Elmennétek így az esküvőre a babával?
Férjem egyik jó barátjának (gimnáziumi osztálytársa) lesz esküvője nyáron, meg lett hívva a 3 tagú kis családunk (férjem, én és az akkor 18 hónapos kislányunk).
A házasulandó párral inkább csak a férjem tartja a kapcsolatot, ők pár havonta találkoznak (a leendő feleséget is ismeri a gimiből), de én csak évente kb. kétszer láttam őket, akkor is csak a férjem "kísérőjeként" - ezzel azt akarom mondani, hogy bár semmi bajom nincs velük, nekem ők nem a barátaim, csak a férjem barátai, mi soha nem beszéltünk az évi kb. 2 találkozón kívül. Szóval nem járunk össze, nincsenek közös programok, a férjem is nagyobb társaságban szokott velük találkozni, amikor összeül a régi gimnáziumi csapat. A leendő feleség is abba a gimibe járt, így ő megy ezekre a találkozókra, de én kívülálló vagyok, nem vagyok a társaság része.
És most jön a lényeg: az esküvő a srácok szülőfalujában lesz, 190 km-re a mi lakhelyünktől. Férjemnek sincs már ott kötődése, a szülei is elköltöztek a környékről. Így szállást is kellene foglalnunk, mert a 18 hónapos babával nyilván nem tudnánk hazajönni még aznap este (a szertartás csak 16.00-kor kezdődik). Szállás a faluban nincs, csak egy 20 km-re lévő városban, ahova így kocsikázni kellene.
Őszintén szólva nekem az a logikus, hogy én a lányommal kihagyom ezt az esküvőt, és csak a férjem megy el.
Az érveim:
- Én annyira nem is ismerem a párt, ehhez képest többórás autóutat, plusz egy idegen környéken egy éjszaka szállást kellene bevállalni a kislányommal azért, hogy pár órára ott legyünk az esküvőn. Túl sokat nem tudnánk maradni, mert 16.00-kor kezdődik csak a szertartás, és a kislányom alvásidejére a közeli városba még be kellene érnünk.
- Férjem persze visszamehetne a lagziba, de neki is plusz macera lenne minket fuvarozni a vacsora közepén.
- A férjemen és a páron kívül senkit nem ismerek, aki meg lesz hívva, és nem is vagyok az a típus, aki feltalálja magát idegenek között. Így valószínűleg a férjem végig velünk lenne, míg ott vagyunk, míg ha nem megyünk, felszabadultabban mulathatna, beszélgethetne ő is, és még fuvaroznia sem kellene minket kora este.
A férjem viszont ragaszkodna hozzá, hogy menjünk, mert egy család vagyunk, mindenki meg lett hívva, szerinte megbántanánk a párt, ha nem mennénk el mindannyian.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Mások is 20 km-re szállnak meg?
Szerintem meg lehet oldani, ha összekötitek egy pl 3 napos hosszú hétvégével, de ha nem akarod, az is érthető.
Úgyis max 8-ig tudsz gondolom maradni a gyerekkel, 4 óráért ennyit utazni.... a gyerek számára is csak akkor lesz èlvezhető, ha vmi neki való program is jut és nincs rohanás
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Felmerült, hogy a kislányunkra tudna-e valaki vigyázni addig. Gondolkoztunk rajta, de az a helyzet, hogy arrafelé nincsenek rokonaink (még a szomszédos megyékben sem...), azt meg nem szeretném, hogy őt itthon hagyjuk valakire, én meg elutazok 190 km-re... Reményeim szerint még szopni fog akkor (este legalábbis), jelenleg nagyon anyás, még soha nem töltöttük külön az estét/éjszakát, és nem is tervezem addig, ha nem lesz rá jó okom. Egy számomra csak távoli ismerősnek számító pár esküvője nem az az alkalom, ami miatt otthagynám a kislányomat...
Az sem nagyon opció, hogy jön velünk pl. nagymama, mert csak ezért utaztassuk el, foglaljunk neki is szállást, stb...?
Ugyanakkor nekem is lenne némi lelkiismeret-furdalásom, ha nem mennénk el. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!