Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hová sietnek ennyire a babák?

Hová sietnek ennyire a babák?

Figyelt kérdés
Az ismerőseim körében szinte mindegyik baba gyorsan fejlődik. 6 hónaposan már stabilan ülnek, 9 hónaposan állnak, egyévesen járnak, de olyannal is találkoztam, aki már 9 hónaposan elindult. Nem gyors egy kicsit? Persze, nem lehetetlen, előfordul, hogy vmelyik baba gyorsabban fejlődik az átlagnál. De hogy mindegyik? Tényleg nem ismerek egy olyan ismerőst sem, akinek a gyereke mondjunk másfél évesen indult el, vagy 9 hónaposan ült. Vagy lehet, hogy csak az én környezetemben van ilyen nagy ütemű fejlődés?

2020. márc. 3. 10:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
Mégis hogy lehetne ezeket siettetni? Attól, hogy valaki pl ülteti a babát, magától nem fog hamarabb ülni. Vagy mire gondolsz kérdező, hogy siettetik?
2020. márc. 3. 16:49
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy siettetik, hanem hogy sietnek. Mintha vmilyen oknál fogva gyorsabban fejlődnének. De van olyan eset is, amikor a szülő ülteti vagy járatja. Ez esetben siettetik.
2020. márc. 3. 17:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fejlődnek gyorsabban mint régen. Ezt honnan veszed? Van régi statisztikád?
2020. márc. 4. 19:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, régen hogy fejlődtek, csak azért gondoltam, hogy ez vmi újkeletű dolog, mert például a járás elvileg 18 hónapos korig normális, ha beindul, de az esetek többségében azt látom, hogy ez már legkésőbb egyéves korra teljesül. Gondolom, nem hiába adták meg ezt a korhatárt, lehet hogy régen sokan akkor indultak el. Tényleg nem tudom, én csak azt látom, hogy már félévesen ülnek, meg 10 hónaposan járnak. Viszont azt is észrevettem, hogy sok esetben meg a kúszás, mászás kimarad.
2020. márc. 4. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!