Elmennétek így az esküvőre a babával?
Férjem egyik jó barátjának (gimnáziumi osztálytársa) lesz esküvője nyáron, meg lett hívva a 3 tagú kis családunk (férjem, én és az akkor 18 hónapos kislányunk).
A házasulandó párral inkább csak a férjem tartja a kapcsolatot, ők pár havonta találkoznak (a leendő feleséget is ismeri a gimiből), de én csak évente kb. kétszer láttam őket, akkor is csak a férjem "kísérőjeként" - ezzel azt akarom mondani, hogy bár semmi bajom nincs velük, nekem ők nem a barátaim, csak a férjem barátai, mi soha nem beszéltünk az évi kb. 2 találkozón kívül. Szóval nem járunk össze, nincsenek közös programok, a férjem is nagyobb társaságban szokott velük találkozni, amikor összeül a régi gimnáziumi csapat. A leendő feleség is abba a gimibe járt, így ő megy ezekre a találkozókra, de én kívülálló vagyok, nem vagyok a társaság része.
És most jön a lényeg: az esküvő a srácok szülőfalujában lesz, 190 km-re a mi lakhelyünktől. Férjemnek sincs már ott kötődése, a szülei is elköltöztek a környékről. Így szállást is kellene foglalnunk, mert a 18 hónapos babával nyilván nem tudnánk hazajönni még aznap este (a szertartás csak 16.00-kor kezdődik). Szállás a faluban nincs, csak egy 20 km-re lévő városban, ahova így kocsikázni kellene.
Őszintén szólva nekem az a logikus, hogy én a lányommal kihagyom ezt az esküvőt, és csak a férjem megy el.
Az érveim:
- Én annyira nem is ismerem a párt, ehhez képest többórás autóutat, plusz egy idegen környéken egy éjszaka szállást kellene bevállalni a kislányommal azért, hogy pár órára ott legyünk az esküvőn. Túl sokat nem tudnánk maradni, mert 16.00-kor kezdődik csak a szertartás, és a kislányom alvásidejére a közeli városba még be kellene érnünk.
- Férjem persze visszamehetne a lagziba, de neki is plusz macera lenne minket fuvarozni a vacsora közepén.
- A férjemen és a páron kívül senkit nem ismerek, aki meg lesz hívva, és nem is vagyok az a típus, aki feltalálja magát idegenek között. Így valószínűleg a férjem végig velünk lenne, míg ott vagyunk, míg ha nem megyünk, felszabadultabban mulathatna, beszélgethetne ő is, és még fuvaroznia sem kellene minket kora este.
A férjem viszont ragaszkodna hozzá, hogy menjünk, mert egy család vagyunk, mindenki meg lett hívva, szerinte megbántanánk a párt, ha nem mennénk el mindannyian.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
22. Nyilván nem azért szopizik, mert különben éhenhal, hanem az esti összebújás része. Úgy gondolom, ez az anya és a baba dolga, hogy döntsenek, én sem vagyok az örökkészoptatás híve, de ha már így van, akkor nem lehet hipphopp elvenni a gyerektől, főleg ha messze van a szülő és nem tud menni, ha gond van.
Persze, hozzá lehet szoktatni hónapok alatt a nagyihoz, ha ez fontos, viszont a jelek szerint az anyukának nem az.
Számomra érthetetlen mért nem fogja fel az apuka ezt egy szabad hétvégének, ahol újra fiatal lehet és a saját baráraival bulizhat, és mért akarja a kisgyereket az ország másik felére vinni. Nálunk ez biztos fel se merülne, vagy ha igen, kinevetném a páromat.
Az esküvői meghívás egy opció, nem kötelez az illem, hogy elfogadd, csak arra hofy visszajelezz. Én ha egy 200 km-re lakó kisgyerekes családot hívnék az esküvőmre, szamítanèk ra, hogy nem jönnek vagy nem mindegyikük.
Engem az egyetemi legjobb barátnőm, akivel évekig minden nap mindent megbeszéltem, össze voltunk nőve, hívott Svájcba egy hétvégére az esküvőjére, amikor a baba 6 hónapos volt. Nyilván nem mentünk, nyilván benne sem merült fel, hogy megyünk, de nagyon jól esett, hogy meghívott, gondolt rám. Itt is valószínűleg senki nem bántódik meg.
A másik része, hogy a napirend szegést a babák másképp tolerálják, az én 13 hónapos katasztrofális alvó lányomat minden program után napokig tart visszaàllítani. 200 km autóval ha átalussza, az pont annyi idő, hogy éjfél előtt utána ne tudjam kiütni. Ott meg nem lehetne letenni egy utazóágyba, nem aludna benne és amúgy is kb óránként kel. Ugyanakkor én us láttam már sokkal rugalmasabb babákat is.
Szerintem a Kérdezőnek nem kell kényelmetlenséget vállalnia, ez egy opció, hogy ha van kedve, meg tudja oldani, szívesen látják őket, legábbis én így hívnám meg.
Még annyi, hogy aki nem barátkozós, introvertált, annak kisgyerekkel iszonyat szívás egy esküvő. Mindenki odapofátlankodik, beszélgetni akar, kérdez a gyerekről, vagy teljesen egyedül ücsörög az anyuka, vagy fuldoklik a szociális ingerektől.
Én is ilyen karakter vagyok, és ezt teljesen átérzem.
Érthető ha az apuka szeretne páros programot, de fel lehetne ajánlani neki vmi mindkettőjüknek kellemesebbet (vacsi, tànc, színház vagy ha megy a nagyis dolig akkor wellness 7vége), az esküvőn meg iszogasson a pajtijaival egyet.
Ha a nő csak stresszel ott és rosszul érzi magát, annak mi értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!