Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elmennétek így az esküvőre a...

Elmennétek így az esküvőre a babával?

Figyelt kérdés

Férjem egyik jó barátjának (gimnáziumi osztálytársa) lesz esküvője nyáron, meg lett hívva a 3 tagú kis családunk (férjem, én és az akkor 18 hónapos kislányunk).

A házasulandó párral inkább csak a férjem tartja a kapcsolatot, ők pár havonta találkoznak (a leendő feleséget is ismeri a gimiből), de én csak évente kb. kétszer láttam őket, akkor is csak a férjem "kísérőjeként" - ezzel azt akarom mondani, hogy bár semmi bajom nincs velük, nekem ők nem a barátaim, csak a férjem barátai, mi soha nem beszéltünk az évi kb. 2 találkozón kívül. Szóval nem járunk össze, nincsenek közös programok, a férjem is nagyobb társaságban szokott velük találkozni, amikor összeül a régi gimnáziumi csapat. A leendő feleség is abba a gimibe járt, így ő megy ezekre a találkozókra, de én kívülálló vagyok, nem vagyok a társaság része.

És most jön a lényeg: az esküvő a srácok szülőfalujában lesz, 190 km-re a mi lakhelyünktől. Férjemnek sincs már ott kötődése, a szülei is elköltöztek a környékről. Így szállást is kellene foglalnunk, mert a 18 hónapos babával nyilván nem tudnánk hazajönni még aznap este (a szertartás csak 16.00-kor kezdődik). Szállás a faluban nincs, csak egy 20 km-re lévő városban, ahova így kocsikázni kellene.

Őszintén szólva nekem az a logikus, hogy én a lányommal kihagyom ezt az esküvőt, és csak a férjem megy el.

Az érveim:

- Én annyira nem is ismerem a párt, ehhez képest többórás autóutat, plusz egy idegen környéken egy éjszaka szállást kellene bevállalni a kislányommal azért, hogy pár órára ott legyünk az esküvőn. Túl sokat nem tudnánk maradni, mert 16.00-kor kezdődik csak a szertartás, és a kislányom alvásidejére a közeli városba még be kellene érnünk.

- Férjem persze visszamehetne a lagziba, de neki is plusz macera lenne minket fuvarozni a vacsora közepén.

- A férjemen és a páron kívül senkit nem ismerek, aki meg lesz hívva, és nem is vagyok az a típus, aki feltalálja magát idegenek között. Így valószínűleg a férjem végig velünk lenne, míg ott vagyunk, míg ha nem megyünk, felszabadultabban mulathatna, beszélgethetne ő is, és még fuvaroznia sem kellene minket kora este.

A férjem viszont ragaszkodna hozzá, hogy menjünk, mert egy család vagyunk, mindenki meg lett hívva, szerinte megbántanánk a párt, ha nem mennénk el mindannyian.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

2020. febr. 24. 20:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%
Én mennék. Megértem a férjed, hogy nélküled nem akar, és kiamaradni sem szeretne
2020. febr. 24. 21:32
 12/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha a férjem szeretné, akkor mennék, bár én szeretek utazni, szállodázni, idegen városban nézelődni.

Amíg a kicsi bírja maradnánk az esküvőn, a délutáni alvás nálunk olykor az autóban volt, aztán este én elmennék a szállásra a lányommal, a férjem meg maradna az esküvőn amíg jól érzi magát.

2020. febr. 24. 21:48
 13/26 anonim ***** válasza:
43%

Hidd el a part pont nem érdekli, hogy elmentek e. Meghívtak, mert így illik, de ha ennyi a kapcsolt, mint írod, akkor nem fognak a maradjukba dőlni.

En amúgy megértelek. Ez neked így csak macera lenne, szórakozás semmikepp.

