

Mondjuk én visszautasítottam volna, mivel úgysem tudják mit-honnan vett el.

2020. márc. 4. 16:29
 2/22 anonim ***** válasza:
88%

Ilyenkor közölni kell a gyerekkel, hogy Pannika, ne nyúlj az akármihez és maradj itt a szobában.

Pakolni neked kell utána, legalábbis én nem szertnem, ha a vendégek neki állna rendezkedni.

2020. márc. 4. 16:30
 3/22 anonim ***** válasza:
85%

Ebben a helyzetben az anyukanak nem is szabadna engednie, hogy odaig fajuljon a helyzet, hogy minden le legyen szedve a polcrol es szethagyva a foldon. Mikor tanulja meg a gyerek, hogy ilyet nem lehet csinalni, ha nem pont ilyenkor? HA már kész a rumli, nekem szemely szerint eszembe sem jutna ugy elmenni, hogy nem pakolok vissza a gyerekem utan. Viszont ha en lennek a vendeglato, nem tennem szova, ha nem pakolnak el, elpakolnak en, miutan elmentek a latogatok, csak epp meglenne roluk a velemenyem.

Ha valami tortenne a gyerekkel, szerintem mindenkit eloszednenek. Elsosorban az anyukat, de szerintem teged is, ha mondjuk megissza az oblitot...ugyhogy ezt jeleznek az anyukanak, hogy a konyhaba, furdoszobaba neluletek nem mehet, sot, nem is szabadna kerdesnek lenni, hogy csak felnott kisereteben mehet egy pici gyerek barhova is a lakasban.

2020. márc. 4. 16:31
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

Én összepakoltatok a gyerekemmel. Nyilván segítek neki, de eszembe se jutna addig hazamenni még nem tettük vissza a dolgokat.

Mondjuk nem is mászkálhat egy idegen lakásban csak úgy.

Viszont én soha nem várom el h összepakoljanak. Majd megcsinálom este..

2020. márc. 4. 16:32
 5/22 anonim ***** válasza:
91%

3!

Nem, a kérdezőt nem szednék elő ha valamintortenne a gyerekkel. Az anyja ott van, ok a felelős érte. Masiknfelnott a szulo jelenleteben csak akkor felelős, ha intézményi hévizet van, tehát pl a bölcsőben vannak, vagy osztálykirándulás, stb.

2020. márc. 4. 16:33
 6/22 A kérdező kommentje:
A vendéggyerekek 1 és 2 évesek. A babám három hónapos, ha annyi idős lesz, bababaráttá teszem a házat mindenképp.
2020. márc. 4. 16:35
 7/22 anonim ***** válasza:
89%

1 és 2?

Jó ég...

Azért ez nem semmi. Biztosan nem engedném ki a helyiségből, ahol tartózkodunk

(első voltam)

2020. márc. 4. 16:41
 8/22 anonim ***** válasza:
31%

Hát nem tudom, ilyen nekem nem jutna eszembe hogy mással rakassak rendet pff..

Az én lányomnak 6 unokatesója van, van hogy itt vannak egyszerre, káosz van utánuk, mégse álltam le soha mással rendet rakatni.

Mi se szoktunk náluk.

Ha vendégeid vannak elmosogattatsz velük meg felporszívóztatsz?

2020. márc. 4. 17:18
 9/22 anonim ***** válasza:
71%

Hát én meg amúgy nem is szeretném, hogy más pakolásszon össze nálam...

Egyáltalán nem díjaznám, kifejezetten irrtálna.

Ha valaki vendéget fogad, akkor nyilván nem fogod vele kimosatni az ágyneműjét meg felmosatni vele..

Ez ugyanaz a szint.

Én már betegesen rendmániás vagyok, de soha ilyen eszembe nem jutott, hogy más nálam pakoljon a gyereke után vagy hogy én pakoljak másnál.

Nálam ez a kérdés komolyan kiverte a biztosítékot, vagy ilyen alacsony most az ingerküszöböm?

Ha ilyeneken aggódnák, hogy egy gyerek után rendet kell raknom, akkor inkább tökös lennék és a szemébe mondanám, hogy ne jöjjenek...

De majd te azt hiszedhisze a te gyereked más lesz mi?

Én is azt hittem amúgy...

Reméltem.

Hát nem lett más.

14 hónapos, nincs bababiztos lakás, hacsak nem 1.5 méter magasságig leszerelsz mindent és kiürítesz..

Lehetséges? Nem..

Az én lányom is felkeléstől lefekvésig pakol pakol pakol, én meg utána..

Ez ilyen..

Így van amúgy rendjén, hiába idegesítő néha..

És én se rohanok mindig fejvesztve a gyerek után se itthon se másnál..

Akkor másból se állna az életem..

Nyilván ha már régóta "eltűnt" akkor utána megyek, de nem fogok másodpercenként rohanni utána, az én lányom 2 mp-re nincs egy helyben, akkor egész nap fel le járnék..

Nyilván látom egy házban megérkezéskor mennyire van veszélyforrás, pl törékeny dolgok elérhető helyen, stb, ha nem látok ilyet és a vendéglátó se jelzi, akkor én se rohangálok fel le, gondolom nem 500 nm házatok van..

2020. márc. 4. 17:37
 10/22 anonim ***** válasza:
71%
Az előző minden szavával egyet értek, nem ismétlem, ugynezt akartam szinte leírni.
2020. márc. 4. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!