Kicsit magas TSH érték csecsemőknél okozhat gondot?
Figyelt kérdés
Most jött meg az újszülöttkori hormon vérkép eredménye. A TSH: 4,3 lett (0,3-4,00 a normál érték), a többi érték jó.Sajna csak hétfőn tudom megkérdezni a dokit.
Valaki járt már így? Mit mondott a gyerekorvos?Köszi a válaszokat.
Akinek nem volt vérvétel a babának hormonokra annak hogy derül ki a PM betegség???
Van valami biztos és jellegzetes tünete??
2010. júl. 23. 18:28
12/19 anonim válasza:
Ez egy kötelező vérvizsgálat újszülöttkorban, de ezt onnan tudtuk meg, hogy baj van, ha nem lett volna, nem szólnak. Szóval minden babánál leveszik a vért és csomó vizsgálaton átmennek. Ne aggódj, ha nem szóltak, nincs baj.
2010. júl. 23. 18:37
13/19 A kérdező kommentje:
1 hónapos.A kutacsát nem tudom pontosan mekkora, pedig mondta a doki.Körbenyomkodta azt mondta rendben.
2010. júl. 23. 19:47
14/19 anonim válasza:
Nekem is pajzsmirigy betegségem van,és babóm szintén koponyacsontosodási zavarral született, és megműtötték....
2010. júl. 24. 10:23
15/19 anonim válasza:
semmi koze a csontoknak a pajzsmirigyhez
2010. júl. 24. 12:30
16/19 anonim válasza:
Tudom, hogy semmi köze, de a csontosodás a mi esetünkben egy fejlődési rendellenesség következménye,amit az orvosok sem tudnak miért van, gondolom te meg pláne nem.És azért írtam le, hogy fel tudjam venni a másik anyukával a kapcsolatot.Egyébként ez ritka betegség a babáknál, és milyen érdekes egybeesés van kettőnk között.
2010. júl. 24. 15:01
17/19 anonim válasza:
Én vagyok az első műtétes. A neten találtam:
Igenis lehet köze hozzá:
"De másodlagos craniosynostózisra vezethet az angolkór, a vér alacsony foszfáttartalma, a kelleténél bőségesebben elválasztódó pajzsmirigyhormon, valamint a földközi-tengeri vérszegénységként ismeretes talasszémia is."
Ehhez mit szóltok?
2010. júl. 24. 18:19
18/19 anonim válasza:
Kedves utolsó,most azért egy kicsit kirázott a hideg.Talán ha vártunk volna a teherbeeséssel,akkor megúsztuk volna azt a sok aggodalmat, a picur a fájdalmat amin átmentünk a csontosodási probléma miatt. Bárén megkérdeztem a Bognár proffot is, azt mondta nincs köze hozzá.Nincs kedved egy kicsit emailezni velem?
2010. júl. 24. 21:21
19/19 anonim válasza:
Levelezhetünk.
Én nem tudok magamról és a páromról, hogy pajzsmirigy vagy egyéb problémánk lenne, mégis.
Csak az az érdekes, hogy a fiamnál nem stimmelt az újszülöttkori tsh eredmény és a feje is becsontosodott.
Lehet, hogy simán balszerencse.
Bár a mai napig kell járnunk az endokrinológiára kontrollra. Olyan ritka betegség, hogy szerintem a dokik sincsenek tisztába az okával.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!