Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsit magas TSH érték csecsem...

Kicsit magas TSH érték csecsemőknél okozhat gondot?

Figyelt kérdés

Most jött meg az újszülöttkori hormon vérkép eredménye. A TSH: 4,3 lett (0,3-4,00 a normál érték), a többi érték jó.Sajna csak hétfőn tudom megkérdezni a dokit.

Valaki járt már így? Mit mondott a gyerekorvos?Köszi a válaszokat.

2010. júl. 23. 15:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigy alulmukodesed van?Ha igen akkor ertheto mert a baba szervezetebe kerult a gyogyszer amit terhesseg alatt szedtel.Ha nem,akkor meg kell nezni a Free T4-et mert ha az nincs rendben akkor gond lehet a pajzsmirigyevel es az baj.
2010. júl. 23. 15:40
 2/19 anonim ***** válasza:
Ezt az értéket automatikusan megnézték nektek szülés után?
2010. júl. 23. 15:44
 3/19 anonim ***** válasza:
Elso vagyok.Ezt minden ujszulottnek nezik.
2010. júl. 23. 15:45
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
Mert a pajzsmitigy rossz mukodese ertelmi fogyatekossagot eredmenyez.Tobbek kozott.
2010. júl. 23. 15:46
 5/19 A kérdező kommentje:
Igen alulműködik a pajzsmirigyem, amire gyógyszert kell szedjek folyamatosan. Ezért is izgulok, mert tudom mit tud okozni egy pajzsmirigy betegség.
2010. júl. 23. 15:49
 6/19 anonim ***** válasza:
Szoval akkor megnyugtatlak,a gyogyszer amit szedtel terhesseg alatt es ha szoptatsz akkor tovabbra is kapja a pici is a tejen at.Ez igy normalis,lassan ki fog urulni a szervezetebol.Az en kislanyom egy eves lesz jovo heten es meg mindig magas a TSH erteke,de folyamatosan csokken.Annyit tettunk hogy folyamatosan ellenorizte a doki,kb.harom havonta jartunk vele vervetelre .En Romaniaban lakom de valoszinu hogy nalatok is igy lesz.Sot az eredmenyeket at szokta nezni egy hires professzor is,o mondta hogy ha a Free T4 jo akkor nincs gond,de ez eszrevevodik a gyermeken is.(aluszekonysag ,izomgyengeseg-ha nem OK)Sok boldogsagot nektek!
2010. júl. 23. 15:56
 7/19 A kérdező kommentje:

Szia!Köszi szépen a gyors választ és hogy megnyugtattál.Nagyon ideges lettem az eredmény láttán. Hétfőn az lesz az első, hogy felhívom a dokit.

Nektek is sok boldogságot kívánok.

2010. júl. 23. 16:22
 8/19 anonim ***** válasza:

Nálunk gond volt az újszülöttkori TSH-val, endokrinológiáról hívtak is és a 6 napos babával újból be kellett mennünk, hogy újból levegyék a vért.

Azóta nem mondtak semmit, hogy tenni kellene, pedig egyszer magas volt neki másszor pedig alacsony.

Nemtudom, hogy ezzel van -e összefüggésbe, de neki van egy csontosodási betegsége is, craniosteniosys, meg is műtötték a koponyáját, hogy tudjon nőni.

Orvosok semmit nem mondanak

csak mindig visszük kontrollra.

Szerintem a kisfiam ránézésre kisebb a kortársainál, aggódom, mégsem mond senki semmmit.

Gyógyszert nem kaptunk, semmit sem kaptunk.

Neki a TSH érték, amikor visszahívtak (6 naposan): 3.32 (5.00-20.00)

4 hónappal később TSH: 2.21 (3.00-10.00)

ALP: 1336 (180-960)

A mostani eredményre várunk.

Most 18 hónapos a fiúnk.

Érdekes, hogy a referencia tartomány változik, ahogy elnézem.

Nálatok más probléma nincs?

2010. júl. 23. 17:22
 9/19 A kérdező kommentje:

Szia!

Sajnálom, hogy veletek ez történt.Remélem mihamarabb rendbejön a kisfiad és nem lesz semmi gond.Nálunk is kicsi volt a születési súlya.A gyermekorvos vizsgálta eddig és nem mondott semmit, de még ezután megyünk a sebészetre és a koraszülött utógondozóba.Én is mindenen nagyon aggódok, remélem nem lesz gond. Érdekes azért, hogy a referenciatartományok ennyire mások.Én is próbáltam nézni a neten, de nem sikerült rákeresnem.

2010. júl. 23. 17:47
 10/19 anonim ***** válasza:

A fiam nem született kis súllyal: 3600 gr és 50 cm.

Most 18 hónaposan nekem alacsonyabbnak tűnik, mint a kortársai. 6-8 cm-el.

40. hétre született.

9/10 appgarral, mégis beütött a krakk:((((

Mennyi idős a babád? Kutacsa mekkora?

2010. júl. 23. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!