Kicsit magas TSH érték csecsemőknél okozhat gondot?
Most jött meg az újszülöttkori hormon vérkép eredménye. A TSH: 4,3 lett (0,3-4,00 a normál érték), a többi érték jó.Sajna csak hétfőn tudom megkérdezni a dokit.
Valaki járt már így? Mit mondott a gyerekorvos?Köszi a válaszokat.
Szia!Köszi szépen a gyors választ és hogy megnyugtattál.Nagyon ideges lettem az eredmény láttán. Hétfőn az lesz az első, hogy felhívom a dokit.
Nektek is sok boldogságot kívánok.
Nálunk gond volt az újszülöttkori TSH-val, endokrinológiáról hívtak is és a 6 napos babával újból be kellett mennünk, hogy újból levegyék a vért.
Azóta nem mondtak semmit, hogy tenni kellene, pedig egyszer magas volt neki másszor pedig alacsony.
Nemtudom, hogy ezzel van -e összefüggésbe, de neki van egy csontosodási betegsége is, craniosteniosys, meg is műtötték a koponyáját, hogy tudjon nőni.
Orvosok semmit nem mondanak
csak mindig visszük kontrollra.
Szerintem a kisfiam ránézésre kisebb a kortársainál, aggódom, mégsem mond senki semmmit.
Gyógyszert nem kaptunk, semmit sem kaptunk.
Neki a TSH érték, amikor visszahívtak (6 naposan): 3.32 (5.00-20.00)
4 hónappal később TSH: 2.21 (3.00-10.00)
ALP: 1336 (180-960)
A mostani eredményre várunk.
Most 18 hónapos a fiúnk.
Érdekes, hogy a referencia tartomány változik, ahogy elnézem.
Nálatok más probléma nincs?
Szia!
Sajnálom, hogy veletek ez történt.Remélem mihamarabb rendbejön a kisfiad és nem lesz semmi gond.Nálunk is kicsi volt a születési súlya.A gyermekorvos vizsgálta eddig és nem mondott semmit, de még ezután megyünk a sebészetre és a koraszülött utógondozóba.Én is mindenen nagyon aggódok, remélem nem lesz gond. Érdekes azért, hogy a referenciatartományok ennyire mások.Én is próbáltam nézni a neten, de nem sikerült rákeresnem.
A fiam nem született kis súllyal: 3600 gr és 50 cm.
Most 18 hónaposan nekem alacsonyabbnak tűnik, mint a kortársai. 6-8 cm-el.
40. hétre született.
9/10 appgarral, mégis beütött a krakk:((((
Mennyi idős a babád? Kutacsa mekkora?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!