2020. febr. 24. 21:53
 14/26 anonim ***** válasza:
80%
Elmennék, a gyereket pedig rábíznám az egyik nagyira, semmi baja nem lesz. Nem csak szoptatással lehet etetni egy gyereket! Ha te neadjisten lebetegedsz és kórházba kerülsz sem fog éhen halni a lányod, létezik tápszer is vagy lefejed. Addigra amúgy is 1,5 éves lesz, konkrétan mindent ehet, amit ti, alapból sincs szükség már szoptatásra egy ekkora gyereknél....
2020. febr. 24. 22:52
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb véleményeket! :)

A nagyszülőkkel jó a kapcsolatunk, de mivel egyikükkel sem élünk egy városban (mi Budapesten, ők vidéken, 120, illetve 40 km-re), ha látogatóba megyünk, mindig családostul utazunk hozzájuk. Dolgozik még az összes nagyszülő, nincsenek is a közvetlen közelben, ezért napközben sem fordul elő gyakran, hogy egyedül vigyáznak a kislányunkra, ott szoktunk lenni mi is (pár órára már hagytuk mindkét nagyira, de azért éjszakára, 190 km-es távolságra más lenne).

Röviden, ha valami számomra fontosabb esemény lenne (pl. kistesó születése, kórházi tartózkodás, hozzám nagyon közelálló pár esküvője,stb...), akkor biztos megoldanánk, hogy valamelyik nagyinál maradjon, de távoli ismerősök esküvője miatt nem szívesen tenném ezt, akkor már inkább elmegyünk mindannyian.

A pár valóban nem dőlne a kardjába, ha nem mennék. A férjem miatt hezitálok, mert ő szeretné és fontos lenne neki.

Lehet hogy az lesz, amit valamelyikőtök javasolt, hogy összekötjük egy hosszú hétvégés kiruccanással. Van a közelben kirándulóhely, fürdő, és akkor mégsem csak amiatt a pár óra miatt utaznánk el.

A férjemet én is hagynám tovább szórakozni, de valószínűleg neki kellene elvinnie minket a szállásra, mert én sajnos nem tudok vezetni.

2020. febr. 24. 23:03
 16/26 anonim ***** válasza:
94%

Én nem hagynám ki, fontos a férjem, elmennék vele a kedvéért. Már előtte nap oda utazni, szálloda, wellness (baba barát) és esküvő utáni nap délelőtt haza utazni.

:)

2020. febr. 24. 23:05
 17/26 anonim ***** válasza:
25%

Azért az nem úgy megy, hogy egy szepás korú tipegőt, aki sose aludt külön az anyjától és hozzászokott az esti szopihoz, lead az ember a nagyinak majd elmegy 200km-t.

Nyilván lehet próbàlkozni a határok tágítgatásával, de ez nettó kegyetlenség lenne.

Ha anyuka kórházba kerül, az elkerülhetetlen vis major és akkor legalább az apa ott van.

2020. febr. 24. 23:12
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
Novemberben voltunk 200 km-re az akkor 11 és 24 hónaposokkal. Alvásidőben mentünk, végigaludták az utat. A szertartáson nyugodtak voltak, vacsiztunk, aztán elköszöntünk, hazafelé is aludtak, itthon gyorsan átöltöztünk és mentek az ágyukba. Semmi probléma nem volt, élvezték ők is a nyüzsit. 😊
2020. febr. 25. 00:44
 19/26 anonim ***** válasza:
23%
Én vinném a nagyit.
2020. febr. 25. 01:58
 20/26 anonim ***** válasza:
62%

Az nem megoldható, hogy visztek egy utazóágyat a babának és az esküvő helyszínén, egy csendesebb zugban (akár öltöző vagy bármi), lerakjátok aludni?

Mi így oldottuk meg, mikor a 6 hónapossal kellett esküvőre mennünk. Megszoptattam, leraktam aludni, mentem vissza bulizni, volt nálam babaőr, ha megint felkelt, megint bementem hozzá, aztán megint vissza bulizni. Valamikor hajnali 3kor mikor már rendesen lecsengett a buli, fogtuk a gyereket, átraktuk a baba hordozóba, be a kocsiba, mentünk a szállásra, és ott megint összeraktuk az utazóágyat és szopival visszaaltattam.

(babaőrt, és utazóágyat bérelni is tudtok, ha nem lenne)

2020. febr. 25. 02:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!