Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy egyesek...

Miért van az, hogy egyesek megkövezik azokat, akik 1 éves kor előtt adnak tehéntejet a babájuknak, miközben a tápszeres babák 0 napos koruk óta tehéntejet isznak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 17:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
de ha nincs teje,mit adjon neki?ne hogy azt mond már hogy tejet,mert akkor te is fogd be a szád a baba helyes táplálkozásával kapcsolatban,engem nem győzött meg a te okoskodásod sem.de a stilusod az hagy némi kivetnivalót maga után,de hát nem nekünk kell elszenvednünk a nagy szád és az okoskodásaid.18 hónapos (még tápszeres)baba anyukája.
2010. júl. 26. 11:56
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adtam tehéntejet a gyermekeimnek, viszont a legnagyobb tápszert kapott. Alaposan válogatott, sokfélét kihányt, még végül megtaláltuk a megfelelőt. Nem hiszem, hogy az lett volna helyes, ha az első tápszer után tehéntejet adok. Ha meg már a tehéntejnél vagyunk, az se normális aki elhiszi, hogy a dobozban amit a boltban vesz, tehéntej van. Van benne valamennyi. Abban már sem zsír, sem rendes tejfehérje, sem elég tejcukor, se semmi nincs. Többnyire vízzel, cukorral és étolajjal hígítják, ezenkívül van benne valami por, amitől fehér lesz.(és nem a tejitalról beszélek) Tehát még mindig a tápszer mellett vagyok, mert azt legalább ellenőrzik rendesen.Ezen kívül a családunkban van egy tejallergiás kislány, akinek szeretett mamája rendszeresen adott tehéntejet, mert azt kapták az ő gyerekei is.Mire az anyja észbe kapott (rajta kapták a mamát) már-már késő volt. Én óvatos lennék a tejjel. A tápszert pedig gondosan meg kell válogatni. A legjobb azért az, ha az anyuka tud szoptatni és ellátja a babáját jó minőségű, megfelelő hőmérsékletű, ideális összetételű anyatejjel. S ha a babája tejallergiás, az anyatejet akkor is kaphatja, ha az anyuka kerüli a tehéntejet. Egyébként a gyerekorvosom nekem azt mondta, hogy szoptatás alatt kerüljem a sok tejes ételt, mert nem jó a babának.
2010. júl. 26. 14:23
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Sok anyuka okosabbnak hiszi magát az orvosoknál, csak mert régen nem így volt,mert hallgat az ösztöneire,meg mert laza, vagy ki tudja miért...Én élek a lehetősséggel,és a tápszert választom,hogy minél kisebb esélye legyen annak,hogy a babám beteg legyen,mert ez az én felelőségem
2010. júl. 26. 15:17
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
"Az állatvilágban is köztudott, a tej a kicsik tápláléka. Ha már kicsik, akkor miért is nem adnám ezt a gyerekemnek? Hiszen nem 40 kilós boci, gyanítom, másra van szüksége egy bocinak és egy gyereknek. Persze lehet rá mondani, hogy finom, de azt, hogy egészséges, semmiképp.Az első, amit minden kutatás kihangsúlyoz, hogy a laktóz lebontó enzimek viszonylag hamar, 4-5 éves kor körül eltűnnek az emberi szervezetből. Innentől kezdve minden bevitt tej fokozatosan járul hozzá a laktóz intoleranciához, kinél mi a küszöb, úgy jön elő. Az emésztésnek mindenesetre sehogy sem tesz jót.Ha a tej olyan egészséges, mint amennyire mondják, akkor miért van az, hogy korunk egyik népbetegsége a csontritkulás? Az ok a túlzott fehérjebevitelben keresendő. A tejjel sokkal több fehérjét viszünk be a szervezetünkbe, mint amire szükségünk van. Az így megnövekedett felesleges fehérjemennyiség megnöveli a szervezet kalcium iránti szükségletét, hogy semlegesítse a savas fehérjék lebontott részeit, ezáltal felemészti a csontokat."
2010. júl. 26. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!