Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy viselitek, hogy a...

Ti hogy viselitek, hogy a baba mellett (vagy kisgyermek) nem tudtok olyan intenzitással takarítani, mint régen?

Figyelt kérdés
Most nem az a kérdésem, hogy hogy oldjátok meg (nagymama, apuka), hanem hogy ha nem tudjátok a lakást úgy rendben tartani, mint régen, az frusztrál titeket vagy 100% el tudjátok fogadni, hogy most a kosz győzött :)?

2020. febr. 13. 22:59
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Engem nagyon rosszul érint, sokszor kiborulok miatta. Kosz nincs, de sokszor rendetlenség, mancsosak a tükrök az uveg asztal alja. Néha jobb, néha rosszabb.
2020. febr. 14. 08:06
 12/41 anonim ***** válasza:
88%
Porszívózni gyakrabban kell,felmosni is. Ez alap. De pl. port törölgetni nem tudok. Van aki azt mondja hogy jön-megy letörölget ezt azt. Vagy a gyerekkel.Nekem ez nem megy. Máskor próbáltam. Ott állt a lábamnál és akárhogy vigyáztam csak megy lefele a por ahogy törölgetek és nem akarom szegény gyerekre menjen a fele.Szóval nálunk ez ami gyakran elmarad és engem nagyon zavar. Fürdő,wc ezeket meg tudom csinálni amikor alszik,de a konyhába nem tudok úgy dolgozni mert a szoba mellett van és az ajtót nem lehet becsukni. Segítségem sincs nagyon . Tervezem a hűtőtakarítást de hogy hogy lesz azt nem tudom.Anyósnak már szóltam egy pár hete ha lesz ideje vigyázzon a picire 1-2 órát,azóta sem ért ide. Az sem érdekelne ha éjszaka kellene csinálnom de nem lehet mert felébred a család. Ez a rossz oldala annak ha nagyon egybe vannak a szobák.
2020. febr. 14. 08:13
 13/41 anonim ***** válasza:
47%

Szörnyen frusztrál, én takarítás és rendmámiás vagyok.

Ezen a gyerek se változtat.

Bírom mikor már már büszke rá valaki, hogy áll a mosatlan meg a szennyes mert gyerek van, látok ilyeneket.. Én megoldom, jön velem és együtt csináljuk + este mikor férjem itthon.

Folyamatosan pakolok a gyerek után, játékok pl csak a szobájában. Sose értetrem aki pl a nappalit is telezsúfolja játékokkal.

Arra ott a szobája..

Én nem tudnám elfogadni a kupit, aki igen, az..áhh nem mondom ki :D

2020. febr. 14. 08:26
 14/41 anonim ***** válasza:
80%

Hát, utolsó, elég gáz ez a hozzáállás, hogy aki nem rendmániás, az semmirekellő.

Én nem vagyok a lakás rabszolgája, a lakás van értünk. Mi bajunk is lesz pontosan, ha a gyerek kihoz valami játékot a nappaliba és esetleg együtt játszunk? Mi bajunk lesz, ha 1 éjszakaj ott marad az a játék? Semmi.

Ha neked ez a katonai rendszer jön be, hogy még otthon sem szabad semmit, akkor ez a te dolgod. De azért ilyen szinten leszólni másokat, mert ők nem így érzik... már bocs, de nálad van a gond.

Nálunk mindenfelé van játék, de nem érdekel. Nem azért vagyunk itthon, hogy még itt is 1000 szabályt kelljen betartatni a gyerekkel. Tőlem játszhat akárhol a lakásban, aztán majd összerakjuk. Nagy ügy.

Attól, hogy nincs katonás rend, még nem kell koszosnak lenni.

2020. febr. 14. 08:36
 15/41 anonim ***** válasza:
86%
Soha életemben nem volt annyi időm takarítani, mint amikor itthon voltam a gyerekkel. Mióta visszamentem dolgozni, azóta nincs idő semmire.
2020. febr. 14. 08:59
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen viseltem az elejen. Meg neha most is. 16 hetes a kislanyom es nehezen van el egyedul. Meg akkor is ha lat. Szeret kezben lenni, persze setalgatni kell vele. Probalom minel tobbet lerakni csak sokszor mar sir ha nem veszem fel :( ha apa itthon van akkor csinalok meg olyan dolgokat amit mellette nem tudok pl wc, furdo takaritas. Ferjem szokott porszivozni. A mosast berakom reggel amikor a baba alszik. Teregetni ugy szoktam, hogy addig berakom a hintaba, addig altalaban elszoszol a kiskonyvevel. Mosogatni is a ferjem szokott mert nekem nagyon kiszarad a kezem. Torolgetest szinten akkor csinalom ha a ferjem itthon van. Van mikor kicsit fut a lakas es akkor nagyon idegesit de ez van. Majd ha nagyobb lesz es tobbet ellesz magaban akkor biztos jobb lesz a helyzet. Ettol fuggetlenul azert altalaban tudjuk tartani a rendet :)
2020. febr. 14. 09:31
 17/41 anonim ***** válasza:
88%

Többen lekezelően irtok, hogy simán rendet lehet tartani, meg segít a gyerek!

Én három 2,5 év alatti mellett képtelen vagyok. Amikor alszanak rendet teszek, mindig ki van porszivozva, felmosva, nincs mosatlan, nem áll halomban a szennyes, viszont a játékok sokszor nincsenek a helyükön és érzem azt, hogy nrm az igazi és frusztral nagyon. Azt érzem folyton takarítók, pakolok, de mégsem olyan mint amit szetetnek.

2020. febr. 14. 09:48
 18/41 anonim ***** válasza:
75%
Gepesiteni kell a lakast,mosogatogep alap,szaritogep,es miota robotporszivom van,hat,egy aldas..elindulunk boltba,a porszivo elindul es.mire hazaerek kesz. Baromi alapos,a lakas alaprajza szerint szisztematikusan megy,kanape,agyak alatt,egy sarkot sem hagy ki. Erdemes osszerakni ra a penzt. Nalam nagyobb a rend es tisztasag miota kisbabaval vagyok itthon,bar meg csak 6 hetes,sokat alszik,kesobb biztos nem lesz ennyi idom.
2020. febr. 14. 10:32
 19/41 anonim ***** válasza:
67%
Nem írtunk lekezelően. Azért mert valakinek nem megy, még nem lekezelés, akinek igen. Engem nem érdekel ki, hogy csinálja. Csak le írtam mi hogy szoktuk. Ami akár tippet is adhat másnak.
2020. febr. 14. 11:16
 20/41 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket, nem én pontoztam le senkit :). Engem csak érdekel, ki hogy van ezzel. Mindkét oldalt meg lehet érteni. Én hol ilyen vagyok, hol olyan. Igazából akkor tör rám a frusztráltság, mikor eszembe jut, mi van, ha épp most jön valaki (barátnő, védőnő bárki). Én inkább rendet utálok tartani, mindig vmi elöl van, ruha a kanapén, postit-ek, ottfelejtett kartondoboz, amiben épp vmi volt, amit vettünk, útmutatók, szatyrok. Bár mindig is utáltam helyére tenni a dolgokat. Akkor állandóan pakolhatnék. Inkább hagyom érni a dolgot egy hétig, utána nekiállok, aztán tart az eredmény egy napig. Ha bedobozolok jó pár kinőtt kisruhát, és kilogisztikázom a kis sufninkba, ahová lassan salgo polcokat kellene tennem és vonalkóddal kellene ellátnom minden dobozt, mi van benne :), már attól kikészülök. Az ember tényleg csak pakolhatna napestig.
2020. febr. 14. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!